Dual SIM gebruiken met twee nanosimkaarten

De iPhone XS Max en de iPhone XR beschikken in China (vasteland), Hongkong en Macau over Dual SIM met twee nanosimkaarten. U hebt dan twee telefoonnummers waarmee u gesprekken kunt voeren en tekstberichten kunt verzenden en ontvangen.

Als u zich in China (vasteland) of in Hongkong of Macau bevindt en over een iPhone XS beschikt, leest u hoe u Dual SIM gebruikt met een eSIM.

Hier zijn enkele van de vele manieren waarop u Dual SIM kunt gebruiken:

• Gebruik één nummer voor zakelijke telefoongesprekken en een ander nummer voor persoonlijke telefoongesprekken.
  • Voeg een lokaal data-abonnement toe wanneer u naar het buitenland reist.
  • Regel afzonderlijke abonnementen voor mobiele data en bellen.

U kunt met beide telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen en sms- en mms-berichten versturen en ontvangen.* U kunt met uw iPhone één mobieledatanetwerk tegelijkertijd gebruiken.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van Dual SIM Dual Standby-technologie (DSDS), wat betekent dat u met beide simkaarten kunt bellen en gebeld kunt worden. Als u al een gesprek aan het voeren bent op het ene nummer, worden inkomende gesprekken op het andere nummer doorgeschakeld naar voicemail.

Wat u nodig hebt

Als u Dual SIM wilt gebruiken, hebt u een iPhone XS Max of een iPhone XR met iOS 12.1 of hoger en twee nanosimkaarten nodig.

U installeert de nanosimkaarten als volgt:

Plaats een paperclip of simkaartverwijdertool in de smalle gleuf van de simkaarthouder en duw deze vervolgens naar binnen om de simkaarthouder te verwijderen. Let op de inkeping in een van de hoeken van de nieuwe simkaart. Plaats de nieuwe simkaart onder in de houder. De simkaart past vanwege de inkeping maar op één manier in de houder. Plaats vervolgens de andere simkaart in de bovenste houder.

Nadat de twee nanosimkaarten zijn geplaatst, plaatst u de simkaarthouder volledig terug in het apparaat. Let erop dat de richting hetzelfde moet zijn als bij het verwijderen van de houder. De houder past maar op één manier in het apparaat.

Als uw simkaarten zijn beveiligd met een pincode, moet u goed letten op de positie (voor of achter) van beide simkaarten in de houder. Voer zorgvuldig de pincodes van de voorste en achterste simkaart in als hierom wordt gevraagd.

Uw abonnementen van een label voorzien

Voorzie uw abonnementen van een label, nadat uw tweede abonnement is geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld het ene abonnement 'Zakelijk' labelen en het andere abonnement 'Persoonlijk'.

U gebruikt deze labels wanneer u kiest welk telefoonnummer u wilt gebruiken voor het bellen en voor het ontvangen van telefoongesprekken en voor het opstellen en ontvangen van berichten. Dit kunt u doen door een nummer te koppelen aan mobiele data en een nummer toe te wijzen aan uw contacten, zodat u weet welk nummer u gebruikt.

Als u later van gedachten verandert, kunt u uw labels wijzigen door naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' te gaan en op het nummer te tikken waarvan u het label wilt wijzigen. Tik vervolgens op 'Label mobiel abonnement' en selecteer een nieuw label of voer een aangepast label in.

Kiezen hoe uw abonnementen samenwerken

Stel uw standaardnummer in, dat door iMessage en FaceTime wordt gebruikt en dat u gebruikt wanneer u belt of een bericht verstuurt naar iemand die niet in uw Contacten-app staat.

Op dit scherm kiest u een nummer als uw standaardnummer. U kunt ook kiezen welk nummer alleen voor mobiele data moet worden gebruikt. Uw andere nummer wordt dan uw standaardnummer.

Gebruik 'Primair' als uw standaardlijn: als u deze optie selecteert, wordt Primair standaard gebruikt voor bellen, sms'en, data, iMessage en FaceTime. Secundair is dan alleen beschikbaar voor bellen en sms'en.

Gebruik 'Secundair' als uw standaardlijn: als u deze optie selecteert, wordt Secundair standaard gebruikt voor bellen, sms'en, data, iMessage en FaceTime. Primair is dan alleen beschikbaar voor bellen en sms'en.

Gebruik 'Secundair' alleen voor mobiele data: u kunt deze optie selecteren als u internationaal reist en u Primair wilt blijven gebruiken voor bellen, sms'en, iMessage en FaceTime. Hiermee kunt u 'Secundair' voor data gebruiken.

