Als een Mac opstart naar 'Opties' met een tandwielsymbool

In het venster met opstartopties worden symbolen voor de beschikbare opstartschijven, een tandwielsymbool met het label 'Opties' en de knoppen 'Zet uit' en 'Herstart' weergegeven.

Venster met opstartopties

Op een Mac met Apple silicon wordt het venster met opstartopties weergegeven wanneer je de Mac inschakelt en vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt houdt.

Dit is wat je kunt doen in het venster met opstartopties:

• Selecteer een opstartschijf, zoals Macintosh HD, waarmee je Mac standaard opstart. Klik vervolgens op 'Ga door' om vanaf die schijf op te starten.

• Selecteer 'Opties' en klik vervolgens op 'Ga door' om macOS-herstel te openen. Vanaf hier kun je onder andere macOS opnieuw installeren, Schijfhulpprogramma gebruiken om je schijf te repareren of je schijf wissen.

• Klik op 'Zet uit' of 'Herstart'.

Deze verborgen functies zijn ook beschikbaar in het venster met opstartopties:

• Selecteer een opstartschijf, bijvoorbeeld 'Macintosh HD', en houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je klikt op 'Ga door in veilige modus'. Lees meer over de veilige modus.

• Houd Command (⌘)-D ingedrukt om Apple Diagnose te openen.