Siri-geschiedenis verwijderen

Lees hier hoe u de interactiegeschiedenis van Siri en de dicteerfunctie kunt verwijderen.

Wanneer u Siri en de dicteerfunctie gebruikt, wordt wat u zegt en dicteert, evenals andere Siri-gegevens, naar Apple gestuurd om uw aanvragen te verwerken. Uw verzoeken worden gekoppeld aan een willekeurige identificatie. Deze identificatie is niet gekoppeld aan uw Apple ID, e-mailadres of andere gegevens waarover Apple mogelijk beschikt door het gebruik van andere Apple voorzieningen. Lees meer over vraag het aan Siri, de dicteerfunctie en privacy.

Siri-aanvraaggeschiedenis verwijderen

iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 en macOS Catalina 10.15.1 en hoger bieden de mogelijkheid om de Siri- en dicteerinteracties te verwijderen die aan een willekeurige identificatie worden gekoppeld en maximaal zes maanden worden bewaard.*

Nadat u de software-updates hebt geïnstalleerd, kunt u deze instructies volgen op het apparaat waarvan u de Siri- en dicteergeschiedenis wilt verwijderen.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen', 'Siri en zoeken' en tik op 'Siri- en dicteergeschiedenis'. Tik vervolgens op 'Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis'.
  • Ga op een Apple Watch naar 'Instellingen', tik op 'Siri' en vervolgens op 'Siri-geschiedenis'. Tik vervolgens op 'Verwijder Siri-geschiedenis'.
  • Ga op een Apple TV naar 'Instellingen', tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Siri-geschiedenis'. Tik vervolgens op 'Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis'.
  • Ga voor een HomePod naar 'HomePod-instellingen' in de Woning-app en tik op 'Siri-geschiedenis'. Tik vervolgens op 'Verwijder Siri-geschiedenis'.
  • Ga op een Mac naar 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Siri'. Klik vervolgens op 'Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis'.

*Bij het verwijderen van de Siri- en dicteergeschiedenis worden alleen aanvragen verwijderd die gekoppeld zijn aan de willekeurige identificatie. Uw aanvraaggeschiedenis wordt tot zes maanden gekoppeld aan de willekeurige identificatie. Na zes maanden wordt uw aanvraaggeschiedenis losgekoppeld van de willekeurige identificatie en wordt deze mogelijk tot twee jaar bewaard om Apple te helpen met het ontwikkelen en verbeteren van Siri, de dicteerfunctie en andere taalverwerkingsfuncties zoals stembediening. Het kleine aantal aanvragen dat is beoordeeld wordt mogelijk langer dan twee jaar bewaard, zonder de willekeurige identificatie, voor de voortdurende verbetering van Siri.