Dual-sim gebruiken met een eSIM

Een eSIM is een digitale simkaart waarmee u een mobiel abonnement van uw aanbieder kunt gebruiken zonder dat u een fysieke nanosimkaart hoeft te gebruiken. Lees hier meer over hoe u dual-sim configureert en gebruikt.1

Manieren waarop u dual-sim kunt gebruiken

• Gebruik één nummer voor zakelijke telefoongesprekken en een ander nummer voor persoonlijke telefoongesprekken.
  • Voeg een lokaal data-abonnement toe wanneer u naar het buitenland reist.
  • Regel afzonderlijke abonnementen voor mobiele data en bellen.

U kunt met beide telefoonnummers mensen bellen en gebeld worden, ook via FaceTime, en sms-, mms- en iMessage-berichten versturen en ontvangen.2 U kunt met uw iPhone één mobieledatanetwerk tegelijkertijd gebruiken.

Als u 5G wilt gebruiken met dual-sim op een iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max, hebt u iOS 14.5 of hoger nodig.

Wat u nodig hebt

Als u gebruik wilt maken van twee verschillende aanbieders, moet uw iPhone ontgrendeld zijn. Anders moeten beide abonnementen van dezelfde aanbieder zijn. Als een CDMA-aanbieder uw eerste simkaart aan u heeft verstrekt, ondersteunt uw tweede simkaart CDMA niet. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.

Als u een zakelijk mobiel serviceabonnement hebt, controleert u bij de beheerder van uw bedrijf of deze functie wordt ondersteund.

Een ander mobiel abonnement configureren op uw iPhone

Op alle iPhone-modellen die ondersteuning bieden voor eSIM, kunt u meerdere eSIM's configureren, en kunt u met dual-sim twee actieve simkaarten tegelijk gebruiken.

U kunt dual-sim gebruiken door een fysieke simkaart en een eSIM te gebruiken. iPhone 13 en nieuwere modellen bieden daarnaast ondersteuning voor twee actieve eSIM's. iPhone-modellen zonder fysieke simkaarthouder bieden ondersteuning voor twee actieve eSIM's.

Lees hoe u een mobiel abonnement activeert op een eSIM.

Schermafbeelding met secundair abonnement geselecteerd.

Uw abonnementen van een label voorzien

Voorzie uw abonnementen van een label, nadat uw tweede abonnement is geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld het ene abonnement 'Zakelijk' labelen en het andere abonnement 'Persoonlijk'.

U gebruikt deze labels wanneer u kiest welk telefoonnummer u wilt gebruiken voor het bellen en voor het ontvangen van telefoongesprekken en voor het opstellen en ontvangen van berichten. Dit kunt u doen door een nummer te koppelen aan mobiele data en een nummer toe te wijzen aan uw contacten, zodat u weet welk nummer u gebruikt.

Als u later van gedachten verandert, kunt u uw labels wijzigen door naar 'Instellingen' te gaan, op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data' te tikken en vervolgens op het nummer te tikken waarvan u het label wilt wijzigen. Tik vervolgens op 'Label mobiel abonnement' en selecteer een nieuw label of voer een aangepast label in.

Afbeelding geeft aan waar u de standaardlijn kiest.

Een standaardnummer instellen

Kies een nummer dat u wilt gebruiken om te bellen of een bericht te sturen naar iemand die niet in uw Contacten-app staat. Kies welk mobiel abonnement u wilt gebruiken voor iMessage en FaceTime. U kunt een van de twee of beide nummers kiezen.

Op dit scherm kiest u een nummer als uw standaardnummer. U kunt ook kiezen welk nummer alleen voor mobiele data moet worden gebruikt. Uw andere nummer wordt dan uw standaardnummer. Als u mobiele data van beide abonnementen wilt gebruiken op uw iPhone, schakelt u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' in, afhankelijk van beschikbaarheid.

Twee telefoonnummers voor telefoongesprekken, berichten en data gebruiken

Nu uw iPhone is geconfigureerd met twee telefoonnummers, kunt u deze als volgt gebruiken.

Afbeelding van contactgegevens met het te gebruiken nummer.

Uw iPhone laten onthouden welk nummer u gebruikt

Wanneer u een van uw contacten belt, hoeft u niet telkens te kiezen welk nummer u wilt gebruiken. Uw iPhone gebruikt standaard hetzelfde nummer als waarmee u dat contact voor het laatst hebt gebeld. Als u dat contact niet hebt gebeld, gebruikt uw iPhone uw standaardnummer. U kunt ook opgeven welk nummer u wilt gebruiken voor uw gesprekken met een contact. Volg deze stappen:

1. Tik op het contact.
  2. Tik op 'Mobiel abonnement van voorkeur'.
  3. Tik op het nummer dat u voor dat contact wilt gebruiken.

Mensen bellen en gesprekken ontvangen

U kunt met een van de twee telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen.

Als de aanbieder van uw andere telefoonnummer bellen via wifi ondersteunt, kunt u tijdens een gesprek inkomende gesprekken op het andere nummer beantwoorden. Wanneer u in gesprek bent op een lijn die niet de standaardlijn voor mobiele data is, moet u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' inschakelen om op uw andere lijn gebeld te kunnen worden. Als u de oproep negeert en voicemail hebt geconfigureerd bij uw aanbieder, krijgt u een melding over de gemiste oproep en wordt de oproep doorgeschakeld naar voicemail. Informeer bij uw aanbieder of bellen via wifi beschikbaar is en of er extra kosten of verbruik van uw data-aanbieder van toepassing zijn.

