Twee-staps-verificatie voor Apple ID

Als u de beveiliging van uw account wilt verbeteren, maar geen apparaten hebt die kunnen worden bijgewerkt naar iOS 9 of OS X El Capitan, kunt u twee-staps-verificatie configureren voor uw Apple ID.

Wat is twee-staps-verificatie voor Apple ID?

Twee-staps-verificatie is een beveiligingsfunctie voor Apple ID die is ontworpen om te voorkomen dat niemand anders toegang heeft tot uw account of deze kan gebruiken, zelfs als ze het wachtwoord weten.

Als deze functie is ingeschakeld, moet u uw identiteit verifiëren met een apparaat of een andere goedgekeurde methode om het volgende te kunnen doen:

• Inloggen bij uw Apple ID-accountpagina
  • Inloggen bij iCloud op een nieuw apparaat of op iCloud.com
  • Inloggen bij iMessage of FaceTime*
  • Een aankoop doen bij de iTunes Store, iBooks Store of App Store op een nieuw apparaat
  • Support verkrijgen van Apple voor Apple ID-gerelateerde zaken

Is twee-staps-verificatie hetzelfde als twee-factor-authenticatie?

Nee. Twee-factor-authenticatie is een nieuwere beveiligingsmethode die in iOS, macOS, tvOS, watchOS en Apple websites is ingebouwd. Deze methode biedt een gestroomlijndere gebruikerservaring en is vereist voor het gebruik van bepaalde functies die vragen om verbeterde beveiliging. Twee-factor-authenticatie is beschikbaar voor iCloud-gebruikers die ten minste één apparaat met iOS 9 of OS X El Capitan of hoger hebben.

Als u Apple apparaten hebt die kunnen worden bijgewerkt naar iOS 9 of hoger, of OS X El Capitan of hoger, kunt u twee-factor-authenticatie configureren.

Twee-staps-verificatie is een oudere beveiligingsmethode die beschikbaar is voor gebruikers die geen Apple apparaten hebben, hun apparaten niet kunnen bijwerken of op andere wijze niet in aanmerking komen voor twee-factor-authenticatie.

Hoe configureer ik twee-staps-verificatie?

U kunt twee-staps-verificatie configureren via de onderstaande koppeling. Klik op de koppeling, log in bij uw Apple ID-accountpagina en volg de gegeven instructies.

Configureer twee-staps-verificatie gelijk.

Hoe werkt het?

Wanneer u twee-staps-verificatie configureert, registreert u één of meer vertrouwde apparaten. Een vertrouwd apparaat is een apparaat dat u zelf beheert en waarop viercijferige verificatiecodes kunnen worden ontvangen via sms of Zoek mijn iPhone. U moet minstens één telefoonnummer met sms-functie opgeven.

Wanneer u hierna inlogt om uw Apple ID te beheren, inlogt bij iCloud of een aankoop doet bij de iTunes Store, iBooks Store of App Store op een nieuw apparaat, moet u uw identiteit verifiëren door zowel uw wachtwoord als een viercijferige verificatiecode in te voeren.

Nadat u bent ingelogd, hebt u veilig toegang tot de account of kunt u aankopen doen zoals gewoonlijk. Zonder uw wachtwoord en de verificatiecode wordt de toegang tot de account geweigerd.

U krijgt ook een herstelcode van veertien tekens die u moet afdrukken en op een veilige plaats moet bewaren. Gebruik de herstelcode om opnieuw toegang te krijgen tot uw account als u de vertrouwde apparaten niet meer hebt of het wachtwoord vergeet.

Moet ik ook nog beveiligingsvragen onthouden?

Met twee-staps-verificatie hoeft u geen beveiligingsvragen in te stellen of te onthouden. Uw identiteit wordt uitsluitend geverifieerd met uw wachtwoord, de naar uw vertrouwde apparaten verstuurde verificatiecodes en uw herstelcode.

Welke telefoonnummers, waarbij het versturen en ontvangen van sms-berichten is ingeschakeld, moet ik verifiëren voor mijn account?

