Een hotelkamersleutel toevoegen aan Apple Wallet op je iPhone

Je kunt een hotelkamersleutel toevoegen aan de Apple Wallet-app. Je kunt dan je iPhone of Apple Watch gebruiken om je reserveringsgegevens te bekijken, in te checken en de deur van je kamer te openen.

Als je een hotelkamersleutel wilt toevoegen op je iPhone, heb je het volgende nodig:

Een hotelkamersleutel toevoegen op je iPhone

1. Open de app van het hotel of resort en log in op je account.

2. Open je reservering.

3. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.

Zet in Apple Wallet
  4. Volg de instructies op het scherm om de hotelkamersleutel toe te voegen.

Wanneer je je hotelkamersleutel toevoegt op je iPhone, wordt deze ook automatisch toegevoegd aan je gekoppelde Apple Watch. Als je hotelkamersleutel niet is toegevoegd op je Apple Watch, kun je deze alsnog toevoegen vanuit de app van het hotel of resort.

De Express-modus wordt automatisch ingeschakeld, waardoor je de hotelkamersleutel kunt gebruiken door je apparaat gewoon tegen het slot aan te houden.

Wanneer je verblijf ten einde is, wordt je hotelkamersleutel op afstand gedeactiveerd en gearchiveerd voor een efficiënter beheer van kaarten in Apple Wallet. Je kunt hotelkamersleutels ook handmatig verwijderen uit Apple Wallet.

Sommige eerder toegevoegde hotelkamersleutels kunnen rechtstreeks in de Wallet-app opnieuw worden toegevoegd:

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op 'Eerdere kaarten'.

4. Tik op je hotelsleutel en volg de instructies op het scherm.

Je hotelkamersleutel gebruiken

Nadat je een hotelkamersleutel hebt toegevoegd aan de Apple Wallet-app, kun je de kamerdeur openen door je iPhone of Apple Watch gewoon tegen het slot aan te houden. Als je iPhone-model dit ondersteunt, kun je de kamerdeur toch openen als de batterij van je iPhone leeg is. Je kunt ook je reserveringsgegevens bekijken en inchecken.

Je reserveringsgegevens bekijken op je iPhone of Apple Watch

1. Open de Apple Wallet-app op je apparaat.

2. Tik op je hotelkamersleutel om de reserveringsgegevens te bekijken.

3. Afhankelijk van het hotel kun je de reserveringsgegevens bekijken in het gedeelte 'Reservering' onder je sleutel of door op de infoknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding te tikken.

Als je reserveringsgegevens veranderen, wordt automatisch ook de informatie bijgewerkt die op je hotelkamersleutel wordt getoond.

Inchecken bij je hotelkamer op je iPhone

Op de dag van je reservering kun je op je iPhone inchecken.

1. Open de Apple Wallet-app.

2. Tik op je hotelkamersleutel.

3. Wanneer inchecken beschikbaar is op de dag van je reservering, geeft de hotelkamersleutel je incheckstatus weer als 'Nu beschikbaar'.

4. Tik op de knop 'Check in'.

5. Volg de instructies op het scherm om in te checken bij je kamer.

Als je niet kunt inchecken op je iPhone, of als je de hotelkamersleutel op de Apple Watch gebruikt, kun je inchecken met de app of website van het hotel of resort, of bij de receptie.

Je hotelkamer openen met je iPhone of Apple Watch

1. Controleer of het apparaat wel aan staat. Het hoeft niet verbonden te zijn met een mobiel of wifi-netwerk.

2. Houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het slot.

3. Wanneer de deur wordt ontgrendeld, wordt op je apparaat een vinkje weergegeven met de tekst 'Gereed'.

Als je de Express-modus hebt uitgeschakeld, kun je de hotelkamersleutel in Apple Wallet gebruiken:

• Open Apple Wallet:

• iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop.

• iPhone met Touch ID: Houd je vinger op de Touch ID-sensor.

• Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.

• Kies je sleutel:

• iPhone: Tik op je standaardkaart om je andere kaarten en pasjes te bekijken. Tik op je hotelkamersleutel en verifieer je identiteit met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

• Apple Watch: Scrol omlaag je hotelkamersleutel te vinden.

• Houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het slot.

• Wanneer de deur wordt ontgrendeld, wordt op je apparaat een vinkje weergegeven met de tekst 'Gereed'.

Als je problemen hebt met je hotelkamersleutel

• Als je apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kun je het opgeven als verloren. Hierdoor worden automatisch alle kaarten en pasjes in de Apple Wallet-app uitgeschakeld, inclusief je hotelkamersleutel.

• Aan hoeveel apparaten je je hotelkamersleutel kunt toevoegen, hangt af van het hotel of resort.

• Bij sommige hotels en resorts kun je per keer slechts één hotelkamersleutel voor het hotel of resort toevoegen.