Gebruik Actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus met uw AirPods Pro

AirPods Pro heeft drie ruiscontrolemodi: Actieve ruisonderdrukking, Transparantie-modus en Uit. U kunt schakelen tussen deze modi, afhankelijk van hoeveel u van uw omgeving wilt horen.

Wat zijn Actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus?

Met Actieve ruisonderdrukking detecteert een naar buiten gerichte microfoon externe geluiden, die uw AirPods Pro vervolgens met antigeluid tegenwerken. Hierdoor onderdrukken ze externe geluiden voordat u ze hoort. Een naar binnen gerichte microfoon luistert binnenin uw oor naar ongewenste interne geluiden, die uw AirPods Pro ook tegenwerken met antigeluid.

De Transparantie-modus laat geluid van buitenaf toe, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt. Actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus werken het beste wanneer uw AirPods Pro goed passen.

Schakel tussen ruiscontrolemodi

U kunt rechtstreeks vanaf uw AirPods Pro schakelen tussen ruiscontrolemodi of u kunt uw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac gebruiken.

Wanneer u iOS, iPadOS, watchOS of macOS gebruikt om te schakelen tussen ruiscontrolemodi, ziet u Actieve ruisonderdrukking beschikbaar staan als Ruisonderdrukking.

AirPods Pro

Houd de druksensor ingedrukt op het steeltje van een AirPod totdat u een geluid hoort.

Houd de druksensor ingedrukt op een van beide AirPods om te schakelen tussen Actieve ruisonderdrukking en de Transparantie-modus als u beide AirPods draagt. U kunt aanpassen tussen welke modi u wilt schakelen (Actieve ruisonderdrukking, Transparantie-modus en Uit) in Instellingen.

Als u één AirPod draagt, houdt u de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen de Transparantie-modus en Uit.

iOS- of iPadOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Wanneer u beide AirPods draagt, houdt u de volumeschuifknop ingedrukt totdat u de extra regelaars ziet.
  3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

U kunt ook schakelen tussen ruiscontrolemodi in Instellingen:

1. Ga op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  2. Tik op de Info-knop  naast uw AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Watch

1. Tik op het AirPlay-symbool   terwijl u luistert naar audio via uw Watch.
  2. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Mac

1. Klik op de volumeknop  in de menubalk op uw Mac wanneer uw AirPods verbonden zijn met uw Mac.*
  2. Kies uw AirPods Pro en kies vervolgens 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

* Als u de volumeregelaar niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.