Het Mac-opstartgeluid in- of uitschakelen

Gebruik de geluidsvoorkeuren om het opstartgeluid (belgeluid) in of uit te schakelen.

Afhankelijk van welke Mac en welke versie van macOS u gebruikt, hoort u mogelijk een opstartgeluid kort nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt om uw Mac in te schakelen.

In macOS Big Sur 11 of hoger kunt u zelf bepalen of de Mac dit geluid afspeelt bij het opstarten. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Geluid'. In het paneel 'Geluidseffecten' kunt u via de instelling 'Speel geluid af bij opstarten' het opstartgeluid in- of uitschakelen.

Voorkeurenpaneel 'Geluid' met 'Speel geluid af bij opstarten' geselecteerd