iCloud-foto's toegankelijk maken en bekijken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met iCloud-foto's kunt u alle foto's en video's van al uw apparaten bekijken, zoeken en delen.

Al uw foto's op al uw apparaten

iCloud-foto's werkt naadloos samen met de Foto's-app om uw foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com. Stel, u hebt een iPhone, een iPad en een Mac. U kunt een foto maken op uw iPhone en diezelfde foto zien op uw andere apparaten en ook op iCloud.com.

iCloud-foto's inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Tik indien nodig om iCloud-foto's in te schakelen.

Als u iCloud-foto's niet kunt inschakelen, moet u mogelijk uw opslagabonnement wijzigen.

iPhone met iCloud-foto's ingeschakeld

Toegang tot iCloud-foto's

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op de tab 'Foto's'  om uw foto's te bekijken.
  3. Tik op de tab 'Albums'  om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Andere albums' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.

Recent verwijderde foto's bekijken:

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op de tab 'Albums' .
  3. Scrol omlaag naar 'Andere albums' en tik op 'Recent verwijderd'.

Verwijderde foto's en video's worden in het album 'Recent verwijderd' op uw apparaat gezet en blijven daar 30 dagen staan. Daarna worden ze definitief verwijderd van al uw apparaten waarop iCloud-foto's is geconfigureerd.

iPhone met iCloud-opslag

Controleren hoeveel iCloud-opslagruimte u hebt

U kunt gemakkelijk zien hoeveel opslagruimte uw iCloud-foto's in beslag nemen:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud' > 'Beheer opslag'.
  3. Tik op 'Wijzig opslagabonnement' om wijzigingen aan te brengen.

Ook kunt u bekijken hoe iCloud-foto's uw iCloud-opslagruimte gebruikt.