De databesparingsmodus gebruiken op uw iPhone en iPad

Met iOS 13 en hoger kunt u de databesparingsmodus inschakelen om netwerkgebruik op de achtergrond te beperken en het gebruik van mobiele data en wifi te verminderen.

U kunt de databesparingsmodus bijvoorbeeld inschakelen als uw mobiele of internetabonnement uw datagebruik beperkt of als u in een gebied bent met lage datasnelheden.

De databesparingsmodus inschakelen

U kunt de databesparingsmodus afzonderlijk inschakelen voor een mobiel netwerk en een wifinetwerk. Uw instellingen voor de databesparingsmodus kunnen variëren, afhankelijk van uw aanbieder. Selecteer hieronder het type abonnement dat u hebt en volg de stappen.

LTE/4G mobiel

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Opties mobiele data' en schakel de databesparingsmodus in.

5G mobiel

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Opties mobiele data', selecteer 'Datamodus' en schakel de databesparingsmodus in.

Dual-sim

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  2. Tik op een van uw nummers.
  3. Schakel de databesparingsmodus in.

Wifi

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Wifi'.
  2. Tik op de infoknop  naast het wifinetwerk waarmee u verbonden bent.
  3. Schakel de databesparingsmodus in.

Uw voorkeuren voor de databesparingsmodus voor een wifinetwerk worden up-to-date gehouden op alle apparaten via iCloud.

Wat u kunt verwachten wanneer de databesparingsmodus is ingeschakeld

Apps gebruiken verschillende manieren om het datagebruik in de databesparingsmodus te beperken. Over het algemeen kunt u het volgende verwachten:

• Apps stoppen mogelijk met het gebruik van netwerkdata wanneer u de apps niet actief gebruikt.
  • 'Ververs op achtergrond' wordt uitgeschakeld.
  • De kwaliteit van materiaal om te streamen wordt mogelijk verminderd.
  • Automatische downloads en automatische reservekopieën worden uitgeschakeld.
  • Voorzieningen zoals iCloud-foto's onderbreken updates.

Ingebouwde iOS-apps en -voorzieningen passen zich op de volgende manier aan de databesparingsmodus aan:

• App Store: 'Speel video automatisch af', automatische updates en automatische downloads worden uitgeschakeld.
  • Muziek: automatische downloads en streamen met hoge kwaliteit worden uitgeschakeld.
  • Podcasts: de frequentie van feedupdates is beperkt en afleveringen worden alleen via wifi gedownload.
  • News: automatische downloads van artikelen worden uitgeschakeld.
  • iCloud: updates worden onderbroken en automatische reservekopieën en updates voor iCloud-foto's worden uitgeschakeld.
  • FaceTime: de bitsnelheid van video's wordt geoptimaliseerd voor een lagere bandbreedte.