iCloud-foto's toegankelijk maken en bekijken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met iCloud-foto's kunt u alle foto's en video's van al uw apparaten bekijken, zoeken en delen.

iCloud-foto's houdt alles up-to-date

iCloud-foto's werkt naadloos samen met de Foto's-app om uw foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com. Stel, u hebt een iPhone, een iPad en een Mac. U kunt op uw iPhone een foto van uw nichtje maken en, als u iCloud-foto's op al uw apparaten inschakelt, diezelfde foto ook bekijken in de Foto's-app op uw iPad en uw Mac.

Als u een Mac of pc gebruikt, kunt u via iCloud.com toegang krijgen tot uw foto's en video's.

Controleren of u iCloud-foto's hebt ingeschakeld

Weet u niet zeker of u iCloud-foto's hebt geconfigureerd op uw iPhone, iPad of iPod touch? Dat kunt u als volgt controleren:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Tik indien nodig om iCloud-foto's in te schakelen.

Als u iCloud-foto's niet kunt inschakelen, moet u mogelijk uw opslagabonnement wijzigen.

iPhone met iCloud-foto's ingeschakeld

Toegang tot iCloud-foto's

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op de tab 'Foto's'  om uw foto's te bekijken.
  3. Tik op de tab 'Albums'  om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Andere albums' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.

iPhone met iCloud-opslag

Uw iCloud-opslagruimte controleren

U kunt gemakkelijk nagaan hoeveel opslagruimte iCloud-foto's in beslag neemt:

1. Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud' > 'Beheer opslag'.
  3. Tik op 'Wijzig opslagabonnement' om wijzigingen aan te brengen.

Ook kunt u bekijken hoe iCloud-foto's uw iCloud-opslagruimte gebruikt.