Als een Mac opstart naar 'Opties' met een tandwielsymbool

In het venster met opstartopties worden symbolen voor de beschikbare opstartschijven, een tandwielsymbool met het label 'Opties' en de knoppen 'Zet uit' en 'Herstart' weergegeven.

Het scherm met opstartopties in macOS Big Sur

Als u een Mac met Apple Silicon gebruikt, verschijnt het venster met opstartopties wanneer u de Mac inschakelt en dan onmiddellijk de aan/uit-knop gedurende ten minste 10 seconden ingedrukt houdt.

Dit is wat u kunt doen in het venster met opstartopties:

• Selecteer een opstartschijf, bijvoorbeeld 'Macintosh HD'. Klik vervolgens op 'Ga door' om vanaf die schijf op te starten.
  • Selecteer 'Opties' en klik vervolgens op 'Ga door' om macOS-herstel te openen. Vanaf hier kunt u onder andere macOS opnieuw installeren, Schijfhulpprogramma gebruiken om uw schijf te repareren of uw schijf te wissen.
  • Klik op 'Zet uit' of 'Herstart'.

Deze verborgen functies zijn ook beschikbaar in het venster met opstartopties: