Muziek, podcasts en audioboeken afspelen in uw auto met iPhone

Geniet tijdens het rijden van nummers, podcasts, audioboeken en meer.

Aan de slag

U kunt uw iPhone gebruiken om audio af te spelen voordat u gaat rijden of u kunt Siri gebruiken om audio af te spelen. Als uw auto Apple CarPlay ondersteunt, kunt u het ingebouwde display gebruiken.

Eerst verbindt u uw iPhone met uw auto op een van deze drie manieren:

Lees wat u kunt doen als uw iPhone, iPad of iPod geen verbinding kan maken met uw auto of niet werkt in de auto.

1. Zelfs als uw auto compatibel is met CarPlay kan het zijn dat CarPlay niet beschikbaar is in uw land of regio.

CarPlay gebruiken

Nadat u voor de eerste keer CarPlay hebt ingesteld, hebt u toegang tot de Muziek-app, de Podcasts-app en de Audioboeken-app terwijl de motor van uw auto loopt. Enkele audio-apps van andere fabrikanten (zoals Sirius XM) zijn ook beschikbaar in CarPlay.

U kunt kiezen wat u wilt afspelen in de Muziek-, Podcasts- en Audioboeken-app. Gebruik de Huidige-app om te bedienen wat er op dit moment wordt afgespeeld.

De Muziek-app.

Muziek
Muziek afspelen uit uw bibliotheek. Als u een abonnement hebt op Apple Music kunt u ook muziek streamen via 'Voor jou', 'Ontdekken' en 'Radio'.Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u nog wel luisteren naar Beats 1 en enkele nieuws- en praatzenders.

De Podcasts-app.

Podcasts
Speel de nieuwste afleveringen van uw programma's af in 'Luister nu' of kies een aflevering uit uw bibliotheek. U kunt ook populaire podcastafleveringen streamen via 'Ontdekken'.

De audioboeken-app

Audioboeken
Audioboeken afspelen die u op uw iPhone hebt gedownload.

U kunt uw iPhone gebruiken om apps die u ziet met CarPlay toe te voegen, te verwijderen of om te wisselen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen'> 'CarPlay' en kies uw auto. Vervolgens sleept u de apps naar de plek waar u ze wilt hebben.

Een contentcode ontvangen voor Apple Music

Siri gebruiken

U kunt Siri vragen om de audio te stoppen, af te spelen of de audio waar u naar luistert te veranderen tijdens het rijden.

Om Siri te activeren terwijl Siri verbonden is met CarPlay of Siri Eyes Free, houdt u de knop 'Stembediening' op uw stuur ingedrukt totdat u Siri hoort. Als uw auto een touchscreen heeft, kunt u ook de Thuisknop in CarPlay ingedrukt houden. Als uw auto CarPlay of Siri Eyes Free niet ondersteunt en uw iPhone in de houder zit, zegt u 'Hé, Siri'. Meer informatie over hoe u Siri gebruikt om muziek en podcasts af te spelen.

De instellingen voor tijdens het rijden aanpassen

Als u geen CarPlay gebruikt, kunt u 'Niet storen tijden autorijden' inschakelen om notificaties te filteren. U kunt Siri nog wel gebruiken om uw muziek, podcasts en audioboeken te bedienen.

Als u wilt dat bepaalde apps geen mobiele data gebruiken tijdens het rijden, kunt u de toegang van deze apps tot mobiele data uitschakelen via 'Intellingen' > 'Mobiel netwerk'.

Als u inhoud aan het downloaden bent via wifi gebruikt u geen mobiele data als u dit afspeelt. Om te downloaden, tikt u op het downloadsymbool naast een nummer, album, podcastaflevering of audioboek. Lees hoe u aankopen opnieuw downloadt.

Meer informatie over luisteren naar audio met apps

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.