Activiteitenweergave Help

Welkom bij Activiteitenweergave

Informatie bekijken over hoe programma's en andere processen gebruikmaken van de resources van je systeem, waaronder de processor, de schijven, het geheugen en het netwerk.

Het venster 'Activiteitenweergave' met daarin het paneel 'CPU'. Midden in het venster wordt een lijst met processen weergegeven, met daarnaast kolommen met informatie over het processorgebruik per proces. Onder in het venster is een grafiek te zien met het percentage van de CPU-capaciteit dat door het systeem en de gebruiker wordt gebruikt, en het percentage dat niet wordt gebruikt.
Een proces in het venster 'Activiteitenweergave' dat niet reageert.

Programma's en processen die niet reageren sluiten

Als je systeem traag of helemaal niet reageert, is een programma of proces hiervan mogelijk de oorzaak. Met Activiteitenweergave kun je dit programma of proces identificeren en geforceerd stoppen. Selecteer het programma of proces en klik vervolgens op de knop 'Forceer stop'.

Het paneel 'Energie' in Activiteitenweergave. Midden in het venster wordt een lijst met programma's weergegeven, met daarnaast kolommen met informatie over het energiegebruik per programma. Onder in het venster is een grafiek te zien met de totale energie-impact.

Zien hoeveel energie je Mac gebruikt

Benieuwd hoeveel energie je Mac gebruikt, of welke programma's of processen de meeste energie gebruiken? Klik op 'Energie' om de energie-impact van je programma's te zien.

Het Dock-symbool voor Activiteitenweergave, waarin schijfactiviteit wordt weergegeven.

In realtime de CPU-, netwerk- of schijfstatus in het Dock weergeven

Zelfs zonder het venster 'Activiteitenweergave' te openen kun je eenvoudig de status van je systeem in de gaten houden. Kies 'Weergave' > 'Dock-symbool' en laat je huidige CPU-, netwerk- of schijfgebruik als livegrafiek in het Dock weergeven.