Over 'Geoptimaliseerd opladen' op uw iPhone

Met iOS 13 leert uw iPhone van uw dagelijkse oplaadgewoontes om zo de levensduur van uw batterij te verlengen.

De levensduur van een batterij houdt verband met haar chemische leeftijd en is niet enkel afhankelijk is van de hoeveelheid tijd die verstreken is sinds de batterij is samengesteld. De chemische leeftijd van een batterij is ook afhankelijk van een complexe combinatie van meerdere factoren, waaronder de temperatuurgeschiedenis en het oplaadpatroon. Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen die minder effectief worden naarmate ze chemisch verouderen. Naarmate lithium-ionbatterijen ouder worden, vermindert de hoeveelheid lading die ze kunnen vasthouden, met een verkorte gebruiksduur van de batterij en lagere piekprestaties tot gevolg. Meer informatie over de batterij en prestaties van de iPhone en hoe u de prestaties en levensduur van de batterij kunt optimaliseren.

iOS 13 maakt gebruik van 'Geoptimaliseerd opladen' om het verouderingsproces van de batterij te vertragen door de tijd te verkorten die uw iPhone doorbrengt in een volledig opgeladen staat. Uw iPhone gebruikt machine learning op het apparaat om uw dagelijkse oplaadroutine te leren, zodat de iPhone pas verder oplaadt dan 80% wanneer u uw iPhone weer nodig hebt.* Door op deze manier op te laden, wordt de batterij minder belast en de levensduur verlengd. 'Geoptimaliseerd opladen' is alleen actief wanneer uw iPhone voorspelt dat hij voor langere tijd wordt aangesloten op een oplader.

'Geoptimaliseerd opladen' staat standaard ingeschakeld na de update naar iOS 13 of wanneer u uw iPhone configureert. Als u merkt dat uw iPhone vaak gedeeltelijk is opgeladen; als u uw iPhone bijvoorbeeld niet 's nachts oplaadt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Batterij' > 'Batterijconditie' om 'Geoptimaliseerd opladen' uit te schakelen.

Wanneer 'Geoptimaliseerd opladen' actief is, geeft een melding op het toegangsscherm weer wanneer uw iPhone volledig zal zijn opgeladen. Als u uw iPhone eerder volledig opgeladen nodig hebt, houdt u uw vinger op de melding en tikt u vervolgens op 'Laad nu op'.

*Informatie over uw oplaadroutine wordt alleen op uw iPhone bewaard. De informatie wordt niet bewaard in reservekopieën en wordt niet gedeeld met Apple.