Kopiëren en plakken tussen verschillende Apple apparaten met Universeel klembord

Met Universeel klembord kunt u materiaal zoals tekst, afbeeldingen, foto's en video's op een Apple apparaat kopiëren en het materiaal vervolgens plakken op een ander Apple apparaat.

Een iPhone waarop een afbeelding met de optie voor kopiëren zichtbaar is, naast een MacBook met een Pages-document dat dezelfde afbeelding bevat.

Universeel klembord configureren

U kunt Universeel klembord gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Het werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

Zo schakelt u Handoff in op uw apparaten:

• Op de Mac: kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Selecteer de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.
  • Op de iPhone, iPad en iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Handoff' en schakel Handoff in.

Universeel klembord gebruiken

1. Kopieer op een apparaat de tekst, afbeelding, video of ander materiaal zoals u dat anders ook doet.
    Met Universeel klembord kunt u ook hele bestanden kopiëren van de ene naar de andere Mac. Hiervoor moet op elke Mac macOS High Sierra of hoger geïnstalleerd zijn.
  2. Het materiaal wordt automatisch toegevoegd aan het klembord van het andere apparaat in de buurt. Het blijft daar kort staan, of tot u het vervangt door iets anders te kopiëren op een van de apparaten.
  3. Plak het materiaal op het andere apparaat zoals u dat anders ook doet.