Twee telefoonnummers voor telefoongesprekken, berichten en data gebruiken

Nu uw iPhone is ingesteld met twee telefoonnummers, kunt u deze als volgt gebruiken.

Uw iPhone laten onthouden welk nummer u gebruikt

Wanneer u een van uw contacten belt, hoeft u niet telkens te kiezen welk nummer u wilt gebruiken. Uw iPhone gebruikt standaard hetzelfde nummer als waarmee u dat contact voor het laatst hebt gebeld. Als u dat contact niet hebt gebeld, gebruikt uw iPhone uw standaardnummer. Als u wilt, kunt u opgeven welk nummer u wilt gebruiken voor uw gesprekken met een contact. Volg deze stappen:

1. Tik op het contact.
  2. Tik op 'Mobiel abonnement van voorkeur'.
  3. Tik op het nummer dat u voor dat contact wilt gebruiken.

Mensen bellen en gesprekken ontvangen

U kunt met een van de twee telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen.

Wanneer u in gesprek bent, wordt een inkomend gesprek op uw andere telefoonnummer doorgeschakeld naar voicemail als u voicemail hebt ingesteld bij uw aanbieder.* U ontvangt echter geen melding voor gemiste gesprekken van uw secundaire nummer. Wisselgesprek werkt voor inkomende gesprekken op hetzelfde telefoonnummer. U kunt gesprekken doorschakelen inschakelen en alle gesprekken van het ene nummer naar het andere doorschakelen om te voorkomen dat u een belangrijk gesprek mist. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

* Als dataroaming is ingeschakeld voor het nummer dat mobiele data gebruikt, worden Visual Voicemail en mms-berichten uitgeschakeld voor uw telefoonnummer voor alleen spraak.

Van telefoonnummer wisselen voor een gesprek

U kunt van telefoonlijn wisselen voordat u belt. Als u iemand in uw lijst met favorieten belt, volgt u deze stappen:

1. Tik op .
  2. Tik op het huidige telefoonnummer.
  3. Tik op uw andere nummer.

Volg deze stappen als u het toetsenbord gebruikt:

1. Voer het telefoonnummer in.
  2. Tik op het telefoonnummer bovenaan het scherm.
  3. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

Berichten versturen met iMessage en sms/mms

U kunt berichten versturen met iMessage en FaceTime gebruiken op één telefoonlijn. Volg deze stappen om te wijzigen welke lijn iMessage gebruikt:

1. Ga naar Instellingen > Berichten.
  2. Tik op 'iMessage- en FaceTime-lijn'.
  3. Selecteer het nummer dat u wilt gebruiken.

U kunt sms/mms gebruiken om berichten te versturen met een van de twee telefoonnummers.* U kunt van telefoonnummer wisselen voordat u een sms/mms-bericht verstuurt. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Voer de naam van uw contact in.
  4. Tik op het huidige telefoonnummer.
  5. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

* Er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

Lees meer over Dual SIM-statussymbolen

De symbolen in de statusbalk bovenaan het scherm geven de signaalsterkte van uw twee aanbieders weer. Lees wat de statussymbolen betekenen.

U kunt meer statussymbolen zien wanneer u het bedieningspaneel opent.

Uw mobieledatanummer wijzigen

U kunt één nummer tegelijk gebruiken voor mobiele data. Volg deze stappen als u wilt wijzigen welk nummer mobiele data gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Mobiele data'.
  3. Tik op het nummer waarmee u mobiele data wilt gebruiken.

Als u 'Schakel tussen mobiele data' inschakelt, schakelt uw nummer voor alleen spraak automatisch over op het gebruik van spraak en data tijdens een audiogesprek via dat nummer.* Zo kunt u zowel spraak als data gebruiken tijdens het gesprek.

Als u 'Schakel tussen mobiele data' uitschakelt en actief bent op een nummer voor spraak anders dan uw geselecteerde nummer voor mobiele data, kunt u tijdens het gesprek niet gebruikmaken van mobiele data.

Volg deze stappen om 'Schakel tussen mobiele data' in te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op 'Mobiele data'.
  3. Schakel 'Schakel tussen mobiele data' in.

* Uw lijn voor data schakelt automatisch gedurende het gesprek. 'Schakel tussen mobiele data' werkt niet als u momenteel dataroaming gebruikt. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

Mobiele instellingen beheren

Volg deze stappen om uw mobiele instellingen voor elk van uw abonnementen te wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'.
  2. Tik op het nummer dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op elke optie en stel deze in zoals u dat anders ook doet.