iPhone- of iPad-software bijwerken als je problemen ondervindt met locatie, datum en tijd

Met ingang van 3 november 2019 is een iOS-update vereist voor sommige iPhone- en iPad-modellen die zijn geïntroduceerd in 2012 en eerder, om ervoor te zorgen dat de gps-locatie weer nauwkeurig kan worden bepaald. Dit is vanwege het roll-over-probleem met de gps-tijd dat invloed had op producten met gps-functie van andere fabrikanten op 6 april 2019. De betreffende Apple apparaten ondervonden geen hinder tot vlak voor 0:00 UTC op 3 november 2019.

De software van een apparaat bijwerken

Als je niet bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS voor je apparaat, kunnen sommige modellen mogelijk hun gps-locatie niet meer nauwkeurig bepalen.

De iOS-versie van een apparaat controleren

Nadat je de iPhone of iPad hebt bijgewerkt, kun je controleren of het bijwerken van het apparaat is gelukt:

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Info'.

3. Zoek naar het nummer naast 'Softwareversie'.

De bijgewerkte softwareversie moet 10.3.4 of 9.3.6 zijn, afhankelijk van je apparaat. Als je niet zeker weet welk apparaat je hebt, kun je hier kijken wat voor iPhone-model of iPad-model je hebt.

Bijgewerkte iOS-versie

Apparaat

iOS 10.3.4

iPhone 5

iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6

iPhone 4s

iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular

iPad 2 Wi-Fi + Cellular (alleen CDMA-modellen)

iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

Dit probleem heeft geen invloed op iPod touch- of iPad-modellen die alleen wifi hebben. Het heeft ook geen invloed op iOS-apparaten die nieuwer zijn dan de bovenstaande.

Belangrijke informatie voor iPhone 5-eigenaren

Er is een update vereist voor de iPhone 5 om ervoor te zorgen dat de gps-locatie weer nauwkeurig wordt bepaald en om functies te gebruiken die afhankelijk zijn van een correcte datum en tijd, zoals de App Store, iCloud, e-mail en browsers.

Als je je iPhone 5 niet vóór 3 november 2019 hebt bijgewerkt, moet je een reservekopie maken en terugzetten via een Mac of pc om het apparaat te kunnen bijwerken, aangezien draadloze software-updates en iCloud-reservekopieën niet langer werken.

Meer informatie

Als je je apparaat hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg je deze artikelen: