De Finder of iTunes gebruiken om gegevens van uw vorige iOS-apparaat over te zetten naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Zet uw persoonlijke gegevens en aankopen over naar uw nieuwe apparaat vanaf een reservekopie die u hebt gemaakt in de Finder of in iTunes.

Als uw reservekopie niet versleuteld is, worden uw gegevens van Gezondheid en Activiteit van uw iOS-apparaat of Apple Watch niet overgezet.

Een iPhone met het scherm 'Apps en gegevens' waarop 'Zet terug via Mac of pc' is geselecteerd.

De reservekopie overzetten naar uw nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik vervolgens op 'Zet terug via Mac of pc'.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes of een Finder-venster op uw computer en selecteer uw apparaat. Het kan zijn dat u wordt gevraagd of u het apparaat vertrouwt.
  5. Selecteer 'Zet reservekopie terug'. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u kunt doen als u wordt gevraagd een update uit te voeren naar een nieuwere versie van iOS of iPadOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een versleutelde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS- of iPadOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Als u een apparaat met iOS of iPadOS 15 of hoger wilt wissen, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Tik in iOS of iPadOS 14 of lager op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Alle gegevens op uw apparaat worden gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

Afronding

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS- of iPadOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien. Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze herstelt vanaf een reservekopie en koppelt aan uw nieuwe iPhone.