U moet minstens één telefoonnummer met sms-functie verifiëren voor uw account. Overweeg de verificatie van alle telefoonnummers met sms-functie die u gewoonlijk gebruikt met een iPhone of ander mobiel apparaat. Overweeg ook de verificatie van een telefoonnummer met sms-functie van een familielid, zoals een echtgenoot/echtgenote of ander familielid. U kunt dit nummer gebruiken als u tijdelijk geen toegang hebt tot uw eigen apparaten.

U kunt geen vaste telefoon of telefoonvoorziening op het internet (VOIP) gebruiken voor twee-staps-verificatie.

Hoe gebruik ik meldingen van Zoek mijn iPhone om een verificatiecode te ontvangen?

De meldingen van Zoek mijn iPhone kunnen worden gebruikt om verificatiecodes te ontvangen op een iOS-apparaat waarop Zoek mijn iPhone is ingeschakeld. Lees hoe u Zoek mijn iPhone configureert.

Waar moet ik mijn herstelcode bewaren?

Bewaar de herstelcode op een veilige plaats thuis, op het werk of een andere locatie. Overweeg meerdere kopieën van de herstelcode af te drukken zodat u deze op meerdere plaatsen kunt bewaren. Zo vindt u de code gemakkelijk terug wanneer u die nodig hebt en hebt u een reservekopie voor het geval dat er één verloren gaat of wordt vernield. Bewaar de herstelcode niet op een apparaat of computer omdat een onbevoegde gebruiker de code zo onmiddellijk kan vinden.

Als u een nieuwe herstelcode nodig hebt, kunt u er een aanmaken op uw Apple ID-accountpagina. Log in met uw wachtwoord en vertrouwde apparaat, ga naar het gedeelte 'Beveiliging', klik op 'Wijzig' en daarna op 'Maak nieuwe code aan'.

Nadat u een nieuwe code hebt aangemaakt, werkt de oude herstelcode niet meer.

Hoe log ik in bij mijn account met een app die het invoeren van twee-staps-verificatiecodes niet accepteert?

U kunt een nieuw app-specifiek wachtwoord genereren op uw Apple ID-accountpagina en dit invoeren in het veld 'Wachtwoord' van de app waarbij u wilt inloggen. Op deze manier kunt u veilig inloggen zelfs als de app die u gebruikt, het invoeren van verificatiecodes niet ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld een app-specifiek wachtwoord gebruiken om in te loggen bij iCloud met een externe mail-, adresboek-, of agenda-app.

Als u een app-specifiek wachtwoord wilt genereren, logt u in bij uw Apple ID-accountpagina. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig' > 'Maak wachtwoord aan'.

Lees meer over app-specifieke wachtwoorden.

Wat mag ik niet vergeten wanneer ik twee-staps-verificatie gebruik?

Twee-staps-verificatie vereenvoudigt en versterkt de beveiliging van een Apple ID. Nadat u deze functie hebt ingeschakeld, heeft niemand anders toegang tot uw account en kan ook niemand anders deze beheren zonder uw wachtwoord, de naar uw vertrouwde apparaten verstuurde verificatiecodes of uw herstelcode te gebruiken. U bent de enige persoon die uw wachtwoord opnieuw kan instellen, uw vertrouwde apparaten kan beheren of een nieuwe herstelcode kan aanmaken. Apple Support kan u helpen bij andere aspecten van uw voorziening, maar zij kunnen deze drie zaken niet voor u bijwerken of aanvragen. Wanneer u twee-staps-verificatie gebruikt, bent u verantwoordelijk voor het volgende:

• Uw wachtwoord onthouden
  • Uw vertrouwde apparaten fysiek beveiligen
  • Uw herstelcode op een veilige plaats bewaren

Als u niet voldoet aan twee van deze drie vereisten, kan uw Apple ID definitief worden vergrendeld.

Wat gebeurt er als ik mijn herstelcode verlies?

U kunt inloggen bij uw Apple ID-accountpagina en een nieuwe herstelcode aanmaken met behulp van het wachtwoord van uw Apple ID en een van de vertrouwde apparaten.

