Dual-sim gebruiken met een eSIM

De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn voorzien van dual-sim met een nanosimkaart en een eSIM.1 Een eSIM is een digitale simkaart waarmee u een mobiel abonnement van uw aanbieder kunt activeren zonder dat u een fysieke nanosimkaart hoeft te gebruiken.

Hier zijn enkele van de vele manieren waarop u dual-sim kunt gebruiken:

• Gebruik één nummer voor zakelijke telefoongesprekken en een ander nummer voor persoonlijke telefoongesprekken.
  • Voeg een lokaal data-abonnement toe wanneer u naar het buitenland reist.
  • Regel afzonderlijke abonnementen voor mobiele data en bellen.

U kunt met beide telefoonnummers mensen bellen en gebeld worden en sms- en mms-berichten versturen en ontvangen.2 U kunt met uw iPhone één mobieledatanetwerk tegelijkertijd gebruiken.

1. eSIM voor iPhone wordt niet aangeboden in het vasteland van China. In Hongkong en Macau heeft alleen de iPhone XS een eSIM. Lees meer over Dual SIM gebruiken met twee nanosimkaarten in het vasteland van China, Hong Kong en Macau.
  2. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Dual SIM Dual Standby-technologie (DSDS), wat betekent dat u met beide simkaarten kunt bellen en gebeld kunt worden. Als u al een gesprek aan het voeren bent op het ene nummer, worden inkomende gesprekken op het andere nummer doorgeschakeld naar voicemail.

Wat u nodig hebt

Als u gebruik wilt maken van twee verschillende aanbieders, moet uw iPhone ontgrendeld zijn. Anders moeten beide abonnementen van dezelfde aanbieder zijn. Als een CDMA-aanbieder uw eerste simkaart aan u heeft verstrekt, ondersteunt uw tweede simkaart CDMA niet. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Als u een zakelijk mobiel serviceabonnement hebt, controleert u bij de beheerder van uw bedrijf of deze functie wordt ondersteund.

Een mobiel abonnement afsluiten met eSIM

Bij een van uw mobiele abonnementen wordt gebruikgemaakt van een nanosimkaart en bij het andere abonnement (of de andere abonnementen) wordt gebruikgemaakt van een eSIM. Als u geen nanosimkaart hebt en uw aanbieder de eSIM ondersteunt, kan een eSIM dienen als uw enige mobiele abonnement. De eSIM van uw aanbieder wordt digitaal bewaard op uw iPhone.

Als u uw tweede data-abonnement wilt activeren, kunt u de QR-code scannen die uw aanbieder heeft verstrekt, de iPhone-app van uw aanbieder gebruiken of de gegevens handmatig invoeren:

Een QR-code scannen

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'.
  4. Gebruik uw iPhone om de QR-code te scannen die uw aanbieder heeft verstrekt.

Als u wordt gevraagd om een ​​bevestigingscode in te voeren om de eSIM te activeren, voert u het nummer in dat uw aanbieder heeft verstrekt.

De app van een aanbieder gebruiken

1. Ga naar de App Store en download de app van uw aanbieder.
  2. Gebruik de app om een mobiel abonnement aan te schaffen.

De gegevens handmatig invoeren

U kunt indien nodig uw abonnementsgegevens handmatig invoeren. Tik op 'Voer info handmatig in' onderaan het scherm van uw iPhone.

U kunt meer dan één eSIM op uw iPhone bewaren, maar u kunt er maar één tegelijkertijd gebruiken. Als u van eSIM wilt wisselen, tikt u op 'Instellingen' en dan op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Tik vervolgens op het abonnement dat u wilt gebruiken. Tik vervolgens op 'Schakel deze lijn in'.

In de volgende gedeelten vindt u meer informatie over de resterende configuratieschermen op uw iPhone.

Uw abonnementen van een label voorzien

Voorzie uw abonnementen van een label, nadat uw tweede abonnement is geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld het ene abonnement 'Zakelijk' labelen en het andere abonnement 'Persoonlijk'.

U gebruikt deze labels wanneer u kiest welk telefoonnummer u wilt gebruiken voor het bellen en voor het ontvangen van telefoongesprekken en voor het opstellen en ontvangen van berichten. Dit kunt u doen door een nummer te koppelen aan mobiele data en een nummer toe te wijzen aan uw contacten, zodat u weet welk nummer u gebruikt.

Als u later van gedachten verandert, kunt u uw labels wijzigen door naar 'Instellingen' te gaan, op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data' te tikken en vervolgens op het nummer te tikken waarvan u het label wilt wijzigen. Tik vervolgens op 'Label mobiel abonnement' en selecteer een nieuw label of voer een aangepast label in.

Kiezen hoe uw abonnementen samenwerken

Stel uw standaardnummer in, dat door iMessage en FaceTime wordt gebruikt en dat u gebruikt wanneer u belt of een bericht verstuurt naar iemand die niet in uw Contacten-app staat.

Op dit scherm kiest u een nummer als uw standaardnummer. U kunt ook kiezen welk nummer alleen voor mobiele data moet worden gebruikt. Uw andere nummer wordt dan uw standaardnummer.

Gebruik 'Primair' als je standaardlijn: als u deze optie selecteert, wordt Primair standaard gebruikt voor bellen, sms'en, internetten, iMessage en FaceTime. 'Secundair' is dan alleen beschikbaar voor bellen en sms'en.