Als u in gesprek bent en 'Geen service' wordt aangegeven voor uw andere lijn, ondersteunt uw aanbieder bellen via wifi niet of is bellen via wifi niet ingeschakeld.3 Ook is het mogelijk dat 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' niet is ingeschakeld. Wanneer u in gesprek bent, wordt een inkomend gesprek op uw andere telefoonnummer doorgeschakeld naar voicemail als u voicemail hebt geconfigureerd bij uw aanbieder.4 U ontvangt echter geen melding over gemiste oproepen van uw andere nummer. Wisselgesprek werkt voor inkomende gesprekken op hetzelfde telefoonnummer. U kunt gesprekken doorschakelen inschakelen en alle gesprekken van het ene nummer naar het andere doorschakelen om te voorkomen dat u een belangrijk gesprek mist. Informeer bij uw aanbieder of de functie beschikbaar is en of er extra kosten van toepassing zijn.

Afbeelding met het primaire nummer bovenaan.

Van telefoonnummer wisselen voor een gesprek

U kunt van telefoonnummer wisselen voordat u belt. Als u iemand in uw lijst met favorieten belt, volgt u deze stappen:

1. Tik op de infoknop .
  2. Tik op het huidige telefoonnummer.
  3. Tik op uw andere nummer.

Volg deze stappen als u het toetsenblok gebruikt:

1. Voer het telefoonnummer in.
  2. Tik op het telefoonnummer bovenaan het scherm.
  3. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

Berichten versturen met iMessage en sms/mms

U kunt iMessage of sms/mms gebruiken om berichten te versturen met een van de twee telefoonnummers.5 U kunt vóór of na de aanvang van een gesprek kiezen welk nummer u wilt gebruiken. Dit doet u als volgt.

Afbeelding toont nummerselectie voor gesprek.

Een nummer kiezen voordat u een iMessage- of sms/mms-bericht verstuurt

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Voer de naam van uw contact in.
  4. Tik op het huidige telefoonnummer.
  5. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken.

Afbeelding toont het wisselen van telefoonnummer tijdens een gesprek.

Van telefoonnummer wisselen tijdens een gesprek

1. Tik bovenaan het scherm op het nummer dat u gebruikt.
  2. Kies het nummer dat u in plaats daarvan wilt gebruiken.

Lees meer over dual-sim-statussymbolen

De symbolen in de statusbalk bovenaan het scherm geven de signaalsterkte van uw twee aanbieders weer. Lees wat de statussymbolen betekenen.

U kunt meer statussymbolen zien wanneer u het bedieningspaneel opent.

Afbeelding met aanbieder 1 in gebruik.

Wanneer aanbieder 1 in gebruik is, wordt 'Geen service' aangegeven voor de andere lijn.

Afbeelding geeft aan dat het apparaat is verbonden via wifi.

De statusbalk geeft aan dat het apparaat is verbonden met wifi en dat aanbieder 2 bellen via wifi gebruikt.

Afbeelding geeft aan dat aanbieder 2 mobiele data gebruikt.

Als 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' is ingeschakeld, geeft de statusbalk aan dat aanbieder 1 5G gebruikt en dat aanbieder 2 de mobiele data van aanbieder 1 gebruikt en bellen via wifi heeft geactiveerd.

Uw mobieledatanummer wijzigen

U kunt één nummer tegelijk gebruiken voor mobiele data. Volg deze stappen als u wilt wijzigen welk nummer wordt gebruikt voor mobiele data:

Afbeelding geeft aan dat het primaire nummer is geselecteerd voor mobiele data.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op 'Mobiele data'.
  4. Tik op het nummer dat u wilt gebruiken voor mobiele data.

Als u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' inschakelt, schakelt uw nummer voor alleen spraak automatisch over op het gebruik van spraak en data tijdens een audiogesprek via dat nummer.6 Zo kunt u zowel spraak als data gebruiken tijdens het gesprek.

Als u 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' uitschakelt en actief bent op een nummer voor spraak anders dan uw geselecteerde nummer voor mobiele data, kunt u tijdens het gesprek niet gebruikmaken van mobiele data.

Volg deze stappen om 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' in te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op 'Mobiele data'.
  4. Schakel 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' in.

Afbeelding met scherm voor instellingen voor mobiele data.

Mobiele instellingen beheren

Volg deze stappen om uw mobiele instellingen voor elk van uw abonnementen te wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'.
  3. Tik op het nummer dat u wilt wijzigen.
  4. Tik op elke optie en stel deze in zoals u dat anders ook doet.

Meer informatie

1. eSIM voor iPhone wordt niet aangeboden in het vasteland van China. In Hongkong en Macau zijn alleen de iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone SE (2e en 3e generatie) en iPhone XS voorzien van eSIM. Lees meer over het gebruik van dual-sim met twee nanosimkaarten in het vasteland van China, Hongkong en Macau.
2. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Dual SIM Dual Standby-technologie (DSDS), wat betekent dat u met beide simkaarten kunt bellen en gebeld kunt worden.
3. Of als u iOS 12 gebruikt, werkt u bij naar iOS 13 of hoger als u gesprekken wilt kunnen ontvangen wanneer u uw andere nummer gebruikt.
4. Als dataroaming is ingeschakeld voor het nummer dat mobiele data gebruikt, worden Visual Voicemail en mms-berichten uitgeschakeld voor uw telefoonnummer voor alleen spraak.
5. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Raadpleeg de aanbieder voor informatie.
6. Uw lijn voor data schakelt automatisch gedurende het gesprek. Het schakelen tussen mobiele data werkt niet als u momenteel dataroaming gebruikt. Neem contact op met uw aanbieder voor beschikbaarheid en om te kijken of er extra kosten van toepassing zijn.