Dual-sim gebruiken met Apple Watch GPS + Cellular-modellen

Als je met dual-sim meerdere mobiele abonnementen op je compatibele iPhone configureert, kun je beide abonnementen toevoegen aan je Apple Watch. Vervolgens kun je kiezen welk abonnement je Watch gebruikt wanneer het verbinding maakt met mobiele netwerken.

Configuratiescherm voor mobiele voorzieningen op iPhone. De mobiele voorzieningen zijn klaar voor gebruik op Apple Watch.

Meerdere mobiele abonnementen configureren

Als je dual-sim configureert op je iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR of nieuwer, kun je beide mobiele abonnementen toevoegen aan je Apple Watch Series 4 of nieuwer, zolang beide abonnementen in aanmerking komen en door een ondersteunde aanbieder zijn verstrekt.

Je kunt één abonnement configureren wanneer je je Watch voor het eerst configureert. Vervolgens kun je je tweede abonnement later configureren in de Apple Watch-app:

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.

3. Tik op 'Configureer mobiel netwerk' en vervolgens op 'Voeg een nieuw abonnement toe'. Als je je eerste abonnement niet hebt toegevoegd tijdens de configuratie, kun je het hier toevoegen.

4. Volg de stappen op het scherm om de abonnementen te kiezen die je aan je Apple Watch wilt toevoegen. Elk mobiel abonnement wordt apart gefactureerd. Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met je aanbieder.

Je kunt tot vijf mobiele abonnementen toevoegen aan je Apple Watch. De Apple Watch kan echter maar met één abonnement tegelijk verbinding maken. Als je een zakelijk mobiel abonnement hebt, controleer je bij je bedrijf of aanbieder of deze functie wordt ondersteund. Prepaidaccounts en sommige oudere accounts worden momenteel niet ondersteund. Informeer bij je aanbieder of je account in aanmerking komt.

Schakelen tussen abonnementen

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Mobiel netwerk'.

3. Als het goed is, wordt er automatisch van abonnement gewisseld. Als dit niet het geval is, tik je op het abonnement dat je wilt gebruiken. Het kan ongeveer een minuut duren voordat de Apple Watch van abonnement is gewisseld.

Je kunt ook rechtstreeks vanaf je Apple Watch van abonnement wisselen. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data' en kies vervolgens het abonnement dat je voor de Watch wilt gebruiken wanneer deze verbinding maakt met een mobiel netwerk.

Zo ontvangt de Apple Watch oproepen en tekstberichten

Oproep van Jane Appleseed van mobiele lijn P.

Wanneer je Apple Watch is verbonden met je iPhone, kun je oproepen en berichten van beide abonnementen ontvangen. Op je Watch wordt weergegeven van welk mobiel abonnement je een melding hebt ontvangen door een badge met de eerste letter van het abonnement te laten zien. Als je op een oproep of bericht reageert, reageert de Watch automatisch via het abonnement waarmee je het gesprek of bericht hebt ontvangen.

Als de Apple Watch niet bij de iPhone in de buurt is en verbonden is met een mobiel netwerk, kun je oproepen en berichten ontvangen van je actieve abonnement. Als je iPhone is ingeschakeld, kun je berichten en meldingen ontvangen over oproepen van je andere abonnement. Hiervoor hoeft je iPhone niet in de buurt te zijn. Als je op een oproep reageert, belt je Watch automatisch terug via je actieve abonnement. Als je reageert op een sms-bericht, stuurt de Watch automatisch een bericht terug via het abonnement waarmee je het bericht ontving. Je kunt reageren op iMessages zolang er een gegevensverbinding actief is via een van de abonnementen. Als je je actieve abonnement wilt wijzigen, kun je handmatig van abonnement wisselen via Instellingen op je Apple Watch.