Je iPhone, iPad of iPod touch verbinden met je autoradio

Gebruik CarPlay als je je iPhone wilt verbinden. Als dat niet beschikbaar is voor je voertuig of als je een iPad of iPod touch wilt verbinden, kun je afspelen via USB of Bluetooth gebruiken.

CarPlay gebruiken om je iPhone te verbinden

Bepaalde automodellen ondersteunen CarPlay, een veiligere manier om de iPhone in de auto te gebruiken. Bij CarPlay worden de dingen die je tijdens de rit met je iPhone wilt doen, op het ingebouwde beeldscherm van de auto weergegeven.

Controleer eerst of CarPlay in jouw land of regio wordt ondersteund en of je auto CarPlay ondersteunt.

Als je auto CarPlay via een USB-poort ondersteunt, sluit je de iPhone aan op de USB-poort van je auto of autoradio. De USB-poort kan zijn voorzien van een CarPlay- of smartphonesymbool.

Als je auto draadloze CarPlay ondersteunt, houd je de stembedieningsknop op het stuur ingedrukt om CarPlay te configureren. Of je zet de auto in de draadloze of Bluetooth-koppelingsmodus. Ga vervolgens op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'CarPlay' > 'Beschikbare auto's' en kies je auto. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie.

Lees hier meer over CarPlay of hoe je CarPlay configureert en gebruikt.

iPad en iPod touch ondersteunen CarPlay niet.

Bluetooth gebruiken om je iPhone, iPad of iPod touch te verbinden

1. Herstart je apparaat.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en schakel Bluetooth uit. Wacht ongeveer 5 seconden en schakel Bluetooth vervolgens weer in.

3. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie over het koppelen met een Bluetooth-apparaat. In de meeste auto's moet je de telefoon configureren via het beeldscherm in de auto.

4. Als je meerdere telefoons met de autoradio hebt verbonden, kun je proberen je apparaat een andere naam te geven: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Naam' en typ een nieuwe naam. Probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken.

5. Werk je apparaat bij.

6. Zorg ervoor dat je stereo de nieuwste firmware van de autofabrikant gebruikt. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, neem je contact op met Apple Support.

USB gebruiken om je iPhone, iPad of iPod touch te verbinden

1. Herstart het apparaat en start de auto opnieuw.

2. Het apparaat moet ontgrendeld zijn en het beginscherm moet worden weergegeven.

3. Probeer indien mogelijk het apparaat met een andere kabel of op een andere USB-poort aan te sluiten. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie over het verbinden van een Apple apparaat.

4. Controleer of de oplaadpoort niet vervuild of beschadigd is. Controleer of de oplaadkabel goed is ingestoken in de poort.

5. Werk je apparaat bij.

6. Zorg ervoor dat je stereo de nieuwste firmware van de autofabrikant gebruikt. Raadpleeg de handleiding van je auto voor meer informatie.

7. Probeer vanuit een andere app audio af te spelen. Als je geen audio kunt afspelen vanuit een app van een andere leverancier, neem je voor hulp contact op met de ontwikkelaar van die app. Als je geen audio kunt afspelen vanuit een app van Apple, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.