Een wifinetwerk vergeten op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Als u niet wilt dat uw Apple apparaat automatisch opnieuw verbinding maakt met een netwerk, kunt u het apparaat dat netwerk laten vergeten.

Uw Apple apparaat onthoudt elk wifinetwerk waarmee het verbinding maakt en maakt automatisch opnieuw verbinding met dat netwerk wanneer u zich binnen het bereik ervan bevindt. Als u niet wilt dat uw apparaat opnieuw verbinding maakt met het netwerk of als u verbinding wilt maken met een ander wachtwoord, volgt u deze stappen om uw apparaat dat netwerk en het bijbehorende wachtwoord te laten vergeten.

Een netwerk vergeten op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Tik op  naast het wifinetwerk dat u wilt vergeten op uw apparaat.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en vervolgens op 'Vergeet' om te bevestigen.

Een netwerk vergeten op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Netwerk'.
  2. Selecteer 'Wifi' in de lijst aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop 'Geavanceerd'.
  4. In het paneel 'Wifi' wordt een lijst met voorkeursnetwerken weergegeven. Selecteer het wifinetwerk dat u wilt vergeten op uw Mac.
  5. Klik op de verwijderknop (–) onder de lijst. Klik op 'Verwijder' als u wordt gevraagd om te bevestigen.
  6. Klik op 'OK'.
  7. Klik op 'Pas toe'.

Meer informatie

• Als u gebruikmaakt van een apparaat dat onder supervisie staat en waarop de verbinding met het wifinetwerk wordt beheerd, is de optie om het netwerk te vergeten mogelijk niet beschikbaar.
  • Als alternatief voor het vergeten van een netwerk, kunt u de optie 'Verbind automatisch' voor dat netwerk uitschakelen. Het apparaat zal het netwerk en wachtwoord wel onthouden maar zal geen pogingen doen om er automatisch verbinding mee te maken.
  • Op een Mac kunt u het netwerk ook naar een lagere positie in de lijst met voorkeursnetwerken slepen. Als er op hetzelfde moment een ander netwerk in de lijst beschikbaar is, probeert de Mac eerst verbinding te maken met dat netwerk voordat er verbinding wordt gemaakt met netwerken die lager op de lijst staan.