Berichten in iCloud gebruiken

Uw hele berichtengeschiedenis wordt up-to-date gehouden in iCloud en is zo beschikbaar op al uw apparaten, ook als u een nieuw apparaat configureert.

Zo werkt het

Berichten in iCloud worden automatisch bijgewerkt, zodat u altijd dezelfde berichten ziet op alle apparaten waarop u iMessage gebruikt. Wanneer u berichten, foto's of gesprekken wist, worden ze van al uw apparaten verwijderd. En omdat al uw bijlagen in iCloud worden bewaard, bespaart u ruimte op uw apparaat.

U kunt Berichten in iCloud gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Mac. Voor uw privacy is Berichten in iCloud beveiligd met end-to-end-encryptie*, wat betekent dat u Berichten niet online kunt bekijken of openen via de browser.

Lees meer over iCloud-beveiliging

Berichten in iCloud inschakelen

Om Berichten in iCloud in te schakelen, moet u iCloud configureren en op al uw apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID. U moet ook twee-factor-authenticatie gebruiken met uw Apple ID en iCloud-sleutelhanger inschakelen

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'iCloud'.
  4. Schakel 'Berichten' in.

Op een Mac

1. Open Berichten.
  2. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren' in de menubalk.
  3. Klik op 'iMessage'.
  4. Selecteer het aankruisvak naast 'Schakel Berichten in iCloud in'.

Mac iMessage-instellingenscherm met 'Schakel Berichten in iCloud in'

Berichten in iCloud uitschakelen

Wanneer u Berichten op uw iPhone, iPad iPod touch of Mac uitschakelt, kunt u kiezen of u Berichten in iCloud alleen voor dat apparaat of voor al uw apparaten wilt uitschakelen. Alles wat u verstuurt en ontvangt via apparaten waarop Berichten in iCloud nog wel is ingeschakeld, wordt nog steeds bewaard in iCloud.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'iCloud'.
  3. Schakel 'Berichten' uit.

Op een Mac

1. Open Berichten.
  2. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren' in de menubalk.
  3. Klik op 'iMessage'.
  4. Schakel het aankruisvak naast 'Schakel Berichten in iCloud in' uit.

Als u Berichten in iCloud uitschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch, wordt uw berichtengeschiedenis bewaard in een afzonderlijke iCloud-reservekopie. Als u een Apple Watch configureert voor een gezinslid, kunt u alleen via Berichten in iCloud een reservekopie van berichten maken.

Berichten optimaal benutten