Als u geen toegang krijgt tot licenties in Apple Configurator

Lees wat u kunt doen als u geen toegang krijgt tot licenties nadat u in Apple School Manager of Apple Business Manager bent overgestapt op 'Apps en boeken'.

Trek alle toegewezen licenties in

1. Open Apple Configurator.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' en log in bij de App Store met uw VPP-account.
  3. Kies 'Venster' > 'VPP-toewijzingen'.
  4. Klik op het driehoekje naast een app om de serienummers te zien van de apparaten waaraan de app is toegewezen.
  5. Selecteer een apparaat uit de lijst, klik in de taakbalk op 'Verwijder' en klik vervolgens op 'Trek in'.
  6. Herhaal stap 4 en 5 om licenties van alle andere apps in te trekken.
  7. Ga naar het volgende gedeelte en zet uw oude VPP-licenties over.

Zet uw oude VPP-licenties over

Nadat u alle toegewezen licenties hebt ingetrokken, volgt u deze stappen.

1. Log in bij Apple School Manager of Apple Business Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Apps en boeken'.
  3. Zet al uw oude VPP-licenties over.
  4. Ga naar het volgende gedeelte om een nieuwe locatie aan te maken voor Apple Configurator.

Maak een nieuwe locatie aan voor Apple Configurator

Nadat u uw oude VPP-licenties hebt overgezet, volgt u deze stappen.

1. Log in bij Apple School Manager of Apple Business Manager.
  2. Klik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Locaties'.
  3. Klik op 'Voeg nieuwe locatie toe'.*
  4. Voer de gegevens van de nieuwe locatie in en klik op 'Bewaar'. Deze locatie wordt alleen voor Apple Configurator gebruikt.
  5. Ga naar het volgende gedeelte om een nieuwe materiaalmanager aan te maken.

Maak een nieuwe materiaalmanager aan

Nadat u een nieuwe locatie hebt aangemaakt, volgt u deze stappen.

1. Klik op 'Accounts'.
  2. Klik op 'Voeg nieuwe account toe'.*
  3. Voer de accountgegevens in, selecteer de rol 'Materiaalmanager' en selecteer vervolgens de nieuwe Apple Configurator-locatie.
  4. Klik op 'Bewaar persoon'.
  5. Ga naar het volgende gedeelte om uw licenties over te zetten naar de nieuwe locatie.

Zet uw licenties over naar de nieuwe locatie

Nadat u een nieuwe materiaalmanager hebt aangemaakt, volgt u deze stappen.

1. Log in bij Apple School Manager of Apple Business Manager met de nieuwe Materiaalmanager-account.
  2. Selecteer 'Aan de slag met Apps en boeken'.
  3. Zoek een app, klik op 'Zet over', geef het aantal op, selecteer de Apple Configurator-locatie en klik op 'Zet over'.

Log in bij Apple Configurator

Nadat u de licenties hebt overgezet naar de nieuwe locatie, logt u in bij Apple Configurator met de nieuwe account.

Open Apple Configurator, kies 'Account' > 'Log in' en log in bij de App Store met de nieuwe Materiaalmanager-account.

* Alleen beheerders, systeembeheerders of personenmanagers kunnen een nieuwe locatie of materiaalmanager aanmaken.