Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit video-apps van Apple

Lees hier hoe u video's deelt die zijn gemaakt met Clips, iMovie, Final Cut Pro of Compressor.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Clips

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Clips 3.0.1 of hoger:

1. Als de video die u wilt delen niet is geopend, tikt u op de knop 'Projecten'  in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op de knop 'Deel' . Als u de verhouding, richting of andere geavanceerde opties van het project wilt wijzigen, tikt u op 'Opties' bovenaan het scherm. Tik op 'Gereed' om de nieuwe instellingen toe te passen.
  3. Tik op 'Bewaar video' om de uiteindelijke video te bewaren in de fotobibliotheek op uw apparaat. Als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, is de video ook toegankelijk vanaf uw andere Apple apparaten.
  4. Open de YouTube-, Facebook- of Vimeo-app op uw apparaat, log in bij uw account en upload uw video.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit iMovie

Gebruik de onderstaande stappen om video's die u met iMovie hebt gemaakt op uw iPhone, iPad of Mac, te delen op YouTube, Facebook of Vimeo.

Video vanuit iMovie delen op uw iPhone of iPad

Gebruik deze stappen om te delen vanuit iMovie 2.3.2 of hoger:

1. Tik in projectkiezer in iMovie op het project dat u wilt delen en tik vervolgens op de knop 'Deel' . Als u de verhouding, richting of andere geavanceerde opties van het project wilt wijzigen, tikt u op 'Opties' bovenaan het scherm. Tik op 'Gereed' om de nieuwe instellingen toe te passen.
  2. Tik op 'Bewaar video' om de uiteindelijke video te bewaren in de fotobibliotheek op uw apparaat. Als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, is de video ook toegankelijk vanaf uw andere Apple apparaten.
  3. Open de YouTube-, Facebook- of Vimeo-app op uw apparaat, log in bij uw account en upload uw video.

Video vanuit iMovie delen op uw Mac

Gebruik deze stappen om te delen vanuit iMovie 10.2.2 of hoger:

1. Open uw project in iMovie en klik op de knop 'Deel' .
  2. Klik op 'YouTube en Facebook'.
  3. Klik op het venstermenu 'Resolutie' en kies een formaat voor de video.
  4. Kies de locatie waar u het videobestand wilt bewaren en klik op 'Bewaar'.
  5. Log in Safari of een andere webbrowser in bij uw YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Final Cut Pro

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Final Cut Pro 10.5.1 of hoger:

1. Selecteer het project in de kiezer van Final Cut Pro, klik op de knop 'Share' (Deel)  en kies vervolgens 'YouTube & Facebook'. U kunt ook 'File' (Archief) > 'Share' (Deel) > 'YouTube & Facebook' kiezen.*
  2. Klik in het venster voor delen op 'Info' om kenmerken zoals de naam of de beschrijving van het fragment te wijzigen. Klik op 'Settings' (Instellingen) om instellingen voor resolutie, compressie en bijschriften te kiezen.
  3. Klik op 'Next' (Volgende), kies de locatie waar u het videobestand wilt bewaren en klik op 'Save' (Bewaar).
  4. Log in Safari of een andere webbrowser in bij uw YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand. U kunt ook de macOS-app Vimeo - Video Management uit de Mac App Store downloaden om uw video te uploaden naar Vimeo.

* U kunt de bestemming voor delen 'YouTube & Facebook' toevoegen als u deze niet ziet. Kies hiervoor 'File' (Archief) > 'Share' (Deel) > 'Add Destination' (Voeg bestemming toe) en sleep de bestemming 'YouTube & Facebook' van het gebied aan de rechterkant naar de lijst met bestemmingen aan de linkerkant (of klik dubbel op een bestemming aan de rechterkant). Lees hier meer over het aanmaken van bestemmingen voor delen (Engelstalig).

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Compressor

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Compressor 4.5.1 of hoger:

1. Klik in Compressor op 'Add File' (Voeg bestand toe) in het batchgebied, selecteer het bronbestand dat u wilt delen en klik op 'Add' (Voeg toe).
  2. Selecteer 'YouTube & Facebook' in het instellingenvenster dat wordt geopend, kies een locatie voor het getranscodeerde bestand en klik op 'OK'.
  3. Als het bronbestand zich al in het batchgebied bevindt, kunt u 'YouTube & Facebook' vanuit het gedeelte 'Built-In' (Ingebouwd) van het paneel 'Settings' (Instellingen) naar het bronbestand in het batchgebied slepen.
  4. Klik op 'Start Batch'.
  5. Log in Safari of een andere webbrowser in bij uw YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.