In- of uitzoomen op een Mac

Gebruik deze toegankelijkheidsfuncties om in of uit te zoomen op het hele scherm of een gedeelte ervan.

Om de zoomfunctie in te stellen, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Toegankelijkheid'. Klik in de navigatiekolom op 'Zoomen' en selecteer een van deze zoomfuncties:

Venster met voorkeuren voor zoomen

Toetscombinaties voor zoomen gebruiken

Na het selecteren van 'Gebruik toetscombinaties voor zoomen' kunt u deze toetscombinaties gebruiken om te zoomen:

Inzoomen

Om in te zoomen drukt u tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en isgelijkteken (=).

Uitzoomen

Om uit te zoomen drukt u tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en minteken (-).

Zoomen aan/uit

Om te schakelen tussen niet zoomen en uw laatste zoombereik, drukt u tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en 8.

Scrolgebaar met speciale toetsen gebruiken om te zoomen

Na het selecteren van 'Gebruik scrolgebaar met speciale toetsen om te zoomen', houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u scrolt met uw muis of trackpad om te zoomen. In het menu 'Zoomstijl' kunt u kiezen uit drie zoomstijlen: schermvullend, split screen of beeld in beeld.

Zoom hele scherm

Zoomen met split screen

Zoom beeld in beeld

Tekst onder aanwijzer groter weergeven

Na het selecteren van 'Geef tekst onder aanwijzer groter weer', houdt u de Command-toets ingedrukt en plaatst u de aanwijzer boven een item om een grotere versie ervan weer te geven in hoge resolutie.

Voorbeeld van 'Geef tekst onder aanwijzer groter weer'

Gebruik de knop 'Opties' in het paneel 'Zoomen' om de grootte, het lettertype, de locatie en de kleur van deze tekst in te stellen. Meer informatie over het groter weergeven van tekst onder de aanwijzer.

Touch Bar-zoomen activeren

Na het selecteren van 'Activeer Touch Bar-zoomen', houdt u uw vinger op de Touch Bar van uw MacBook Pro om een grotere versie van de Touch Bar op het scherm weer te geven. Meer informatie over Touch Bar-zoomen.