Grafische besturingsbestanden van AMD voor Windows bijwerken in Boot Camp

Lees hoe u grafische besturingsbestanden van Windows in Boot Camp kunt downloaden en installeren op Mac-modellen die gebruikmaken van AMD-videokaarten.

Als u Boot Camp gebruikt om Windows op de Mac uit te voeren, vindt u de nieuwste grafische besturingsbestanden van AMD op AMD.com. Controleer eerst of uw Mac wordt ondersteund. Bepaal vervolgens welke versie van de grafische besturingsbestanden van AMD u hebt. Als u de huidige versie niet hebt, volgt u de stappen om bij te werken.

Controleren of uw Mac wordt ondersteund

U kunt bijgewerkte AMD-stuurprogrammapakketten voor deze Mac-modellen vinden:

• MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015 en nieuwer)*
  • iMac (Retina 4K, 21,5-inch, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014 en nieuwer)
  • Mac Pro (eind 2013)

iMac Pro wordt momenteel niet ondersteund door het AMD-stuurprogrammapakket. Controleer later nogmaals op updates.

* Als u een MacBook Pro (15-inch, 2018) hebt met Radeon Pro Vega-graphics, wordt het laatste AMD-stuurprogrammapakket geïnstalleerd wanneer u Windows installeert met Boot Camp. Het updateproces dat op deze pagina staat beschreven, is momenteel niet vereist voor dit MacBook Pro-model.

Uw versie van de grafische besturingsbestanden van AMD controleren

U kunt als volgt achterhalen welke versie u hebt:

1. De Mac opstarten in Windows.
  2. Open 'Radeon-instellingen' door met de rechtermuisknop op uw bureaublad te klikken en 'AMD Radeon-instellingen' te selecteren. U kunt ook klikken op het symbool 'Radeon-instellingen' in het systeemvak of 'AMD Radeon-instellingen' selecteren in het menu 'Programma's'.
  3. Ga naar het tabblad 'Systeem' > tabblad 'Software'.
  4. Zoek naar het nummer dat verschijnt in de versie van het stuurprogrammapakket.

Vergelijk uw huidige versie grafische besturingsbestanden van AMD met het nieuwste versienummer op AMD.com in stap 4 hieronder.

De stuurprogramma's downloaden en installeren

Volg deze stappen om de nieuwste grafische besturingsbestanden van AMD te downloaden en te installeren:

1. Ga in Windows naar de AMD-website en klik op 'Drivers & Support' (Stuurprogramma's en ondersteuning).
  2. Gebruik de lijsten onder 'or select your product from the list' (of selecteer uw product uit de lijst) om het gewenste stuurprogramma te kiezen:
    • Stap 1: selecteer 'Graphics'
    • Stap 2: selecteer 'Mac Graphics'
    • Stap 3: selecteer 'Apple Boot Camp'
  3. Klik op 'Verstuur'.
  4. Op de pagina die vervolgens verschijnt, zoekt u naar de versie die uw Mac ondersteunt. Als de versie nieuwer is dan uw geïnstalleerde versie (dat wil zeggen, een hoger nummer), klikt u op de knop 'Download'.
  5. Vouw het gedownloade bestand uit en open de map die verschijnt.
  6. Voer het bestand Setup.exe uit om de stuurprogramma's te installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.