Over Wifi-assistentie

Je kunt Wifi-assistentie gebruiken om automatisch over te schakelen naar mobiele data wanneer je een slechte wifiverbinding hebt.

Hoe Wifi-assistentie werkt

Met Wifi-assistentie blijft je verbonden met internet, zelfs als je een slechte wifiverbinding hebt. Als je bijvoorbeeld Safari gebruikt met een slechte wifiverbinding en een webpagina niet wordt geladen, wordt Wifi-assistentie geactiveerd en schakel je automatisch over naar mobiele data, zodat de webpagina blijft laden. Je kunt Wifi-assistentie gebruiken met de meeste apps, zoals Safari, Apple Music, Mail, Kaarten en meer.

Wanneer Wifi-assistentie is geactiveerd, zie je het symbool voor mobiele data in de statusbalk op je apparaat.

Omdat je bij een slechte wifiverbinding verbonden blijft via een mobiele-internetverbinding, verbruik je mogelijk meer mobiele data. Voor de meeste gebruikers zal het extra verbruik maar een paar procent bedragen. Lees meer over het beheer van je mobiele data als je vragen hebt over je dataverbruik.

Je kunt Wifi-assistentie gebruiken met elk iOS-apparaat met iOS 9 of nieuwer, behalve deze modellen: iPhone 4s, iPad 2 Wi-Fi + Cellular, iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular en iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular.

Wifi-assistentie in- of uitschakelen

Wifi-assistentie is standaard ingeschakeld. Als je niet wilt dat je iOS-apparaat verbonden blijft met internet wanneer je een slechte wifiverbinding hebt, kun je Wifi-assistentie uitschakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Scrol vervolgens omlaag en tik op de schuifknop bij 'Wifi-assistentie'.

Meer informatie

• Wifi-assistentie schakelt niet automatisch over naar mobiele data als je dataroaming gebruikt.

• Wifi-assistentie werkt alleen als er apps op de voorgrond worden uitgevoerd en wordt niet geactiveerd als er op de achtergrond materiaal wordt gedownload.

• Wifi-assistentie wordt niet geactiveerd bij bepaalde apps van andere fabrikanten die audio of video streamen of bijlagen downloaden (zoals e-mailprogramma's) omdat deze een grote hoeveelheid data kunnen verbruiken.