HDR-video afspelen op de Mac

De volgende Mac-modellen ondersteunen HDR-video op beeldschermen, televisies en projectoren die geschikt zijn voor HDR10.

Voor een brede ondersteuning voor HDR-video (High Dynamic Range), zoals HDR-films en tv-programma's van Apple of andere aanbieders hebt u de nieuwste versie van macOS nodig en een geschikte Mac. Als uw Mac, beeldscherm, videokabel of videokabeladapter geen HDR10 ondersteunt, wordt video afgespeeld in SDR (Standard Dynamic Range).

Ondersteuning voor HDR op de Mac

Mac-model
met Thunderbolt 3 (USB-C)
Ingebouwd beeldscherm Extern beeldscherm
met DisplayPort
Extern beeldscherm
met HDMI
MacBook Pro-modellen die in 2018 of 2019 zijn geïntroduceerd HDR1 HDR HDR2
iMac Pro HDR HDR HDR
Mac mini-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd HDR1 HDR3
Mac Pro-modellen die in 2019 zijn geïntroduceerd HDR HDR
1. HDR tot 1080p (1920 x 1080) voor hoogwaardig HDR-materiaal van Apple.
2. HDR tot 1080p bij gebruik van de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter op bepaalde 13-inch-modellen.
3. HDR tot 1080p voor alle materiaal.

Externe beeldschermen.Gebruik de Thunderbolt 3-poorten (USB-C) van de Mac om externe HDR10-compatibele beeldschermen aan te sluiten:

• DisplayPort-beeldscherm: Als u een beeldscherm met DisplayPort wilt aansluiten, gebruikt u een kabel met een USB-C-connector aan de kant van de Mac en de juiste connector voor uw beeldscherm aan de andere kant. De meeste beeldschermen met DisplayPort gebruiken een standaard DisplayPort of een USB-C-poort.
  • HDMI-beeldscherm: Gebruik voor aansluiting op HDMI een HDMI-kabel en een USB-C-adapter, zoals de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of Belkin USB-C-naar-HDMI-adapter.
  • Het Apple Pro Display XDR ondersteunt verschillende HDR-structuren, waaronder HDR10, wanneer het wordt aangesloten op een Mac die compatibel is met dit beeldscherm.

Als HDR-video niet in HDR wordt afgespeeld

• Controleer of de Mac macOS Catalina 10.15.4 of hoger gebruikt.
  • Als u hoogwaardig materiaal van een andere aanbieder afspeelt, informeert u bij de aanbieder of deze HDR op uw Mac ondersteunt.
  • Als u een extern beeldscherm gebruikt, moet u controleren of het HDR10 ondersteunt. Als het beeldscherm een HDR-instelling heeft, moet deze worden ingeschakeld, of moet het zo worden ingesteld dat HDR wordt gebruikt als het beschikbaar is.
  • Als u HDMI gebruikt, moet u controleren of de HDMI-kabel en -adapter HDR10 ondersteunen. Apple raadt HDMI-kabels aan die zijn getest met Apple TV 4K en een groot aantal televisies, zoals de Belkin UltraHD HDMI-kabel. Compatibele adapters zijn onder meer de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter en de Belkin USB-C-naar-HDMI-adapter.
  • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en zorg ervoor dat 'Hoog dynamisch bereik' is geselecteerd. Dit wordt alleen weergegeven op beeldschermen die HDR10 ondersteunen.

Voor meer informatie over de HDR-mogelijkheden of -instellingen van een beeldscherm, kabel of adapter van een andere fabrikant raadpleegt u de documentatie bij het product of neemt u contact op met de leverancier van het product.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.