Gebruik 'Secundair' als je standaardlijn: als u deze optie selecteert, wordt Secundair standaard gebruikt voor bellen, sms'en, internetten, iMessage en FaceTime. 'Primair' is dan alleen beschikbaar voor bellen en sms'en.

Gebruik 'Secundair' alleen voor mobiele data: u kunt deze optie selecteren als u internationaal reist en u Primair wilt blijven gebruiken voor bellen, sms'en, iMessage en FaceTime. Hiermee kunt u 'Secundair' voor data gebruiken.

Twee telefoonnummers voor telefoongesprekken, berichten en data gebruiken

Nu uw iPhone is geconfigureerd met twee telefoonnummers, kunt u deze als volgt gebruiken.

Uw iPhone laten onthouden welk nummer u gebruikt

Wanneer u een van uw contacten belt, hoeft u niet telkens te kiezen welk nummer u wilt gebruiken. Uw iPhone gebruikt standaard hetzelfde nummer als waarmee u dat contact voor het laatst hebt gebeld. Als u dat contact niet hebt gebeld, gebruikt uw iPhone uw standaardnummer. Als u wilt, kunt u opgeven welk nummer u wilt gebruiken voor uw gesprekken met een contact. Volg deze stappen:

1. Tik op het contact.
  2. Tik op 'Mobiel abonnement van voorkeur'.
  3. Tik op het nummer dat u voor dat contact wilt gebruiken.

Mensen bellen en gesprekken ontvangen

U kunt met een van de twee telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen.

Wanneer u in gesprek bent, wordt een inkomend gesprek op uw andere telefoonnummer doorgeschakeld naar voicemail als u voicemail hebt geconfigureerd bij uw aanbieder.* U ontvangt echter geen melding voor gemiste gesprekken van uw secundaire nummer. Wisselgesprek werkt voor inkomende gesprekken op hetzelfde telefoonnummer. U kunt gesprekken doorschakelen inschakelen en alle gesprekken van het ene nummer naar het andere doorschakelen om te voorkomen dat u een belangrijk gesprek mist. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

* Als dataroaming is ingeschakeld voor het nummer dat mobiele data gebruikt, worden Visual Voicemail en mms-berichten uitgeschakeld voor uw telefoonnummer voor alleen spraak.

Van telefoonnummer wisselen voor een gesprek

U kunt van telefoonnummer wisselen voordat u belt. Als u iemand in uw lijst met favorieten belt, volgt u deze stappen:

1. Tik op .
  2. Tik op het huidige telefoonnummer.
  3. Tik op uw andere nummer.

Volg deze stappen als u het toetsenblok gebruikt:

1. Voer het telefoonnummer in.
  2. Tik op het telefoonnummer bovenaan het scherm.
  3. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

Berichten versturen met iMessage en sms/mms

U kunt berichten versturen met iMessage en FaceTime gebruiken op één telefoonlijn. Volg deze stappen om te wijzigen welke lijn iMessage gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten'.
  2. Tik op 'iMessage- en FaceTime-lijn'.
  3. Selecteer het nummer dat u wilt gebruiken.

U kunt sms/mms gebruiken om berichten te versturen met een van de twee telefoonnummers.* U kunt van telefoonnummer wisselen voordat u een sms/mms-bericht verstuurt. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Voer de naam van uw contact in.
  4. Tik op het huidige telefoonnummer.
  5. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

* Er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.

Lees meer over dual-sim-statussymbolen

De symbolen in de statusbalk bovenaan het scherm geven de signaalsterkte van uw twee aanbieders weer. Lees wat de statussymbolen betekenen.

U kunt meer statussymbolen zien wanneer u het bedieningspaneel opent.

Uw mobieledatanummer wijzigen

U kunt één nummer tegelijk gebruiken voor mobiele data. Volg deze stappen als u wilt wijzigen welk nummer wordt gebruikt voor mobiele data:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op 'Mobiele data'.
  4. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken voor mobiele data.

Als u 'Schakel tussen mobiele data' inschakelt, schakelt uw nummer voor alleen spraak automatisch over op het gebruik van spraak en data tijdens een audiogesprek via dat nummer.* Zo kunt u zowel spraak als data gebruiken tijdens het gesprek.

Als u 'Schakel tussen mobiele data' uitschakelt en actief bent op een nummer voor spraak anders dan uw geselecteerde nummer voor mobiele data, kunt u tijdens het gesprek niet gebruikmaken van mobiele data.

Volg deze stappen om 'Schakel tussen mobiele data' in te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op 'Mobiele data'.
  4. Schakel 'Schakel tussen mobiele data' in.

* Uw lijn voor data schakelt automatisch gedurende het gesprek. 'Schakel tussen mobiele data' werkt niet als u momenteel dataroaming gebruikt. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.

Mobiele instellingen beheren

Volg deze stappen om uw mobiele instellingen voor elk van uw abonnementen te wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op het nummer dat u wilt wijzigen.
  4. Tik op elke optie en stel deze in zoals u dat anders ook doet.

Een eSIM wissen

Volg deze stappen als u uw eSIM moet wissen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op het abonnement dat u wilt wissen.
  4. Tik op 'Verwijder mobiel abonnement'.

Als u alle inhoud en instellingen wist van uw apparaat, kunt u ervoor kiezen uw eSIM ook te wissen, of u kunt deze behouden. Als u uw mobiele abonnement wilt opzeggen, moet u nog steeds contact opnemen met uw aanbieder.