Muziek, films, tv-programma's, audioboeken en boeken verbergen en weer zichtbaar maken

Om muziek, films en tv-programma's te verbergen en weer zichtbaar te maken, gebruikt u een Mac of pc. Om boeken of audioboeken te verbergen en weer zichtbaar te maken, gebruikt u een iPhone, iPad, iPod touch of computer.

Wat gebeurt er als u een item verbergt?

Als u een item verbergt, verschijnt het niet meer in uw bibliotheek op alle apparaten die u met uw Apple ID gebruikt, behalve als u het item al hebt gedownload op die apparaten.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, zien gezinsleden de items die u verbergt niet, behalve als zij het item hebben gedownload voordat u dit hebt verborgen.

Als u of een gezinslid het item op een ander apparaat heeft gedownload voordat u het hebt verborgen, kunt u het item van dat apparaat verwijderen. Meer informatie over het verwijderen van muziek, films en tv-programma's of over het verwijderen van boeken.

Als u een item verbergt, staat de aankoop wel nog steeds geregistreerd. U kunt het item nog steeds zien in uw aankoopgeschiedenis.

Muziek, films en tv-programma's verbergen

1. Op een computer opent u de Apple Music-app, Apple TV-app of iTunes.
  2. Klik op 'Account' en vervolgens op 'Aankopen' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster. (Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.)
  3. Afhankelijk van wat u wilt verbergen, klikt u op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's' bovenaan het venster en klikt u vervolgens op 'Alle'. Alle aangeschafte items worden nu weergegeven.
  4. Zoek het item op dat u wilt verbergen. Houd de aanwijzer boven het item totdat de knop 'Verberg aankoop' sluitknop verschijnt. Klik op de knop 'Verberg aankoop' sluitknop.
    Mac met gekochte tv-programma's, inclusief The Good Place en Killing Eve.

Muziek, films en tv-programma's opnieuw zichtbaar maken

Om de Apple Music-app te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: 'Toon mijn account'. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Op een computer opent u de Apple Music-app, Apple TV-app of iTunes.
  2. Klik op 'Account' en vervolgens op 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
  3. Scrol op de pagina die verschijnt naar het gedeelte 'iTunes in de cloud'. Klik naast 'Verborgen aankopen' op 'Beheer'.
    Mac met de koppeling 'Beheer' naast 'Verborgen aankopen'.
  4. Afhankelijk van wat u weer zichtbaar wilt maken, klikt u bovenaan het venster op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's'.
  5. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en klik onder het item op 'Weergeven'.
    Mac met verborgen aankopen, inclusief het tv-programma Barry, seizoen één.

iPhone met de optie 'Verwijder'.

Boeken en audioboeken verbergen

1. Open de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'Bibliotheek'.
  3. Tik op het symbool 'Meer' knop voor meer opties onder het boek of audioboek dat u wilt verbergen. Als het item deel uitmaakt van een serie, tikt u op de serie, kiest u een afzonderlijk boek en tikt u vervolgens op 'Meer' knop voor meer opties
  4. Tik op 'Verwijder'.
  5. Tik op 'Verberg boek' of 'Verberg audioboek'.
    Als u 'Verberg boek' of 'Verberg audioboek' niet ziet, zoek dan naar 'Verwijder download'. Dit zorgt ervoor dat het boek van uw apparaat wordt verwijderd. Of zoek naar 'Verwijder overal'. Dit zorgt ervoor dat het boek van iCloud en al uw apparaten wordt verwijderd.

U kunt boeken ook verbergen in de Boeken-app op een Mac. Klik op 'Book Store' en vervolgens op 'Uitgelicht'. Selecteer aan de rechterkant onder 'Direct naar' de optie 'Aankopen' en klik op 'Alle'. Houd de aanwijzer boven een boek en klik op de knop 'Verberg aankoop' sluitknop die verschijnt.

iPhone met de optie 'Verborgen aankopen beheren' in de Instellingen-app.

Boeken en audioboeken opnieuw zichtbaar maken

1. Open de Boeken-app.
  2. Tik op 'Lees ik nu'.
  3. Tik op de knop 'Log in'  of op uw foto bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Verborgen aankopen beheren'.
  4. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en tik op 'Toon' naast het item.

Als u boeken weer zichtbaar wilt maken in de Boeken-app op een Mac, klikt u op 'Store' > 'Toon mijn Apple ID', scrolt u naar 'Verborgen aankopen' en klikt u op 'Beheer'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.