Actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus op AirPods Pro en AirPods Max

AirPods Pro en AirPods Max hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. Je kunt schakelen tussen deze modi, afhankelijk van hoeveel je van je omgeving wilt horen.

Wat zijn actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus?

Met actieve ruisonderdrukking detecteert een naar buiten gerichte microfoon externe geluiden, die je AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods Max vervolgens met antigeluid tegenwerken. Hierdoor onderdrukken ze externe geluiden voordat je ze hoort. Een naar binnen gerichte microfoon luistert binnen in je oor naar ongewenste interne geluiden, die je AirPods Pro of AirPods Max ook tegenwerken met antigeluid.

De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat je kunt horen wat er om je heen gebeurt. Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus werken het beste wanneer je AirPods Pro goed passen.

Als je AirPods Pro (2e generatie) en de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt, kun je ook adaptieve audio gebruiken, waarmee de instellingen voor ruisonderdrukking worden aangepast op basis van je omgeving.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi

Je kunt rechtstreeks vanaf je AirPods Pro of AirPods Max schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, of je kunt je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac gebruiken. Wanneer je tussen modi wisselt, hoor je een geluid.

Wanneer je iOS, iPadOS, watchOS of macOS gebruikt om te schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, wordt actieve ruisonderdrukking vermeld als 'Ruisonderdrukking'.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op je AirPods Max

Wanneer je je AirPods Max draagt, druk je op de knop voor ruisbeheersing om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Je kunt aanpassen tussen welke modi je wilt schakelen (actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit) in de Bluetooth-instellingen op je iPhone, iPad of Mac.

airpods-max-noise-mode-sound-mode-button-right-side

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op je AirPods Pro

Houd de druksensor op de steel van een AirPod ingedrukt totdat je een geluid hoort.

airpods-pro-change-noise-mode-sound-mode-sensor-right

Als je beide AirPods draagt, houd je de druksensor op een van de AirPods ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking, de transparantiemodus en uit. Met AirPods Pro (2e generatie) kun je ook overschakelen naar adaptieve audio. Je kunt aanpassen tussen welke modi je wilt schakelen in de Bluetooth-instellingen op je iPhone, iPad of Mac.

Om actieve ruisonderdrukking uitsluitend met één AirPod te gebruiken, ga je op een iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'AirPods' en schakel je 'Ruisonderdrukking voor één AirPod' in. Houd vervolgens de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen ruisbeheersingsmodi.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op je iPhone of iPad

1. Open het bedieningspaneel op je iOS- of iPadOS-apparaat.

2. Terwijl je je AirPods Max of beide AirPods draagt, houd je de volumeknop ingedrukt totdat je de extra regelaars ziet.

3. Tik op het symbool 'Ruisbeheersing' in de linkerbenedenhoek.

ios-16-iphone-14-pro-control-center-volume-noise-control-noise-cancellation-transparency-mode
  4. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Je kunt ook aanpassen tussen welke ruisbeheersingsmodi je wilt schakelen in 'Instellingen':

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone of iPad. Ga vervolgens naar 'Instellingen'.

2. Tik op de naam van je AirPods.

3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit' om te schakelen tussen de ruisbeheersingsmodi. Om de ruisbeheersingsmodi te selecteren die je wilt gebruiken in combinatie met de druksensor op de AirPods Pro of de ruisbeheersingsknop op de AirPods Max, selecteer je twee of drie modi onder 'Knop schakelt tussen'.

ios-16-iphone-14-pro-settings-airpods-noise-control-transparency

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op je Apple Watch

1. Tik op het AirPlay-symbool terwijl je luistert naar audio via je Watch.

2. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

watchos-9-watch-s8-music-now-playing-airplay-airpods-noise-cancellation

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op je Mac

1. Als je AirPods Pro of AirPods Max zijn verbonden met je Mac, klik je op het bedieningspaneel in de menubalk.

2. Klik op 'Bluetooth'.

3. Kies je AirPods Pro of AirPods Max en kies vervolgens ruisonderdrukking, transparantie of uit.

macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-sound-airpods-noise-control-transparency-noise-cancellation

Je kunt ook de twee of drie ruisbeheersingsmodi kiezen die je wilt gebruiken in combinatie met de druksensor op de AirPods Pro of de ruisbeheersingsknop op de AirPods Max:

1. Sluit de AirPods Pro of AirPods Max aan op de Mac en kies het Apple-menu  'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Houd ingedrukt om te schakelen tussen' om de twee of drie ruisbeheersingsmodi te selecteren waartussen je wilt kunnen schakelen.

macos-ventura-system-settings-airpods-press-and-hold-cycle-between-noise-control-options

Lees wat je moet doen als actieve ruisonderdrukking niet naar verwachting werkt op je AirPods Pro.