Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus van de AirPods Pro

AirPods Pro hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. U kunt schakelen tussen deze modi, afhankelijk van hoeveel u van uw omgeving wilt horen.

Wat zijn actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus?

Met actieve ruisonderdrukking detecteert een naar buiten gerichte microfoon externe geluiden, die uw AirPods Pro vervolgens met antigeluid tegenwerken. Hierdoor onderdrukken ze externe geluiden voordat u ze hoort. Een naar binnen gerichte microfoon luistert binnenin uw oor naar ongewenste interne geluiden, die uw AirPods Pro ook tegenwerken met antigeluid.

De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt. Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus werken het beste wanneer uw AirPods Pro goed passen.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi

U kunt rechtstreeks vanaf uw AirPods Pro schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, of u kunt uw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac gebruiken.

Wanneer u iOS, iPadOS, watchOS of macOS gebruikt om te schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, ziet u actieve ruisonderdrukking beschikbaar staan als 'Ruisonderdrukking'.

AirPods Pro

Houd de druksensor op de steel van een AirPod ingedrukt totdat u een geluid hoort.

Als u beide AirPods draagt, houdt u de druksensor op een de AirPods ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt aanpassen tussen welke modi u wilt schakelen (actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit) in Instellingen.

Om actieve ruisonderdrukking uitsluitend met één AirPod te gebruiken, gebruikt u een iPhone of iPad om naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' te gaan en 'Ruisonderdrukking voor één AirPod' in te schakelen. Houd vervolgens de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking, de transparantiemodus en uit.

iOS- of iPadOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Wanneer u beide AirPods draagt, houdt u de volumeknop ingedrukt totdat u de extra regelaars ziet.
  3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

U kunt ook schakelen tussen ruisbeheersingsmodi in Instellingen:

1. Ga op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  2. Tik op de infoknop  naast uw AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Watch

1. Tik op het AirPlay-symbool  terwijl u luistert naar audio via uw Watch.
  2. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Mac

1. Klik op de volumeregelaar  in de menubalk op uw Mac wanneer uw AirPods Pro verbonden zijn met uw Mac.*
  2. Kies uw AirPods Pro en kies vervolgens 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

* Als u de volumeregelaar niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.