Een wifinetwerk vergeten op een iPhone, iPad of Mac

Als u niet wilt dat uw apparaat automatisch opnieuw verbinding maakt met een netwerk, of als u wilt dat het verbinding maakt met een ander wachtwoord, kunt u uw apparaat dat netwerk en het bijbehorende wachtwoord laten vergeten.

Een netwerk vergeten op een iPhone of iPad

Het netwerk dat u momenteel gebruikt vergeten:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Tik op de infoknop  naast het netwerk dat u gebruikt.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Vergeet' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt, maar dat u momenteel niet gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Tik op 'Wijzig' in de hoek van het scherm om de netwerken te zien die bekend zijn op uw apparaat.
  3. Voer een van deze acties uit:
    • Tik op de verwijderknop  en vervolgens op 'Verwijder.
    • Of tik op de infoknop  naast het netwerk, tik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Vergeet' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten op een Mac

Volg de onderstaande stappen, afhankelijk van de macOS-versie die u gebruikt.

macOS Ventura of hoger

Het netwerk dat u momenteel gebruikt vergeten:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.
  3. Klik op 'Details' naast het netwerk dat u gebruikt.
  4. Klik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt, maar dat u momenteel niet gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.
  3. Scrol omlaag aan de rechterkant en klik op 'Geavanceerd' om de netwerken te zien die bekend zijn op uw Mac.
  4. Klik op de knop 'Meer'  naast het netwerk, kies 'Verwijder uit lijst' en klik vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Netwerk'.
  3. Klik in de navigatiekolom op 'Wifi'.
  4. Klik op 'Geavanceerd' om de netwerken te zien die bekend zijn op uw Mac.
  5. Selecteer het netwerk en klik vervolgens op de verwijderknop (–) onder de lijst. Klik op 'Verwijder' om te bevestigen.
  6. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Pas toe'.

Als u niet de mogelijkheid hebt om dit netwerk te vergeten

• Als u een apparaat gebruikt dat onder supervisie staat, waarbij de verbinding met het wifinetwerk wordt beheerd, hebt u misschien niet de mogelijkheid om dat netwerk te vergeten. Meer informatie over apparaten die onder supervisie staan.
  • Als uw apparaat nooit eerder verbinding heeft gemaakt met het wifinetwerk, hebt u niet de mogelijkheid om dat netwerk te vergeten. Het apparaat kan alleen bekende wifinetwerken vergeten, dus alleen netwerken waarmee het eerder verbonden is geweest.

Meer informatie

• Als u hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord
  • In plaats van het netwerk te vergeten, kunt u 'Verbind automatisch' uitschakelen voor dat netwerk. Uw apparaat onthoudt het netwerk en het bijbehorende wachtwoord dan nog wel, maar er wordt niet automatisch verbinding gemaakt. Die instelling verschijnt op hetzelfde scherm als de instelling waarmee u het netwerk vergeet.