.ps- en .eps-bestanden bekijken op een Mac

Gebruik een app van derden voor de ondersteuning van PostScript- en Encapsulated PostScript-bestanden.

macOS bevat geen ingebouwde ondersteuning meer voor het bekijken van PostScript- (.ps) en Encapsulated PostScript-bestanden (.eps). Apps van andere ontwikkelaars met ondersteuning voor deze bestanden zijn verkrijgbaar in de App Store en elders.

Als je printer PostScript ondersteunt, kun je .ps- en .eps-bestanden blijven afdrukken door ze naar de printerwachtrij te slepen: selecteer je printer in de instellingen voor 'Printers en Scanners', klik op de knop 'Printerwachtrij' en sleep het bestand vervolgens naar het printerwachtrijvenster om het af te drukken.

Sommige oudere versies van macOS bevatten beperkte ingebouwde ondersteuning voor .ps- en .eps-bestanden. In macOS Monterey of ouder kun je bijvoorbeeld de meegeleverde Voorvertoning-app gebruiken om deze bestanden te bekijken en af te drukken.