Uw iPhone ontgrendelen zodat u deze met een andere aanbieder kunt gebruiken

Als u uw iPhone ontgrendelt, kunt u deze met andere aanbieders gebruiken.

Over ontgrendelen

Uw iPhone is mogelijk vergrendeld voor uw aanbieder. Als u uw iPhone ontgrendelt, kunt u deze met andere aanbieders gebruiken. Volg deze stappen om contact op te nemen met uw aanbieder en uw iPhone te ontgrendelen. U kunt nagaan of uw iPhone vergrendeld is door te gaan naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Als er 'Geen simkaartbeperkingen' wordt weergegeven naast 'Aanbiedervergrendeling', dan is uw iPhone ontgrendeld.

Als u niet van aanbieder wilt veranderen en uw apparaat vergrendeld is omdat u de toegangscode bent vergeten, hoeft u de stappen in dit artikel niet uit te voeren. Lees hoe u uw toegangscode opnieuw instelt.

Apple kan uw iPhone niet ontgrendelen voor gebruik met een andere aanbieder. Uw iPhone kan alleen door uw huidige aanbieder worden ontgrendeld.

Contact opnemen met uw aanbieder

1. Een iPhone kan alleen door de aanbieder worden ontgrendeld. Neem contact op met de aanbieder en vraag deze het apparaat te ontgrendelen. Nadat u het verzoek hebt ingediend, kan de procedure enkele dagen duren. Neem contact op met uw aanbieder om de status van uw verzoek te controleren.

2. Wanneer de aanbieder heeft bevestigd dat uw iPhone is ontgrendeld, volgt u de stappen hieronder.

Als u een eSIM van een andere aanbieder dan uw huidige aanbieder moet activeren

Lees hoe u een eSIM op uw iPhone configureert

Als u een simkaart hebt van een andere aanbieder dan uw huidige aanbieder

Volg deze stappen om de iPhone te ontgrendelen:

1. Verwijder uw simkaart.

2. Plaats de nieuwe simkaart. Uw apparaat wordt geactiveerd.

Als u geen andere simkaart hebt om te gebruiken

Volg deze stappen om de iPhone te ontgrendelen:

1. Maak een reservekopie van de iPhone.

2. Wis de iPhone nadat u een reservekopie hebt gemaakt.

3. Herstel de iPhone met de reservekopie die u zojuist hebt gemaakt.

Hulp krijgen

U ziet mogelijk dit bericht op uw computer of iPhone: 'The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported. Only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iPhone. Please insert the SIM card that came with your iPhone or visit a supported carrier store." ('De simkaart in deze iPhone wordt blijkbaar niet ondersteund. U kunt alleen compatibele simkaarten van een ondersteunde aanbieder gebruiken om de iPhone te activeren. Plaats de simkaart die bij uw iPhone is meegeleverd in het apparaat of ga naar een winkel van een ondersteunde aanbieder.')

Als u dit bericht ziet op uw apparaat met iOS 14 en hoger, volgt u deze stappen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Info'.

2. Naast 'Aanbiedervergrendeling' moet het bericht 'Geen simkaartbeperkingen' worden weergegeven. Als u dit bericht niet ziet, neemt u contact op met uw aanbieder.

Volg deze stappen als uw apparaat iOS 13 of lager gebruikt:

1. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren of deze de ontgrendeling in het systeem heeft toegepast.

2. Herstel de fabrieksinstellingen van de iPhone.

3. Herstel de iPhone vanaf een reservekopie.