AirPort-configuratieprogramma Help

Welkom bij AirPort-configuratieprogramma

Eenvoudig een wifinetwerk en AirPort-basisstations configureren en beheren

Het grafische overzicht met een AirPort Time Capsule die met het internet is verbonden.
Het grafische overzicht met twee AirPort Express-basisstations en een AirPort Time Capsule die met het internet zijn verbonden.

Het netwerk in één oogopslag bekijken

AirPort-configuratieprogramma toont een grafisch overzicht van je hele wifinetwerk, zodat je snel de status van het netwerk en van de verbonden apparaten kunt zien. Om het grafische overzicht te zien, hoef je alleen maar AirPort-configuratieprogramma te openen.

Het paneel 'Draadloos', met het aankruisvak 'Schakel gastnetwerk in'.

Het netwerk veilig delen

Je kunt een gastennetwerk aanmaken, zodat vrienden en bezoekers je wifiverbinding kunnen gebruiken zonder dat de veiligheid van je netwerk in gevaar komt. Hiervoor selecteer je je basisstation en klik je op 'Wijzig'. Klik vervolgens op 'Draadloos' en selecteer 'Schakel gastnetwerk in'.

Voorkeurenvenster van AirPort-configuratieprogramma met de aankruisvakken 'Zoek naar updates bij openen van AirPort-configuratieprogramma' en 'Zoek automatisch naar nieuwe versies'.

De basisstations automatisch bijwerken

Zorg voor een probleemloos netwerk door AirPort-configuratieprogramma automatisch naar software-updates te laten zoeken. Kies 'AirPort-configuratieprogramma' > 'Voorkeuren' en selecteer een optie.

Het grafische overzicht in AirPort-configuratieprogramma voor iOS.

Het wifinetwerk beheren vanaf je iOS-apparaat

Met AirPort-configuratieprogramma voor iOS kun je je netwerk net zo eenvoudig vanaf je iPhone of iPad configureren en controleren als vanaf je Mac. Je kunt de app vanuit de App Store downloaden op je iOS-apparaat.