Uw organisatie upgraden naar Apple Business Manager

Upgraden van Apple Deployment Programs naar Apple Business Manager.

Als uw organisatie momenteel het Device Enrollment Program (DEP) gebruikt, kunt u upgraden naar Apple Business Manager. Als uw organisatie momenteel alleen het Volume Purchase Program (VPP) gebruikt, kunt u zich inschrijven voor Apple Business Manager en bestaande VPP-inkopers uitnodigen om deel te nemen aan uw nieuwe Apple Business Manager-account.

Met Apple Business Manager kunt u materiaal kopen en automatische apparaatregistratie in uw MDM-oplossing (Mobile Device Management) configureren. Apple Business Manager is toegankelijk via het web en is ontworpen voor technologiemanagers en IT-beheerders.

Neem deze informatie door voordat u de upgrade naar Apple Business Manager uitvoert.

Upgraden naar Apple Business Manager

Als u wilt upgraden naar Apple Business Manager*, logt u in bij deploy.apple.com of business.apple.com met uw agentaccount voor Apple Deployment Programs en volgt u de instructies op het scherm. Het upgradeproces neemt slechts enkele minuten in beslag.

Na de upgrade bevat Apple Business Manager al uw:

• Accounts
  • Inloggegevens van de accounts
  • MDM-servers
  • MDM-apparaten
  • Servertokens
  • Apparaatbestellingen
  • Andere onderdelen die aan uw account zijn gekoppeld

Nadat u de upgrade hebt voltooid, gebruikt u de Apple Business Manager-portal om toegang te krijgen tot uw gegevens. U hebt pas toegang tot de Apple Deployment Programs-website na de upgrade.

Inschrijven bij Apple Business Manager

Als u zich wilt inschrijven bij Apple Business Manager, gaat u naar business.apple.com en klikt u op 'Schrijf je organisatie nu in'. U wordt verzocht informatie over uw bedrijf te verstrekken, waaronder uw D-U-N-S-nummer en een e-mailadres dat niet als Apple ID wordt gebruikt voor Apple voorzieningen of websites.

Een domein kiezen voor beheerde Apple ID's

Wanneer u zich inschrijft bij of een upgrade uitvoert naar Apple Business Manager, wordt u gevraagd om de website van uw organisatie in te voeren. Apple Business Manager gebruikt de opgegeven website als het standaarddomein voor uw beheerde Apple ID's. Als uw website bijvoorbeeld www.mycompany.com is, zien uw beheerde Apple ID's er zo uit: manager@mycompany.com.

Als het domein van uw website niet gelijk is aan uw e-maildomein, kan het handiger zijn om uw e-maildomein op te geven. De Apple Business Manager-beheerder kan het standaarddomein wijzigen na de upgrade.

VPP-inkopers uitnodigen voor Apple Business Manager

Wellicht heeft uw organisatie een of meer VPP-accounts. Na uw inschrijving voor (of upgrade naar) Apple Business Manager, kunt u hen uitnodigen voor uw nieuwe Apple Business Manager-account. Lees hier hoe u VPP-inkopers uitnodigt voor Apple Business Manager.

Wijzigingen in rollen voor Apple Business Manager

Apple Business Manager brengt een aantal wijzigingen aan in de rollen die u aan uw gebruikers toewijst.

'Agents' zijn nu 'Beheerders'

Bij Apple Deployment Programs was 'Agent' het hoogste niveau van beheerderstoegang. Agents hadden de bevoegdheid om de algemene voorwaarden van Apple Deployment Programs namens uw instelling te accepteren.

In Apple Business Manager heet deze rol nu 'Beheerder'. U kunt voor uw organisatie maximaal vijf beheerders instellen in Apple Business Manager.

'Beheerders' zijn nu 'Managers'

In Apple Deployment Programs waren er beheerders voor het DEP en het VPP. Wanneer u een upgrade uitvoert naar Apple Business Manager, worden bestaande beheerders omgezet in managers. In de onderstaande tabel ziet u hoe beheerdersrollen worden omgezet in managerrollen:

Rol in Apple Deployment Programs

Rol in Apple Business Manager

DEP-beheerder

Apparatenmanager

VPP-beheerder

Materiaalmanager

Beheerder die andere beheerders kan aanmaken en wijzigen

Personenmanager

Geen

Medewerkers

Eén gebruiker kan meerdere rollen hebben in Apple Business Manager. Als uw gebruiker voor meer dan één programma beheerder was, worden alle rollen die van toepassing zijn in Apple Business Manager toegewezen aan deze gebruiker. De beheerder of personenmanager kan managerrollen toevoegen, verwijderen of wijzigen nadat u de upgrade hebt uitgevoerd.

Beheerde Apple ID's voor alle rollen

Wanneer gebruikers die eerder agent of beheerder waren voor de eerste keer inloggen bij Apple Business Manager, worden hun Apple ID's omgezet in beheerde Apple ID's. Gebruikers moeten hun accounts nu configureren met twee-factor-authenticatie, als dat nog niet was gedaan.

Meer informatie

* Als u een Mac gebruikt om te upgraden, gebruikt u Safari versie 11 of hoger. Pc-gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze Microsoft Edge versie 25.10 of hoger hebben.