Bellen en gebeld worden op een Mac of iPad

Met de functie 'Bellen via iPhone' kun je bellen en gebeld worden op de Mac of iPad wanneer die apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden als je iPhone.

Bellen via de iPhone configureren

Zorg ervoor dat je Mac, iPhone en iPad voldoen aan de systeemvereisten voor Continuïteit.

Je apparaten moeten zich ook bij elkaar in de buurt bevinden en als volgt zijn geconfigureerd:

• De apparaten moeten met dezelfde Apple ID zijn ingelogd.

• Elk apparaat moet bij FaceTime ingelogd zijn met dezelfde Apple ID.

• Op elk apparaat moet wifi ingeschakeld zijn.

• Elk apparaat moet verbinding hebben met hetzelfde netwerk via wifi of ethernet.

• Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Bel via andere apparaten' en schakel vervolgens 'Bel via andere apparaten' in.

• Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Bellen via iPhone' en schakel vervolgens 'Bellen via iPhone' in.

• Open op de Mac de FaceTime-app, kies 'FaceTime' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') en selecteer vervolgens 'Bellen vanaf iPhone'.

Als de aanbieder bellen via wifi op andere apparaten ondersteunt, kun je die apparaten configureren om te bellen ook als de iPhone niet is ingeschakeld of niet in de buurt is. Meer informatie over bellen via wifi.

Bellen en gebeld worden

Nadat de apparaten zijn geconfigureerd, kun je bellen en gebeld worden op je Mac of iPad wanneer de iPhone in de buurt is en op hetzelfde netwerk is ingelogd als het andere apparaat.

• De stappen om te bellen verschillen per app die je gebruikt. In de meeste gevallen kun je gewoon tikken, klikken of Control-klikken op het telefoonnummer dat je in de app ziet. Tik of klik vervolgens gewoon op een telefoonknophet symbool 'Audiogesprek' of kies een beloptie in een menu. Je kunt ook rechtstreeks vanuit de FaceTime-app bellen. Meer informatie over hoe je kunt telefoneren op de Mac.

• Om een oproep te beantwoorden, gebruik je de melding die op de Mac of iPad verschijnt wanneer iemand je iPhone belt. Je kunt dan de oproep beantwoorden, naar voicemail sturen of de beller een bericht sturen.

Om niet meer te worden gebeld op een van je apparaten, hoef je alleen de instelling 'Bellen via iPhone' of 'Bellen vanaf iPhone' op dat apparaat uit te schakelen. Zie de configuratie-instructies hierboven voor verdere informatie.