Een iPhone met hulpbedieningstoegang, waarop de Camera-app is geopend en waarop twee grote knoppen te zien zijn: één om een foto te maken en één om terug te gaan naar het vorige scherm.

Wat is hulpbedieningstoegang?

Hulpbedieningstoegang biedt een kenmerkende iOS-ervaring, met prominenter gepresenteerde functies en een vereenvoudigde gebruikersinterface, om het mensen met een cognitieve beperking gemakkelijker te maken om zelf een iPhone te bedienen.

Informatie over hulpbedieningstoegang

Twee iPhones met het beginscherm van hulpbedieningstoegang. Op de ene iPhone is een groot raster met een klein aantal apps te zien. Op de andere iPhone is een lijst met een groot aantal apps te zien.

Aan de slag

Iemand uit vertrouwde kring, zoals een familielid of verzorger, kan helpen om hulpbedieningstoegang te configureren en te personaliseren, zodat de iPhone optimaal wordt afgestemd op de behoeften van de persoon die hulpbedieningstoegang gaat gebruiken.

Hulpbedieningstoegang configureren

Een iPhone met hulpbedieningstoegang, waarop de Berichten-app is geopend. Er wordt een bericht gestuurd met behulp van een emoji-toetsenbord.

Visuele alternatieven voor tekst

Hulpbedieningstoegang biedt functies waarmee gebruikers op hun iPhone met visuele middelen kunnen navigeren en communiceren in plaats van met tekst. Onderdelen op het scherm kunnen worden weergegeven in een groot raster waarin de nadruk op afbeeldingen en symbolen ligt, en er kunnen berichten worden gestuurd met een emoji-toetsenbord of in de vorm van een videoselfie.

De schermindeling kiezen voor hulpbedieningstoegang

Om in de Gebruikershandleiding hulpbedieningstoegang te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Ga naar de Apple website Support voor toegankelijkheid voor meer informatie.