Apple ID

Je Apple ID is de account waarmee je toegang krijgt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, FaceTime en de iTunes Store.

• Een Apple ID bestaat uit een e-mailadres en een wachtwoord. Op bepaalde locaties kun je in plaats van een e-mailadres een telefoonnummer gebruiken. Zie het Apple Support-artikel Uw mobiele telefoonnummer gebruiken als Apple ID.

• Je kunt bij elke Apple voorziening en op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen. Als je dan aankopen doet of onderdelen downloadt op het ene apparaat, zijn die onderdelen ook beschikbaar op je andere apparaten. Je aankopen worden aan jouw Apple ID-account gekoppeld en kunnen niet naar een andere Apple ID-account worden overgezet.

• Het is het beste om je eigen Apple ID te hebben en deze niet te delen. Als je deel uitmaakt van een gezinsgroep, kun je 'Delen met gezin' gebruiken om aankopen met andere gezinsleden te delen. Je hoeft daarvoor je Apple ID niet te delen.

Zie de website Support voor Apple ID voor meer informatie over de Apple ID. Om er een aan te maken, ga je naar de website voor Apple ID-accounts.