Hulp krijgen bij dual-sim met een eSIM

Lees hier hoe u eventuele problemen kunt oplossen die u mogelijk tegenkomt bij het gebruik van dual-sim met iPhone Xs-, iPhone XS Max- en iPhone XR-modellen die beschikken over een nanosimkaart en een eSIM.

Uw abonnementen controleren

• De iPhone moet ontgrendeld zijn of beide mobiele abonnementen moeten van dezelfde aanbieder zijn.
  • Beide abonnementen moeten geconfigureerd en klaar voor gebruik zijn.
  • Beide aanbieders moeten ondersteuning bieden voor dual-sim met een eSIM.
  • Als een CDMA-aanbieder uw eerste simkaart aan u heeft verstrekt, ondersteunt uw tweede simkaart CDMA niet. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

eSIM wordt niet op de iPhone aangeboden in China (vasteland). In Hongkong en Macau heeft alleen de iPhone XS een eSIM. Lees meer over het oplossen van problemen met dual-sim als u twee nanosimkaarten gebruikt in China (vasteland), Hongkong en Macau.

Als u de eSIM niet kunt configureren

• Raadpleeg uw aanbieder om te zien of uw iPhone-abonnement in aanmerking komt voor een dual-sim-service.
  • Als u een zakelijk mobiel serviceabonnement hebt, controleert u bij uw bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund.
  • Zorg ervoor dat uw provider dekking ondersteund in uw omgeving en dat er geen storing is.
  • Zorg dat uw mobiele abonnement is geconfigureerd, klaar is voor gebruik en dat er geen problemen met de facturering zijn.

Als u de eSIM nog steeds niet kunt configureren, moet u contact opnemen met uw provider voor ondersteuning.

Als u één of beide mobiele abonnementen niet kunt zien

U moet beide abonnementen kunnen zien wanneer u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' gaat. Dit is wat u moet doen wanneer dit niet het geval is.

Als u uw eSIM-abonnement niet ziet

1. Volg de stappen om een mobiel abonnement afsluiten met eSIM.
  2. Open het bedieningspaneel en controleer of beide aanbieders in de statusbalk worden weergegeven.

Als uw nanosimkaart niet wordt weergegeven

Zorg dat uw nanosimkaart juist in de simkaarthouder zit:

1. Verwijder de simkaarthouder en controleer de simkaarten op tekenen van schade of corrosie.
  2. Verwijder de simkaart uit de simkaarthouder en plaats de simkaart vervolgens terug zoals hier wordt weergegeven.
  3. Zorg er hierbij voor dat de simkaarthouder volledig vastklikt en niet los zit.
  4. Open het bedieningspaneel en controleer of beide aanbieders in de statusbalk worden weergegeven.

Als de nanosimkaart niet werkt, of niet past of is verbogen, of als 'Kaart is niet geschikt voor LTE' wordt weergegeven op uw iPhone, neemt u contact opnemen met uw provider voor een nieuwe nanosimkaart.

Nog steeds hulp nodig?

Als u de dual-simfuncties van uw iPhone dan nog steeds niet kunt configureren of gebruiken, neemt u contact op met Apple Support