Deelsuggesties gebruiken in Foto's

Op het tabblad 'Voor jou' in Foto's staan suggesties voor momenten uit uw bibliotheek die u kunt delen met vrienden. Als zij ook iOS 12 hebben, kunnen ze foto's van hetzelfde evenement delen met u, zodat u meer foto's aan de verzameling kunt toevoegen.

Deelsuggesties stelt automatisch verzamelingen van foto's en video's samen die rond dezelfde dag en tijd zijn gemaakt. De mensen waarmee u deze foto's en video's deelt, ontvangen een bericht met daarin een openbare iCloud.com-koppeling, die voor iedereen toegankelijk is. De koppeling is 30 dagen lang actief en u kunt op elk moment stoppen met delen.

Als u een plek wilt creëren waar u doorlopend samen foto's kunt delen of als u wilt beperken wie uw gedeelde foto's kan zien, probeer dan Gedeelde albums.

Deelsuggesties op de iPhone

Foto's delen via Deelsuggesties

1. Schakel iCloud-foto's in op je iPhone, iPad en iPod touch.
  2. Open de Foto's-app.
  3. Tik op het tabblad 'Voor jou' en zoek 'Deelsuggesties'.
  4. Veeg naar links om alle voorgestelde verzamelingen te doorzoeken en tik vervolgens op een verzameling om deze te delen.
  5. Tik op 'Volgende' om alles te delen of tik op 'Selecteer' en selecteer vervolgens de items die u niet wilt opnemen.
  6. Kies de mensen waarmee u de items wilt delen. Als Foto's de mensen op de foto herkent, verschijnen hun namen automatisch. De namen van mensen waarmee u eerder foto's mee hebt gedeeld, kunnen ook verschijnen. Deselecteer de personen waarmee u de foto niet wilt delen. Tik op 'Voeg personen toe' om meer vrienden te selecteren.
  7. Tik op de knop 'Deel via Berichten'. Er verschijnt een Berichten-venster, waarin de ontvangers en een voorbeeld staan van het bericht dat ze ontvangen.
  8. U kunt nu een opmerking toevoegen als u dat wilt. Druk vervolgens op de verzendknop van Berichten om het bericht te verzenden.

U kunt alle momenten in uw bibliotheek op deze manier versturen. Tik op het tabblad 'Foto's' en tik vervolgens op de titel van een moment. Tik op de blauwe cirkel met drie punten, tik op 'Deel foto's' en volg daarna de stappen 5 tot en met 8 hierboven.

gedeelde foto's toevoegen aan uw eigen bibliotheek

Deel terug gebruiken om de verzameling compleet te maken

Als ontvangers van uw verzameling op de koppeling in Berichten tikken, wordt Foto's geopend en worden alle items getoond die u hebt gedeeld.* Ze kunnen op 'Voeg alle toe' tikken om uw foto's en video's met volledige resolutie aan hun eigen bibliotheek toe te voegen.

Als Foto's registreert dat uw vrienden items in hun bibliotheek hebben staan die op dezelfde tijd en plaats zijn gemaakt, dan verschijnt het gedeelte 'Deel terug' onder de verzameling die u hebt gestuurd. Als ze op 'Bekijk' tikken, toont Foto's de items die mogelijk van dezelfde gebeurtenis zijn gemaakt. Dat kunnen bijvoorbeeld foto's zijn van een strandfeest waar u samen bent geweest.

Uw vrienden kunnen dan de items selecteren die ze met u willen delen. Vervolgens tikken ze op 'Deel' om de foto's aan u te sturen die ze gemaakt hebben vanuit hoeken en van momenten waarvan u geen foto's hebt.

* Als een ontvanger de koppeling in Berichten op de Mac opent, verschijnt de verzameling op een webpagina en kunt u Deel terug niet gebruiken.

Uw recent gedeelde verzamelingen bekijken of stoppen met het delen ervan

Op het tabblad 'Voor jou' ziet u de verzamelingen die u hebt gedeeld. Hier kunt u ook stoppen met het delen van de verzamelingen die nog steeds beschikbaar zijn.

1. In de Foto's-app tikt u op het tabblad 'Voor jou'. Zoek vervolgens naar 'Recent gedeeld'.
  2. Veeg naar links om de verzamelingen te zien die u hebt gedeeld of hebt ontvangen. Tik op een verzameling om de foto's en video's te zien die daarin staan.
  3. Als u een van uw verzamelingen niet meer wilt delen voordat de beschikbaarheidsperiode van 30 dagen verloopt, tikt u op de blauwe cirkel met drie punten en vervolgens op 'Stop delen'. Tik nogmaals op 'Stop delen' om te bevestigen.