Face ID op een iPhone of iPad Pro gebruiken

Met Face ID kunt u met één enkele blik uw iPhone of iPad veilig ontgrendelen, aankopen machtigen, inloggen bij apps en meer.

Face ID

Face ID configureren

Voordat u Face ID configureert, controleert u of de TrueDepth-camera of uw gezicht niet wordt bedekt. Face ID is ontworpen voor gebruik met brillen en contactlenzen. Face ID werkt het beste wanneer uw iPhone of iPad zich binnen armlengte van uw gezicht bevindt (25-50 cm).

Lees welke iPhone- en iPad-modellen Face ID ondersteunen.

Face ID configureren

Face ID configureren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  2. Tik op 'Configureer Face ID'.
  3. Zorg ervoor dat u uw apparaat in de staande richting houdt, plaats uw gezicht voor uw apparaat en tik op 'Aan de slag'.
  4. Plaats uw gezicht binnen het kader en beweeg uw hoofd rustig om de cirkel te voltooien. Als u uw hoofd niet kunt bewegen, tikt u op 'Toegankelijkheidsopties'.
  5. Tik op 'Ga door' wanneer u klaar bent met de eerste Face ID-scan.
  6. Beweeg uw hoofd rustig om de cirkel nog een keer te voltooien.
  7. Tik op 'Gereed'.

Als u geen toegangscode hebt ingesteld, wordt u gevraagd om een toegangscode te maken om te gebruiken als een alternatieve manier om uw identiteit te verifiëren.

Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' om functies te kiezen waarmee u Face ID wilt gebruiken of om Face ID opnieuw in te stellen.

Hulp nodig bij Face ID?

Uw iPhone of iPad ontgrendelen met Face ID

Nadat u Face ID hebt geconfigureerd, kunt u deze functie gebruiken om uw iPhone of iPad te ontgrendelen. Dit doet u als volgt:

iPhone ontgrendelen

1. Til de iPhone of iPad op of tik erop om deze uit de sluimerstand te halen.
  2. Als u een iPhone gebruikt, houdt u deze in staande richting vast en kijkt u vervolgens naar de iPhone. Op de iPad kunt u deze in de staande richting of liggende weergave vasthouden. Als deze zich in de liggende weergave bevindt, moet u ervoor zorgen dat uw vinger de TrueDepth-camera niet bedekt. Kijk vervolgens naar het scherm.
  3. Wanneer het hangslotsymbool op uw scherm wordt geanimeerd van gesloten naar geopend, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm om te ontgrendelen.

Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en tik op iPhone- of iPad-ontgrendeling om deze functie in of uit te schakelen.

Face ID gebruiken om aankopen te doen

U kunt Face ID gebruiken om aankopen met Apple Pay en in de iTunes Store, App Store en Book Store in Apple Books te verifiëren.

Face ID gebruiken met Apple Pay

Met Apple Pay

Om Face ID te gebruiken met Apple Pay, controleert u of Apple Pay is geconfigureerd op uw iPhone of iPad en ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Voer vervolgens deze stappen uit.

Een aankoop doen in een winkel:

1. Zorg ervoor dat u een iPhone gebruikt.
  2. Dubbelklik op de zijknop om uw standaardkaart te gebruiken. Om een andere kaart te gebruiken, dubbelklikt u op de zijknop, tikt u op uw standaardkaart en kiest u een andere kaart.
  3. Kijk naar uw iPhone om u te identificeren met Face ID.
  4. Houd de bovenkant van iPhone in de buurt van de contactloze lezer.
  5. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

Een aankoop doen binnen een app of op een website in Safari:

1. Wanneer u er klaar voor bent om te betalen, tikt u op de knop 'Koop met Apple Pay' of kiest u Apple Pay als de betaalmethode. Bevestig uw betaalinformatie. Als u een andere kaart wilt kiezen om mee te betalen, tikt u op > naast uw kaart.
  2. Druk tweemaal op de zijknop en kijk naar de iPhone of iPad.
  3. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

In de iTunes Store, App Store en Book Store in Apple Books

Om Face ID te gebruiken om materiaal aan te schaffen in de iTunes Store, App Store en Book Store, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en controleert u of 'iTunes en App Store' is ingeschakeld. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de iTunes Store, App Store of Book Store en tik op iets wat u wilt kopen.
  2. Wanneer u wordt gevraagd te betalen, dubbelklikt u op de zijknop en kijkt u naar uw iPhone of iPad.
  3. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

U wordt mogelijk gevraagd om uw Apple ID-wachtwoord in te voeren voor de eerste aankoop die u doet in de iTunes Store, App Store of Book Store.

Inloggen met Face ID

U kunt Face ID gebruiken om in te loggen bij bepaalde apps en gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites in Safari automatisch in te laten vullen.

Inloggen bij apps

U kunt Face ID gebruiken om in te loggen bij apps die inloggen met Touch ID ondersteunen. Dit doet u als volgt:

1. Open de app en tik op 'Log in'.
  2. Als daarom wordt gevraagd, geeft u de app toestemming om uw gebruikersnaam of wachtwoord te gebruiken.
  3. Kijk naar de iPhone of iPad om in te loggen.

Om te zien welke apps Face ID gebruiken om in te loggen, en om deze apps te beheren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en tikt u op 'Andere apps'.

Als u een app gebruikt die Face ID ondersteunt, maar u wordt niet gevraagd om Face ID te gebruiken om in te loggen, moet u wellicht eerst handmatig inloggen bij de app.

Wachtwoorden in Safari automatisch invullen

U kunt Face ID gebruiken om bewaarde gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in te vullen voor websites in Safari. Ga eenvoudig naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakel 'Automatisch invullen in Safari' in. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open Safari en ga naar een website.
  2. Tik op het veld 'Log in'. Als uw gebruikersnaam of wachtwoord boven het toetsenbord wordt weergegeven, tikt u erop.
  3. Kijk naar de iPhone of iPad om uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch in te vullen.