Een draadloze gamecontroller met uw Apple apparaat verbinden

Een draadloze Xbox-, PlayStation- of andere Bluetooth-gamecontroller verbinden met uw iPhone, iPad, Apple TV of Mac.

Een controller koppelen en verbinden

Er zijn instructies beschikbaar voor PlayStation-gamecontrollers en Xbox-gamecontrollers, maar de algemene stappen zijn gelijk voor alle Bluetooth-gamecontrollers die kunnen worden gekoppeld met een computer of mobiele telefoon.

1. Houd de juiste knop of knoppen op de controller ingedrukt om deze in de koppelingsmodus te zetten. De controller kan dan worden gedetecteerd door uw Apple apparaat. Raadpleeg de documentatie van uw controller voor specifieke informatie over het koppelen van de controller met een computer of mobiele telefoon.
  2. Open de Bluetooth-instellingen op uw Apple apparaat en selecteer de controller in de lijst met apparaten in de buurt.

De knoppen en functies van de controller aanpassen

Apple apparaten beschikken voor een groeiend aantal gamecontrollers over instellingen voor het aanpassen van knoppen en andere controllerfuncties.

1. Zorg ervoor dat uw Apple apparaat over de vereiste software beschikt:
    • iOS 16 of hoger op de iPhone
    • iPadOS 16 of hoger op de iPad
    • tvOS 16 of hoger op de Apple TV
    • macOS Ventura 13 of hoger op de Mac
  2. Zorg ervoor dat de controller is ingeschakeld en verbonden met uw Apple apparaat.
  3. Als aanpassingsinstellingen beschikbaar zijn voor uw controller, kunt u deze hier vinden:
    • iPhone, iPad: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Gamecontroller'. Tik op de naam van uw controller en tik vervolgens op 'Standaardregelaars'.
    • Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Selecteer uw controller en selecteer vervolgens 'Aanpassing'.
    • Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Gamecontrollers' in de navigatiekolom en klik vervolgens op de naam van uw controller.

Als u meerdere controllers koppelt die op deze manier kunnen worden aangepast, is ook de functie 'Partnercontroller' beschikbaar. Hiermee kunt u de input van meerdere controllers combineren, zodat iemand anders u kan helpen het volgende niveau in een game te bereiken.

Als de controller geen verbinding maakt of niet werkt zoals verwacht

De ondersteuning van specifieke knoppen en functies, zoals de audio-aansluiting of lampjes van de controller, verschilt per controller en de app die u erbij gebruikt.

• Installeer de nieuwste software-updates, zowel voor uw Apple apparaat als voor de controller. Als een update van de software (firmware) van de controller beschikbaar is, vraag deze dan aan bij de maker van de controller.
  • Selecteer in Bluetooth-instellingen de controller of de knop 'Info'  (indien aanwezig) naast de naam en selecteer 'Vergeet dit apparaat'. Verbind de controller opnieuw.
  • Verminder het aantal Bluetooth-apparaten dat met uw Apple apparaat is verbonden. Dit kan ook helpen bij verbindingsproblemen die worden veroorzaakt door draadloze interferentie. Apple TV 4K en Apple TV HD ondersteunen maximaal vier Bluetooth-gamecontrollers tegelijk, of één controller wanneer de Apple TV ook gebruikmaakt van een Bluetooth-audioaccessoire. De limiet voor andere Apple apparaten is afhankelijk van uw specifieke configuratie en draadloze omgeving.
  • Laad de controller op met de oplaadoplossing die bij uw controller is geleverd of wordt aanbevolen door de fabrikant van de controller.

Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Meer informatie

Bij sommige apps kunt u een iPhone of iPad gebruiken als extra controller. Hiervoor is geen Bluetooth-verbinding nodig. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.