Actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus op AirPods Pro en AirPods Max

AirPods Pro en AirPods Max hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. U kunt schakelen tussen deze modi, afhankelijk van hoeveel u van uw omgeving wilt horen.

Wat zijn actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus?

Met actieve ruisonderdrukking detecteert een naar buiten gerichte microfoon externe geluiden, die uw AirPods Pro of AirPods Max vervolgens met antigeluid tegenwerken. Hierdoor onderdrukken ze externe geluiden voordat u ze hoort. Een naar binnen gerichte microfoon luistert binnenin uw oor naar ongewenste interne geluiden, die uw AirPods Pro of AirPods Max ook tegenwerken met antigeluid.

De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt. Actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus werken het beste wanneer uw AirPods Pro goed passen.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi

U kunt rechtstreeks vanaf uw AirPods Pro of AirPods Max schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, of u kunt uw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac gebruiken. Wanneer u tussen modi wisselt, hoort u een geluid.

Wanneer u iOS, iPadOS, watchOS of macOS gebruikt om te schakelen tussen ruisbeheersingsmodi, ziet u actieve ruisonderdrukking beschikbaar staan als ruisonderdrukking.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op uw AirPods Max

Wanneer u uw AirPods Max draagt, drukt u op de knop voor ruisbeheersing om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt aanpassen tussen welke modi u wilt schakelen (actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit) in de Bluetooth-instellingen op uw iPhone, iPad of Mac.

Ruisbeheersingsknop op AirPods Max

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op uw AirPods Pro

Houd de druksensor op de steel van een AirPod ingedrukt totdat u een geluid hoort.
Druksensor op AirPods Pro
Als u beide AirPods draagt, houdt u de druksensor op een van de AirPods ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt aanpassen tussen welke modi u wilt schakelen (actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit) in de Bluetooth-instellingen op uw iPhone, iPad of Mac.

Om actieve ruisonderdrukking uitsluitend met één AirPod te gebruiken, gaat u op een iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'AirPods' en schakelt u 'Ruisonderdrukking voor één AirPod' in. Houd vervolgens de druksensor ingedrukt om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking, de transparantiemodus en uit.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op uw iPhone of iPad

Ruisonderdrukkings- en transparantiemodus op een iPhone

1. Open het bedieningspaneel op uw iOS- of iPadOS-apparaat.
  2. Terwijl u uw AirPods Max of beide AirPods draagt, houdt u de volumeknop ingedrukt totdat u de extra regelaars ziet.
  3. Tik op het symbool 'Ruisbeheersing'  in de linkerbenedenhoek.
  4. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.

Bluetooth-instellingen op een iPhone

U kunt ook aanpassen tussen welke ruisbeheersingsmodi u wilt schakelen in Instellingen:

1. Ga op uw iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  2. Terwijl u uw AirPods Max of beide AirPods draagt, tikt u op de infoknop  naast de AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit' om te schakelen tussen de ruisbeheersingsmodi. Om de ruisbeheersingsmodi te selecteren die u wilt gebruiken in combinatie met de druksensor op de AirPods Pro of de ruisbeheersingsknop op de AirPods Max, selecteert u twee of drie modi onder 'Knop wisselt tussen'.

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op uw Apple Watch

1. Tik op het AirPlay-symbool  terwijl u luistert naar audio via uw Watch.
    Apple Watch AirPlay-symbool
  2. Tik op 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.
    Ruisonderdrukking en transparantiemodi op Apple Watch

Schakelen tussen ruisbeheersingsmodi op uw Mac

1. Als uw AirPods Pro of AirPods Max zijn verbonden met uw Mac, klikt u op de volumeregeling in de menubalk op uw Mac.*
  2. Kies uw AirPods Pro of AirPods Max en kies vervolgens 'Ruisonderdrukking', 'Transparantie' of 'Uit'.
    Ruisonderdrukking en transparantiemodi op een Mac

U kunt ook de twee of drie ruisbeheersingsmodi kiezen die u wilt gebruiken in combinatie met de druksensor op de AirPods Pro of de ruisbeheersingsknop op de AirPods Max:

1. Als uw AirPods Pro of AirPods Max zijn verbonden met uw Mac, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik in het venster 'Systeemvoorkeuren' op 'Bluetooth'.
  3. Kies uw AirPods Pro of AirPods Max en klik op 'Opties'.
  4. Selecteer naast 'Ruisbeheersing schakelt tussen' de twee of drie ruisbeheersingsmodi waartussen u wilt schakelen.
    Bluetooth-instellingen op een Mac

* Als u de volumeregeling in de menubalk niet ziet, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'Geluid'. Klik op het tabblad 'Uitvoer' en selecteer vervolgens 'Toon 'Geluid' in menubalk'.