iPhone- of iPad-software bijwerken om problemen met locatie, datum en tijd te voorkomen

Vanaf 3 november 2019 zullen sommige iPhone- en iPad-modellen die in 2012 of eerder zijn geïntroduceerd, een iOS-update vereisen om een nauwkeurige gps-locatie en de juiste datum en tijd te behouden. Dit is vanwege het roll-over-probleem met de gps-tijd dat invloed had op producten met gps-functie van andere fabrikanten op 6 april 2019. De blootgestelde Apple apparaten ondervinden hier tot 3 november 2019 geen gevolgen van.

De software van een apparaat bijwerken

Het is altijd een goed idee om het besturingssysteem van uw iPhone of iPad up-to-date te houden. Vooral als u een van de onderstaande apparaten hebt, is het belangrijk om de software van het apparaat bij te werken voor 3 november 2019 om ervoor te zorgen dat de gps, datum en tijd naar behoren blijven werken.

Als u uw apparaat niet naar de nieuwst beschikbare versie van iOS bijwerkt voor 3 november 2019, kan in het geval van sommige modellen mogelijk geen nauwkeurige gps-locatie worden behouden. Bovendien zullen functies die afhankelijk zijn van de juiste datum en tijd, zoals synchroniseren met iCloud en het ophalen van e-mail, mogelijk niet meer werken.

De iOS-versie van een apparaat controleren

Nadat u de iPhone of iPad hebt bijgewerkt, kunt u controleren of het apparaat succesvol is bijgewerkt:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Info'.
  3. Zoek naar het nummer naast 'Softwareversie'.

De bijgewerkte softwareversie moet 10.3.4 of 9.3.6 zijn, afhankelijk van uw apparaat. Als u niet zeker weet welk apparaat u hebt, kunt u hier kijken wat voor iPhone-model of iPad-model u hebt.

Bijgewerkte iOS-versie Apparaat
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular
iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

Dit probleem heeft geen invloed op iPod touch- of iPad-modellen die alleen wifi hebben. Het heeft ook geen invloed op iOS-apparaten die nieuwer zijn dan de bovenstaande.

Meer informatie

Als u uw apparaat hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan deze artikelen: