De Opdrachten-app gebruiken op de iPhone of iPad

Met de Opdrachten-app maakt u zelf opdrachten die uit meerdere stappen bestaan, en die u kunt gebruiken in combinatie met uw favoriete apps. U kunt kiezen uit honderden voorbeelden in de galerie. U kunt ook taken slepen en neerzetten om uw eigen opdrachten te maken.

Over de Opdrachten-app

Met Opdrachten kunt u in iOS 12 dingen gedaan krijgen in uw apps met een simpele tik of door het aan Siri te vragen. Behalve dat u opdrachten kunt laten uitvoeren die op uw iOS-apparaat beschikbaar zijn, kunt u ook dingen gedaan krijgen door met de Opdrachten-app eigen opdrachten te maken waarbij u stappen in meerdere apps combineert.

Wat is een opdracht?

Een opdracht is een snelle manier om een of meer taken te laten uitvoeren met uw apps. Met de Opdrachten-app maakt u zelf opdrachten die uit meerdere stappen bestaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een 'Surf'-opdracht maken die kijkt naar de weersverwachting voor de watersport, een schatting geeft van de reistijd naar het strand en uw afspeellijst voor tijdens het surfen start.

Wat is een taak?

Een taak (de bouwsteen van een opdracht) is een enkele stap in een taakstroom. U kunt uiteenlopende taken combineren om opdrachten te maken die werken met de apps en de content op uw iOS-apparaat, en ook met content en services op internet. Opdrachten bestaan uit een of meer taken.

Een opdracht die een geanimeerde GIF post op uw Twitter-account kan bijvoorbeeld bestaan uit drie opeenvolgende taken:

1. 'Haal nieuwste foto's op' zoekt de meest recente foto's op die u op uw apparaat hebt gemaakt.
  2. 'Maak GIF aan' maakt van deze foto's een geanimeerde GIF.
  3. 'Tweet' post automatisch de GIF op uw Twitter-account.

Een opdracht uit de galerie toevoegen

In de galerie vindt u een zorgvuldig geselecteerde verzameling creatieve en handige opdrachten. In de galerie ziet u wat de mogelijkheden van opdrachten zijn, en hoe ze zijn opgebouwd. Als u in de galerie een opdracht hebt gevonden die u leuk vindt, voegt u die met één tikje toe aan uw bibliotheek. Vervolgens kunt u de opdracht aanpassen aan uw eigen wensen.

U vindt de galerie door de Opdrachten-app te openen en op Galerie te tikken.

Veeg omhoog of omlaag om de diverse categorieën te bekijken. Tik op 'Toon alles' om meer opdrachten binnen een categorie te bekijken.

U voegt een opdracht toe door erop te tikken en vervolgens op 'Haal opdracht op' te tikken. U kunt ook tikken op 'Toon taken' om te zien hoe de opdracht is opgebouwd.

U vindt de toegevoegde opdracht terug op het tabblad 'Bibliotheek' Bibliotheek van de Opdrachten-app.

Een nieuwe opdracht maken

1. Open de Opdrachten-app en tik op de tab 'Bibliotheek' Bibliotheek.
  2. Tik op 'Maak opdracht aan' of tik rechtsboven op Nieuwe opdracht.
  3. Selecteer of zoek de taken die u in uw opdracht wilt gebruiken. Tik vervolgens op de taken die u wilt toevoegen.
    • U kunt de volgorde van de taken wijzigen door een taak ingedrukt te houden en dan naar boven of naar beneden te slepen in de lijst van taken.
    • Tik op Herstel om de wijziging ongedaan te maken of op Opnieuw om uw stappen opnieuw uit te voeren.
    • U verwijdert een taak door op Verwijder te tikken.
    • Als u uw opdracht wilt testen, tikt u op Speel af.
    • Geef de opdracht een naam door op Instellingen te tikken, een naam in te voeren en op 'Gereed' te tikken.
  4. Tik op 'Gereed' om uw opdracht te bewaren.

Uw nieuwe opdracht staat op het tabblad 'Bibliotheek' Bibliotheek van de Opdrachten-app.

Een opdracht wijzigen of aanpassen

Zo wijzigt u de taken in een opdracht:

1. Open de Opdrachten-app.
  2. Tik op de tab 'Bibliotheek' Bibliotheek.
  3. Tik rechtsboven in de opdracht op Wijzig. De Opdrachteditor wordt nu geopend.

U kunt de naam en het uiterlijk van de opdracht wijzigen door in de Opdrachteditor te tikken op Instellingen. U kunt nu het volgende doen:

• Tik op 'Naam' om de naam van de opdracht te wijzigen.
  • Tik op 'Symbool' om een schriftteken te kiezen en de kleur ervan te wijzigen.
  • Tik op 'Beginscherm' om een afbeelding uit uw filmrol te kiezen waarmee u uw opdracht wilt aanduiden wanneer deze op het beginscherm komt te staan.

Een opdracht uitvoeren

Als u een opdracht wilt uitvoeren, opent u de Opdrachten-app en gaat u naar het tabblad 'Bibliotheek' Bibliotheek. Tik op de opdracht.

U kunt een opdracht ook door Siri laten uitvoeren. Ga naar het Vandaag-scherm of het beginscherm, tik rechtsboven in de opdracht op Wijzig en vervolgens op Instellingen. Er worden nu diverse opties getoond om uw opdracht uit te voeren:

• Tik op 'Voeg toe aan Siri' om een persoonlijke zin op te nemen waarmee u Siri kunt vragen om de opdracht uit te voeren.
  • Schakel 'Toon in widget' in om uw opdracht te kunnen uitvoeren vanaf het Vandaag-scherm.
  • Tik op 'Zet op beginscherm' om de opdracht toe te voegen aan het beginscherm.

Meer informatie

Meer informatie over de Opdrachten-app, inclusief uitgebreide instructies voor het maken en gebruiken van opdrachten, vindt u in de Gebruikershandleiding van Opdrachten.

Opdrachten wordt niet ondersteund op Apple TV of in macOS.