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord van mijn Apple ID vergeet?

U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen via uw Apple ID-accountpagina met behulp van uw herstelcode en een van uw vertrouwde apparaten.

Apple Support kan het wachtwoord niet opnieuw voor u instellen. U hebt een herstelcode en minstens één van de vertrouwde apparaten nodig om een wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wat gebeurt er als ik één van mijn vertrouwde apparaten verlies of weggeef?

Als u geen toegang meer hebt tot een van uw apparaten, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina om dat apparaat zo snel mogelijk te verwijderen uit de lijst met vertrouwde apparaten. Het apparaat kan dan niet meer worden gebruikt om uw identiteit te verifiëren.

Wat gebeurt er als ik geen toegang meer heb tot een vertrouwd apparaat?

Als u geen toegang meer hebt tot een vertrouwd apparaat, kunt u nog steeds uw wachtwoord en herstelcode gebruiken voor toegang tot uw account. U moet vervolgens zo snel mogelijk een nieuw vertrouwd apparaat verifiëren.

Waarom wordt mij gevraagd te wachten voor het configureren van twee-staps-verificatie?

Als veiligheidsmaatregel laat Apple niet toe twee-staps-verificatie te configureren als recent grote wijzigingen zijn aangebracht aan de Apple ID-accountgegevens. Voorbeelden van grote wijzigingen zijn het opnieuw instellen van een wachtwoord of nieuwe beveiligingsvragen. Deze wachttijd verzekert Apple ervan dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account, en ook de enige die deze wijzigt. Tijdens deze wachttijd blijf u uw account zoals gewoonlijk gebruiken met alle Apple voorzieningen en winkels.

Apple stuurt u een e-mail naar alle adressen die u hebt opgegeven om u op de hoogte te brengen van deze wachttijd en u te vragen contact op te nemen met Apple Support als u denkt dat iemand anders onbevoegde toegang heeft tot uw account. Na de vermelde datum op de pagina van uw Apple ID-account en in de ontvangen e-mail kunt u twee-staps-verificatie configureren.

Als de wachttijd is verstreken, hebt u 30 dagen de tijd om het configureren van twee-staps-verificatie te voltooien. Als u het configureren na 30 dagen probeert te voltooien of als u tijdens die periode grote wijzigingen hebt aangebracht aan uw account, wordt opnieuw een wachttijd ingesteld.

Hoe schakel ik twee-staps-verificatie uit?

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig'.
  3. Klik op 'Schakel twee-staps-verificatie uit'.
  4. Stel nieuwe beveiligingsvragen in en verifieer uw geboortedatum.

U ontvangt een e-mail om te bevestigen dat twee-staps-verificatie is uitgeschakeld voor uw Apple ID.

In welke landen of regio's is twee-staps-verificatie beschikbaar?

Twee-staps-verificatie is in de onderstaande landen en regio's beschikbaar. Wanneer meer landen of regio's worden toegevoegd, wordt twee-staps-verificatie automatisch weergegeven in de sectie 'Beveiliging' van de Apple ID-accountpagina.

• Albanië
  • Algerije
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Armenië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahama's
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • Barbados
  • België
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brazilië
  • Britse Maagdeneilanden
  • Bulgarije
  • Kameroen
  • Canada
  • Caymaneilanden
  • Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Tsjaad
  • Chili
  • China
  • Colombia
  • Democratische Republiek Congo
  • Republiek Congo
  • Costa Rica
  • Ivoorkust
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechische Republiek
  • Denemarken
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Estland
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrijk
  • Gambia
  • Duitsland
  • Ghana
  • Griekenland
  • Grenada

• Guam
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Koeweit
  • Laos
  • Letland
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Macau
  • Macedonië
  • Madagaskar
  • Maleisië
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Mexico
  • Moldavië
  • Montserrat
  • Marokko
  • Namibië
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Noorwegen
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Réunion
  • Roemenië
  • Rusland
  • Saint Kitts en Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • Sao Tome en Principe
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Suriname
  • Swaziland
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turks- en Caicoseilanden
  • Oeganda
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

* FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.