Als u het wachtwoord van uw Apple ID gebruikt om in te loggen op uw Mac

Als u op uw Mac inlogt met uw Apple ID en iCloud, moet u een nieuw, apart wachtwoord aanmaken voor de Mac voordat u twee-factor-authenticatie instelt.

Als u op uw Mac inlogt met uw Apple ID en iCloud, moet u een nieuw, apart wachtwoord aanmaken voor de Mac voordat u twee-factor-authenticatie instelt. Nadat u het inlogwachtwoord voor de Mac hebt gewijzigd, kunt u twee-factor-authenticatie instellen.

Volg deze stappen om uw inlogwachtwoord voor de Mac te wijzigen. Als u het niet zeker weet, kunt u aan de hand van deze stappen ook nagaan of u uw Apple ID gebruikt om in te loggen op de Mac:

1. Kies het Apple-menu() > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op hangslot en voer daarna de naam en het wachtwoord van een beheerder in.
  3. Selecteer uw gebruikersaccount in de lijst aan de linkerkant.
  4. Klik op 'Wijzig wachtwoord'.
    • Als u een bericht krijgt waarin wordt gevraagd of u uw iCloud-wachtwoord wilt wijzigen of uw iCloud-wachtwoord niet meer wilt gebruiken, klikt u op 'Gebruik afzonderlijk wachtwoord'. Volg de instructies op het scherm om een nieuw wachtwoord aan te maken.
    • Als u geen bericht krijgt met het verzoek om uw iCloud-wachtwoord te wijzigen, dan betekent dat dat u het wachtwoord van uw Apple ID niet gebruikt om in te loggen. U hoeft uw wachtwoord in dat geval niet te wijzigen.
  5. Nadat u uw wachtwoord hebt gewijzigd, kunt u twee-factor-authenticatie instellen

Lees u hier hoe u uw Apple ID kunt vinden als u die bent vergeten.