Donkere modus gebruiken op uw Mac

Met Donkere modus is het eenvoudig om u te concentreren op uw werk, omdat uw content opvalt terwijl verduisterde knoppenbalken en vensters naar de achtergrond verdwijnen.

macOS Mojave introduceert Donkere modus, een opvallende nieuwe weergave die er prettig uitziet en waarmee u zich beter kunt concentreren op uw werk. Donkere modus gebruikt een donker kleurenschema dat in het gehele systeem werkt, inclusief de apps die met uw Mac worden meegeleverd. Ook apps van andere ontwikkelaars kunnen deze modus toepassen.

Donkere modus inschakelen

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Algemeen'.
  3. Selecteer de optie 'Donker' in de opties voor 'Weergave' bovenaan het scherm.

De werking van Donkere modus in combinatie met bepaalde apps en functies

Bepaalde apps en functies beschikken over speciale instellingen of gedragingen voor Donkere modus.

• Mail. Met de Mail-app kunt u kiezen of u donkere achtergronden wilt gebruiken voor berichten. Als u een lichte achtergrond wilt gebruiken voor berichten terwijl Donkere modus is ingeschakeld, kiest u 'Mail' > 'Voorkeuren'. Vervolgens klikt u op het tabblad 'Weergave' en schakelt u 'Gebruik donkere achtergronden voor berichten' uit.
  • Safari. Safari staat Donkere modus niet toe de weergave van webpagina's te wijzigen, maar u kuntSafari Reader gebruiken om pagina's te lezen in Donkere modus.
  • Dynamisch bureaublad. Als u Donkere modus inschakelt terwijl u Dynamisch bureaublad gebruikt, ziet u alleen de nachtafbeelding. Lees meer over het gebruik van Donkere modus in combinatie met Dynamisch bureaublad.