Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit video-apps van Apple

Lees hier hoe je video's deelt die zijn gemaakt met Clips, iMovie, Final Cut Pro of Compressor.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Clips

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Clips 3.0.1 of nieuwer:

1. Als de video die je wilt delen niet is geopend, tik je op de knop 'Projecten'Geen alt beschikbaar voor afbeelding in de linkerbovenhoek.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding. Als je de verhouding, richting of andere geavanceerde opties van het project wilt wijzigen, tik je op 'Opties' bovenaan het scherm. Tik op 'Gereed' om de nieuwe instellingen toe te passen.

3. Tik op 'Bewaar video' om de uiteindelijke video te bewaren in de fotobibliotheek op je apparaat. Als je iCloud Foto's hebt ingeschakeld, is de video ook toegankelijk vanaf je andere Apple apparaten.

4. Open de YouTube-, Facebook- of Vimeo-app op je apparaat, log in bij je account en upload je video.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit iMovie

Gebruik de onderstaande stappen om video's die je met iMovie hebt gemaakt op je iPhone, iPad of Mac, te delen op YouTube, Facebook of Vimeo.

Video vanuit iMovie delen op je iPhone of iPad

Gebruik deze stappen om te delen vanuit iMovie 2.3.2 of nieuwer:

1. Tik in de projectkiezer in iMovie op het project dat je wilt delen en tik vervolgens op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding. Als je de verhouding, richting of andere geavanceerde opties van het project wilt wijzigen, tik je op 'Opties' bovenaan het scherm. Tik op 'Gereed' om de nieuwe instellingen toe te passen.

2. Tik op 'Bewaar video' om de uiteindelijke video te bewaren in de fotobibliotheek op je apparaat. Als je iCloud Foto's hebt ingeschakeld, is de video ook toegankelijk vanaf je andere Apple apparaten.

3. Open de YouTube-, Facebook- of Vimeo-app op je apparaat, log in bij je account en upload je video.

Video vanuit iMovie delen op je Mac

Gebruik deze stappen om te delen vanuit iMovie 10.2.2 of nieuwer:

1. Open het project in iMovie en klik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding.

2. Klik op 'YouTube en Facebook'.

3. Klik op het venstermenu 'Resolutie' en kies een formaat voor de video.

4. Kies de locatie waar je het videobestand wilt bewaren en klik op 'Bewaar'.

5. Log in Safari of een andere webbrowser in bij je YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand.

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Final Cut Pro op Mac

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Final Cut Pro versie 10.5.1 of hoger voor Mac:

1. Selecteer je project in de Final Cut Pro-browser, klik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding en kies vervolgens 'YouTube en Facebook'. Je kunt ook 'File' (Archief) > 'Share' (Deel) > 'YouTube & Facebook' kiezen.*

2. Klik in het venster voor delen op 'Info' om kenmerken zoals de naam of de beschrijving van het fragment te wijzigen. Klik op 'Settings' (Instellingen) om instellingen voor resolutie, compressie en bijschriften te kiezen.

3. Klik op 'Next' (Volgende), kies de locatie waar je het videobestand wilt bewaren en klik op 'Save' (Bewaar).

4. Log in Safari of een andere webbrowser in bij je YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand. Je kunt ook de macOS-app Vimeo - Video Management uit de Mac App Store downloaden om je video te uploaden naar Vimeo.

* Je kunt de bestemming voor delen 'YouTube & Facebook' toevoegen als je deze niet ziet. Kies hiervoor 'File' (Archief) > 'Share' (Deel) > 'Add Destination' (Voeg bestemming toe) en sleep de bestemming 'YouTube & Facebook' van het gebied aan de rechterkant naar de lijst met bestemmingen aan de linkerkant (of klik dubbel op een bestemming aan de rechterkant). Lees hier meer over het aanmaken van bestemmingen voor delen (Engelstalig)

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Final Cut Pro voor iPad

Voor een SDR Final Cut Pro voor iPad-project of elk ander project dat je wilt uploaden naar sociale platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok, kies je de optie 'Sociale platforms' in het venstermenu 'Voorinstellingen' wanneer je je video deelt. Met de optie 'Sociale platforms' wordt je video geëxporteerd met de H.264-codec voor kleinere bestandsgroottes en compatibiliteit met het grootste aantal apparaten.

Voor een HDR-project dat je naar YouTube of Vimeo wilt uploaden, kies je de optie 'Standaard' in het venstermenu 'Voorinstellingen'.

Meer informatie over het delen van je Final Cut Pro voor iPad-project

Delen op YouTube, Facebook of Vimeo vanuit Compressor

Gebruik deze stappen om te delen vanuit Compressor 4.5.1 of nieuwer:

1. Klik in Compressor op 'Add File' (Voeg bestand toe) in het batchgebied, selecteer het bronbestand dat je wilt delen en klik op 'Add' (Voeg toe).

2. Selecteer 'YouTube & Facebook' in het instellingenvenster dat wordt geopend, kies een locatie voor het getranscodeerde bestand en klik op 'OK'.

3. Als het bronbestand zich al in het batchgebied bevindt, kun je 'YouTube & Facebook' vanuit het gedeelte 'Built-In' (Ingebouwd) van het paneel 'Settings' (Instellingen) naar het bronbestand in het batchgebied slepen.

4. Klik op 'Start Batch'.

5. Log in Safari of een andere webbrowser in bij je YouTube-, Facebook- of Vimeo-account en upload het videobestand.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.