macOS Sierra downloaden

Apple raadt High Sierra, de nieuwste versie van macOS, aan voor de meest recente beveiligings- en compatibiliteitsverbeteringen. Als u echter de vorige versie nodig hebt, kunt u Sierra hier downloaden.

Kan uw Mac met Sierra werken?

macOS Sierra vereist een van de volgende Mac-modellen en versies van macOS. Het vereist ook minstens 2 GB geheugen en 8,8 GB opslagruimte. Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model, het geheugen, de opslagcapaciteit en de macOS-versie te vinden.

• OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion
  • OS X Lion

* De macOS-versie waarmee de Mac is geleverd, is de oudste versie die compatibel is met die Mac.

Download Sierra in de App Store

Nu dat High Sierra beschikbaar is, kunt u het beste upgraden naar High Sierra in plaats van naar Sierra. Om beveiligings- en compatibiliteitsredenen raadt Apple altijd aan de nieuwste versie van macOS te gebruiken.

Volg deze stappen als u nog steeds Sierra nodig hebt:

1. Gebruik deze koppeling om de macOS Sierra-pagina in de App Store te openen: macOS Sierra downloaden.
  2. Klik op de pagina van macOS Sierra op de knop 'Download'. Als uw Mac compatibel is met Sierra, wordt een bestand met de naam 'Installeer macOS Sierra' gedownload naar uw map 'Programma's'.
  3. Als de download is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch geopend. Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.

Hebt u de Mac App Store niet?

Als u Leopard gebruikt, voert u de upgrade naar Snow Leopard uit om de App Store te krijgen. Zoek vervolgens naar software-updates door in het menu 'Apple' de optie 'Software-update' te kiezen. Nadat u alle Snow Leopard-updates hebt geïnstalleerd, beschikt u over de app App Store.

Meer informatie

• Tijdens de installatie kan de Mac verschillende keren opnieuw worden opgestart. Vervolgens worden enkele taken voor de eerste configuratie op de achtergrond uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van die taken zijn activiteiten zoals het gebruik van Spotlight of Mail, mogelijk niet zo snel als voorheen.
  • Als u hardware of software hebt die niet voldoet aan de Sierra-vereisten, kunt u mogelijk upgraden naar El Capitan, de vorige versie van macOS.
  • Als u eerder al El Capitan, Yosemite, Mavericks of een andere oudere versie van macOS hebt gedownload en uw Mac compatibel is met die versie, kunt u deze opnieuw downloaden vanaf het tabblad 'Aankopen' in de App Store.