Over originele iPhone-beeldschermen

iPhone-beeldschermen zijn ontworpen, getest en gemaakt volgens Apple standaarden voor kwaliteit en prestaties. Dit geldt voor de intuïtieve en responsieve Multi-Touch, hoge helderheid, fantastische kleurnauwkeurigheid, witbalans en prestaties voor functies als True Tone, Night Shift en Haptic Touch.

Het belang van service door getrainde technici die originele Apple beeldschermen gebruiken

Als u uw iPhone-beeldscherm moet vervangen, is het belangrijk dat de reparatie wordt uitgevoerd door gecertificeerde technici die originele Apple beeldschermonderdelen gebruiken.

Alleen technici die de Apple servicetraining hebben voltooid en die originele Apple onderdelen en hulpmiddelen gebruiken, moeten iPhone-beeldschermen vervangen. Deze serviceproviders zijn onder andere: Apple, erkende Apple serviceproviders of onafhankelijke reparatieproviders die originele Apple onderdelen gebruiken. In het geval van vervangingen die niet worden uitgevoerd door Apple, door erkende serviceproviders of door gecertificeerde technici, worden mogelijk niet de juiste veiligheids- en reparatieprocedures gevolgd, wat kan resulteren in een incorrecte werking of problemen met de beeldschermkwaliteit of veiligheid. Apple beeldschermen zijn zo ontworpen dat ze precies in het apparaat passen. Verder kunnen door reparaties waarbij schroeven of afdekplaatjes niet correct zijn vervangen, losse onderdelen achterblijven die schade aan de batterij kunnen toebrengen, oververhitting veroorzaken of letsel toebrengen.

Het iPhone-beeldscherm is ontworpen samen met iOS-software voor optimale prestaties en kwaliteit. Een niet-origineel beeldscherm kan compatibiliteits- of prestatieproblemen veroorzaken. Er kan bijvoorbeeld een probleem optreden na een iOS-software-update die beeldschermupdates bevat.

Als een serviceprovider niet-originele beeldschermonderdelen gebruikt, kan ook het volgende gebeuren:

Problemen met Multi-Touch

• Multi-Touch reageert mogelijk niet op delen van het scherm
  • Verslechterde prestaties van Multi-Touch, zoals gemiste aanrakingen van het scherm of aanrakingen die niet op de juiste locatie worden geregistreerd
  • Aanrakingen die onverwacht worden geregistreerd tijdens een telefoongesprek
  • Het beeldscherm schakelt mogelijk niet uit tijdens telefoongesprekken
  • Onopzettelijke aanrakingen van de rand of met de palm van de hand worden mogelijk geregistreerd

Problemen met helderheid en kleur van het beeldscherm

• True Tone-beeldscherm werkt niet correct
  • Geen of verslechterde functionaliteit voor de omgevingslichtsensor, waardoor de helderheid van het scherm niet correct wordt aangepast
  • Onjuiste beeldschermkleurkalibratie, waardoor het beeldscherm bijvoorbeeld te geel of te blauw lijkt
  • De helderheid van het beeldscherm is niet gelijkmatig
  • Lagere maximale helderheid
  • Onbedoelde ontlading van de batterij

Belangrijk beeldschermbericht

Als u het onderstaande bericht ziet wanneer u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' gaat, kan het beeldscherm in uw iPhone niet worden geverifieerd. Dit bericht is van toepassing op iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Er kan niet worden gecontroleerd of deze iPhone een origineel Apple scherm heeft. Meer informatie…

U ziet mogelijk een extra melding waarin het volgende staat: 'Apple heeft de apparaatinformatie voor deze iPhone bijgewerkt.' Dit betekent dat Apple de apparaatinformatie die voor uw iPhone wordt bijgehouden, heeft bijgewerkt voor onderhoud, veiligheidsanalyse en om toekomstige producten te verbeteren.

U kunt ondanks deze meldingen nog wel uw iPhone of uw beeldscherm gebruiken.

De eerste vier dagen dat u uw apparaat gebruikt, ziet u een melding op uw toegangsscherm en in de Instellingen-app de eerste vijftien dagen. Na die periode vindt u de melding in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.

Waar kunt u service krijgen

U kunt uw iPhone-beeldscherm laten vervangen bij een Apple Store, bij een erkende Apple serviceprovider of door het op te sturen naar een Apple reparatiecentrum. Erkende Apple locaties maken gebruik van originele Apple onderdelen.

In het geval van beeldschermvervangingen buiten garantie bieden onafhankelijke reparatieproviders ook originele onderdelen door getrainde technici.

Aan de slag met beeldschermservice.