Express Transit met Apple Pay gebruiken

Betaal snel voor ritten met Apple Pay op uw iPhone en Apple Watch wanneer u de Express Transit-modus inschakelt.

Wat u nodig hebt

Dit hebt u nodig om de Express Transit-modus te gebruiken met Apple Pay:

Stel voordat u begint in Wallet een kaart in om te gebruiken voor de Express Transit-modus met Apple Pay. U kunt een nieuwe creditcard, betaalkaart of prepaidkaart instellen, of een nieuwe openbaarvervoerskaart.

Betalen voor een rit met Express Transit

Wanneer de Express Transit-modus is ingeschakeld, hoeft u niet te verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode wanneer u betaalt voor ritten met Apple Pay op een iPhone en Apple Watch. En u hoeft het apparaat niet uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of een app te openen.

Om de Express Transit-modus te gebruiken, moet uw iPhone of Apple Watch ingeschakeld zijn, maar deze hoeft niet verbonden te zijn met een netwerk.

Op een iPhone

Wanneer u voor openbaar vervoer betaalt met Apple Pay, houdt u de bovenkant van uw iPhone op een paar centimeter van het midden van de contactloze lezer totdat u een trilling voelt. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het display.

Op een Apple Watch

Wanneer u voor openbaar vervoer betaalt met Apple Pay, houdt u de bovenkant van uw Apple Watch op een paar centimeter van het midden van de contactloze lezer totdat u een trilling voelt. U ziet 'Gereed' en een vinkje op het display.

U kunt een betaalkaart en een openbaarvervoerskaart ingeschakeld hebben voor de Express Transit-modus in dezelfde stad. Als uw vervoersbedrijf betaalkaarten en openbaarvervoerskaarten accepteert, wordt de openbaarvervoerskaart automatisch geselecteerd door de contactloze lezer.

Als een transactie niet wordt voltooid, informeer dan bij uw vervoersbedrijf of de Express Transit-modus wordt ondersteund op die locatie. Volg dan de instructies op de contactloze lezer. Mogelijk moet u een andere kaart selecteren in Wallet om voor uw rit te betalen:

1. Dubbelklik op de zij- of thuisknop.
  2. Selecteer een kaart.
  3. Verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Express Transit-kaarten met spaarstand

Op iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR kunt u spaarstand gebruiken met uw Express Transit-kaarten. De spaarstand stelt u in staat om snel voor uw ritten te betalen en is beschikbaar voor maximaal vijf uur als uw iPhone moet worden opgeladen.

Druk op de zijknop om te zien of Express Transit-kaarten beschikbaar zijn wanneer uw iPhone moet worden opgeladen. Als u dit vaak doet, kan de energiereserve voor Express Transit-kaarten snel afnemen. Als u ervoor kiest om uw iPhone uit te schakelen, is deze optie niet beschikbaar.

Een Express Transit-kaart wijzigen

Als u meer kaarten toevoegt aan Wallet dan voor openbaar vervoer kunnen worden gebruikt en u uw Express Transit-kaart wilt wijzigen, volg dan deze stappen voor uw iPhone of Apple Watch:

Voor een iPhone

1. Open 'Instellingen', scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Express Transit-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Voor een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Wallet en Apple Pay' en dan op 'Express Transit-kaart'.
  3. Selecteer een kaart en verifieer vervolgens met uw Apple Watch-toegangscode.

Als u geen kaart wilt instellen voor de Express Transit-modus, kiest u voor 'Geen' of 'Uit'.

U kunt per vervoersnetwerk één betaalkaart als uw Express Transit-kaart en één openbaarvervoerskaart als uw Express Transit-kaart instellen.*

*Als u de Express Transit-modus hebt ingeschakeld voor een openbaarvervoerskaart in het vasteland van China, kunt u geen andere kaarten inschakelen voor Express Transit, met uitzondering van Suica.

De Express Transit-modus uitschakelen

Om de Express Transit-modus voor uw kaart uit te schakelen, volgt u deze stappen:

Voor een iPhone

1. Open 'Instellingen', scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Tik op 'Express Transit-kaart'.
  3. Tik op 'Geen' of 'Uit'.

Voor een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op 'Express Transit-kaart' en tik dan op 'Geen'.

Als u de Express Transit-modus uitschakelt, kunt u nog steeds Apple Pay gebruiken voor openbaar vervoer wanneer u verifieert met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.

Een Express Transit-kaart verwijderen

Als u uw Express Transit-kaart wilt verwijderen uit Wallet, volgt u deze stappen:

Voor een iPhone

1. Open de Wallet-app op uw iPhone en tik op uw Express Transit-kaart.
  2. Tik op de knop 'Meer' en dan op 'Verwijder kaart'.

Voor een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik op uw Express Transit-kaart en tik dan op 'Verwijder kaart'.

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen kunt u deze stappen volgen om gebruik van uw apparaat te blokkeren:

1. Ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Selecteer 'Zoek mijn iPhone' en kies dan 'Alle apparaten'.
  3. Selecteer uw apparaat en kies dan 'Verloren-modus'.

Wanneer u 'Verloren-modus' selecteert, kan uw apparaat niet gebruikt worden voor openbaar vervoer of transacties met Apple Pay.

1. In Beijing en Shanghai wordt de Express Transit-modus ondersteund door iPhone 6 en iPhone 6 Plus.
  2. Als u niet zeker weet of uw locatie openbaarvervoerskaarten met Apple Pay ondersteunt, neem dan contact op met uw vervoersbedrijf.