Uw MagSafe Duo-oplader gebruiken met iPhone 12-modellen en Apple Watch

Lees hier hoe u uw iPhone 12 en Apple Watch draadloos oplaadt met uw MagSafe Duo-oplader.

De MagSafe Duo-oplader is geschikt voor iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch (alle modellen), Apple MagSafe-accessoires en Qi-gecertificeerde apparaten en accessoires.

Sluit de MagSafe Duo-oplader met de meegeleverde USB-C-naar-Lightning-kabel aan op een aanbevolen Apple USB-C-lichtnetadapter* van 20 W of meer of op een compatibele USB-C-adapter van een ander merk. U kunt ook verbinding maken met een USB-C-poort op een Mac of pc.

Plaats uw MagSafe Duo-oplader naar boven gericht (zie afbeelding) op een plat oppervlak, vrij van eventuele metalen voorwerpen of andere vreemde materialen.

* De Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W is niet compatibel met de MagSafe Duo-oplader.

iPhone 12-modellen sneller draadloos opladen

Met de MagSafe Duo-oplader kunt u uw iPhone 12 en Apple Watch tegelijkertijd snel en veilig draadloos opladen. Het systeem past zich intelligent aan de omstandigheden aan om het opladen van de iPhone 12 te optimaliseren tot een piekvermogen van maximaal 14 W. Het werkelijk geleverde vermogen aan de iPhone verschilt, afhankelijk van de wattage van de lichtnetadapter en systeemomstandigheden. Voor iPhone 12 mini levert de MagSafe Duo-oplader een piekvermogen van maximaal 12 W.

Het is belangrijk om de MagSafe Duo-oplader eerst op een stroombron aan te sluiten voordat u de iPhone erop plaatst. Hierdoor kan de MagSafe vaststellen of het veilig is om het maximale vermogen te leveren. Als u uw iPhone toch op de MagSafe Duo-oplader plaatst voordat u deze op een stroombron aansluit, verwijdert u simpelweg uw iPhone van de MagSafe Duo-oplader, wacht u drie seconden en plaatst u de iPhone terug om maximale stroomlevering te hervatten.

De MagSafe Duo-oplader is ontworpen om het maximale vermogen te verhogen tot 9 volt (V) en 3 ampère (A) met een USB PD-compatibele lichtnetadapter. MagSafe optimaliseert de geleverde stroom aan de iPhone op dynamische wijze. De geleverde stroom aan de iPhone 12 op een gegeven moment varieert afhankelijk van diverse factoren, waaronder de temperatuur en systeemactiviteit.

Alle lichtnetadapters hebben verschillende classificaties voor de hoeveelheid en het vermogen voor stroomlevering. De MagSafe Duo-oplader vereist de volgende classificaties om sneller draadloos te kunnen opladen:

• USB-C-connector (USB-A wordt niet ondersteund)
  • Lichtnetadapter van 9 V/2,22 A levert tot 11 W stroom
  • Lichtnetadapter van 9 V/3 A of meer levert tot 14 W stroom
  • iPhone 12 mini kan maximaal 12 W ontvangen voor sneller draadloos opladen met ten minste 9 V/2,62 A
  • Adapters met een hogere wattage (9 V/3 A of meer) leveren ook een piekvermogen van maximaal 14 W voor iPhone 12

Om de iPhone- en Watch-oplader tegelijkertijd te gebruiken, vereist de MagSafe Duo-oplader minimaal 15 W (5 V/3 A of 9 V/1,67 A). Het opladen gaat dan wel langzamer.

Als er Lightning-accessoires, zoals een koptelefoon, zijn aangesloten, wordt opladen beperkt tot 7,5 W om aan de wettelijke normen te voldoen.

Apple Watch opladen

U kunt uw Apple Watch met een geopend bandje plat neerleggen op de oplader. U kunt deze ook op de zijkant neerleggen en opladen door de inductieve oplaadconnector omhoog te klappen. Als de Apple Watch op de zijkant ligt, schakelt deze automatisch over naar de nachtklokmodus zodat u de Apple Watch als wekker kunt gebruiken.

Leg uw Apple Watch met de achterkant op de oplaadconnector, met de connector rechtop of plat. Als uw Apple Watch begint op te laden, ziet u een oplaadsymbool op het beeldscherm.

Meer informatie

• De MagSafe Duo-oplader is ontworpen om uw Apple Watch op te laden en om iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en Apple MagSafe-accessoires sneller en zo efficiënt mogelijk op te laden.
  • Als u een niet-MagSafe Qi-compatibel apparaat oplaadt met een MagSafe Duo-oplader, wordt het vermogen gereduceerd en kunnen oplaadtijden langzamer zijn dan bij een normale Qi-oplader.
  • Plaats geen creditcards, beveiligingsbadges, paspoorten of elektronische sleutels tussen uw iPhone en de MagSafe Duo-oplader in, want dit kan magnetische strips of RFID-chips in die items beschadigen. Als u een hoesje hebt dat een van deze gevoelige objecten bevat, verwijdert u deze voordat u het apparaat gaat opladen of zorgt u ervoor dat ze zich niet tussen de achterkant van het apparaat en de oplader bevinden.
  • Als uw iPhone zowel met een MagSafe Duo-oplader als met stroom via een Lightning-poort is verbonden, laadt de iPhone op via de Lightning-connector.
  • Net als bij andere draadloze opladers kan uw iPhone of MagSafe Duo-oplader iets warmer worden terwijl uw iPhone wordt opgeladen. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent om de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Als uw iPhone in een leren hoesje zit tijdens het opladen met uw MagSafe Duo-oplader, kan het hoesje cirkelvormige afdrukken vertonen door de druk op het leer. Dit is normaal, maar als u zich hier zorgen over maakt, raden we u aan een niet-leren hoes te gebruiken.
  • Net als bij de meeste zachte materialen kan de bekleding van accessoires na verloop van tijd wat normale slijtage vertonen. Het scharniergedeelte van uw MagSafe Duo-oplader kan na verloop van tijd wat kreukels vertonen als deze vaak opgevouwen is. Als u uw MagSafe Duo-oplader opgevouwen in een zeer warme omgeving laat liggen (zoals in een auto op een warme dag), kunnen daar meer zichtbare kreukels ontstaan. Dit heeft geen invloed op de werking van het accessoire.
  • Meer informatie over de magneten in MagSafe-producten