ColorSync-hulpprogramma Help

Welkom bij ColorSync-hulpprogramma

Zien welke kleurprofielen op je Mac geïnstalleerd zijn en gedetailleerde informatie over de profielen weergeven

Het paneel 'Profielen' in ColorSync-hulpprogramma.
Een afbeelding van koeien in een weiland in het venster van ColorSync-hulpprogramma.

Kleuren op verschillende apparaten consistent weergeven

Met kleurprofielen zorg je ervoor dat de kleuren in je afbeeldingen er op al je apparaten en op afdrukken hetzelfde uitzien. Open een afbeeldingsbestand en kies vervolgens de kleurprofielinstellingen die je wilt toepassen.

Het paneel 'Rekenmachine' met daarin de kleurwaarden voor een pixel in twee verschillende kleurprofielen.

Kleurwaarden zoeken

Met de rekenmachine kun je tot op de pixel de waarden bepalen van een kleur op het scherm. Je kunt ook zien welke waarden een kleur heeft in een ander geïnstalleerd kleurprofiel en er zo voor zorgen dat de kleur er op al je apparaten, ook printers, hetzelfde uitziet. Klik linksonder op het vergrootglas  en klik vervolgens op een pixel op het scherm.