Muziek, films, tv-programma's, audioboeken en boeken verbergen en weer zichtbaar maken

U kunt iTunes of Apple Books gebruiken om uw aankopen op een Mac of pc te verbergen en weer zichtbaar te maken.

Als u aankopen verbergt, worden deze verborgen op alle apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd. Ze zijn dan ook niet meer zichtbaar voor de leden van uw 'Delen met gezin'-groep. Als u een nummer, album, film, tv-programma of boek downloadt op een ander apparaat, wordt de aankoop niet verwijderd van dat apparaat als u deze verbergt. Lees hier hoe u muziek, films en tv-programma's verwijdert van uw apparaat.

U kunt apps ook verbergen en opnieuw downloaden op een iOS-apparaat of apps verbergen en weer zichtbaar maken in de App Store op een Mac.

Muziek, films, tv-programma's en audioboeken

U kunt muziek, films, tv-programma's en audioboeken in iTunes verbergen en weer zichtbaar maken op een Mac of pc. Wanneer u een item verbergt in iTunes, wordt uw aankoop automatisch verborgen in de Muziek-app, TV-app, Video's-app en in iTunes op uw andere apparaten.

Items in iTunes verbergen

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kiest u 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
    Het menu 'Account' in iTunes, met 'Aankopen' geselecteerd.
  3. Afhankelijk van wat u wilt verbergen, klikt u op 'Muziek', 'Films', 'Tv-programma's' of 'Audioboeken' bovenaan het venster en klikt u daarna op 'Alle'. Alle aangeschafte items worden nu weergegeven.
  4. Scrol naar het item dat u wilt verbergen. Plaats de aanwijzer op het item en zoek het X-symbool Sluit-knop in de linkerbovenhoek. Klik op het Sluit-knop-symbool om het item te verbergen.
    De pagina 'Aankopen' met een X-symbool naast een film.

Wanneer u voor het eerst een aankoop verbergt, moet u bevestigen dat u het item wilt verbergen. De volgende keer dat u een aankoop wilt verbergen, ziet u dit bericht mogelijk niet meer.

Bericht: 'Weet je zeker dat je deze aankoop wilt verbergen?'

Items weer zichtbaar maken in iTunes

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
    Het menu 'Account' in iTunes met 'Toon mijn account' geselecteerd.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'iTunes in de cloud'. Klik op 'Beheer' rechts naast 'Verborgen aankopen'.
    De pagina 'Accountinformatie' in iTunes.
  5. Afhankelijk van wat u weer zichtbaar wilt maken, klikt u bovenaan het venster op 'Muziek', 'Films', 'Tv-programma's' of 'Audioboeken'.
  6. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en klik onder het item op 'Weergeven'.

Boeken

U kunt boeken verbergen en weer zichtbaar maken in de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch. Wanneer u een item verbergt in de Boeken-app, wordt het automatisch verborgen in de Boeken-app op uw andere apparaten.

U kunt boeken ook verbergen in de Boeken-app op een Mac. Klik op 'Book Store' en vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterzijde en klik op het X-symbool dat verschijnt wanneer u de muisaanwijzer boven een boek houdt. Als u boeken weer zichtbaar wilt maken op een Mac, klikt u op 'Store' > 'Toon mijn Apple ID', scrolt u naar 'Verborgen aankopen' en klikt u op 'Beheer'.

iPhone met het menu dat verschijnt wanneer u een item in de bibliotheek van de Boeken-app hebt gekozen.

Boeken verbergen

1. Open de Boeken-app en tik op 'Bibliotheek'.
  2. Tik op knop 'Meer' onder het boek dat u wilt verbergen. Als het boek deel uitmaakt van een serie, tikt u op de serie, kiest u een afzonderlijk boek en tikt u vervolgens op knop 'Meer'
  3. Tik op 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Verberg boek'.

Als u de optie 'Verberg boek' niet ziet, kunt u mogelijk wel tikken op 'Verwijder download' om de download te verwijderen van uw apparaat of op 'Verwijder overal' om het boek uit iCloud en al uw apparaten te verwijderen.

iPhone met de pagina 'Account' waarop 'Verborgen aankopen beheren' is geselecteerd.

Boeken weer zichtbaar maken

1. Open de Boeken-app en tik op 'Lees ik nu'.
  2. Tik op knop 'Mijn account' of op uw foto en tik op 'Verborgen aankopen beheren'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en tik op 'Toon' naast het item.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.