iPhone- of iPad-software bijwerken om problemen met locatie, datum en tijd te voorkomen

Vanaf even voor 0:00 uur UTC op 3 november 2019* moet iOS op bepaalde modellen van de iPhone en iPad die zijn geïntroduceerd in 2012 en daarvoor, zijn bijgewerkt om een correcte gps-locatie en de juiste datum en tijd te kunnen weergeven. Dit is vanwege het roll-over-probleem met de gps-tijd waarvan producten met gps-functie van andere fabrikanten al op 6 april 2019 hinder begonnen te ondervinden. De betreffende Apple apparaten ondervinden geen hinder tot vlak voor 0:00 uur UTC op 3 november 2019.

De software van een apparaat bijwerken

Het is altijd een goed idee om het besturingssysteem van uw iPhone of iPad up-to-date te houden. Vooral als u een van de onderstaande apparaten hebt, is het belangrijk om de software van het apparaat bij te werken vóór 3 november om ervoor te zorgen dat de gps, datum en tijd naar behoren blijven werken.

Als ze op 3 november niet zijn bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie die beschikbaar is, kunnen sommige modellen mogelijk hun locatie niet meer correct bepalen met behulp van gps. Functies die afhankelijk zijn van de juiste datum en tijd, zoals synchroniseren met iCloud en het ophalen van e-mail, werken dan mogelijk ook niet meer.

Als de apparaten niet vóór 3 november 2019 zijn bijgewerkt, kunnen ze bovendien mogelijk geen draadloze updates meer ontvangen. Ze zullen in dat geval moeten worden bijgewerkt door ze te herstellen in iTunes of de Finder, via een kabelverbinding.

De iOS-versie van een apparaat controleren

Nadat u de iPhone of iPad hebt bijgewerkt, kunt u controleren of het apparaat succesvol is bijgewerkt:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Info'.
  3. Zoek naar het nummer naast 'Softwareversie'.

De bijgewerkte softwareversie moet 10.3.4 of 9.3.6 zijn, afhankelijk van uw apparaat. Als u niet zeker weet welk apparaat u hebt, kunt u hier kijken wat voor iPhone-model of iPad-model u hebt.

Bijgewerkte iOS-versie Apparaat
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular (alleen CDMA-modellen)
iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

Dit probleem heeft geen invloed op iPod touch- of iPad-modellen die alleen wifi hebben. Het heeft ook geen invloed op iOS-apparaten die nieuwer zijn dan de bovenstaande.

Meer informatie

Als u uw apparaat hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan deze artikelen:

* Werk uw iPhone of iPad vóór dit tijdstip bij. Houd rekening met uw eigen tijdzone. Aan de hand van de kaart op timeanddate.com kunt u het verschil bepalen tussen UTC en uw eigen tijdzone.