Face ID gebruiken op iPhone X of later

Met Face ID kunt u met één enkele blik uw iPhone X of later veilig ontgrendelen, aankopen machtigen, inloggen bij apps en meer.

Face ID

Face ID configureren

Voordat u Face ID configureert, controleert u of de TrueDepth-camera of uw gezicht niet wordt bedekt. Face ID is ontworpen voor gebruik met brillen en contactlenzen. Face ID werkt het beste wanneer uw iPhone zich binnen armlengte van uw gezicht bevindt (25-50 cm).

Face ID configureren

Face ID configureren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  2. Tik op 'Configureer Face ID' en houd uw gezicht voor uw apparaat. Tik vervolgens op 'Aan de slag'.
  3. Kijk rechtstreeks in uw iPhone en plaats uw gezicht binnen het kader.
  4. Beweeg uw hoofd rustig om de cirkel te voltooien. Als u uw hoofd niet kunt bewegen, tikt u op 'Toegankelijkheidsopties'.
  5. Tik op 'Ga door' wanneer u klaar bent met de eerste Face ID-scan.
  6. Beweeg uw hoofd rustig om de cirkel nog een keer te voltooien.
  7. Tik op 'Gereed' wanneer de configuratie van Face ID is voltooid.

Als u geen toegangscode hebt ingesteld, wordt u gevraagd om een toegangscode te maken om te gebruiken als een alternatieve manier om uw identiteit te verifiëren.

Ga naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' om functies te kiezen waarmee u Face ID wilt gebruiken of om Face ID opnieuw in te stellen.

Hulp nodig bij Face ID?

Uw iPhone ontgrendelen met Face ID

Nadat u Face ID hebt geconfigureerd, kunt u deze functie gebruiken om uw iPhone te ontgrendelen. Dit doet u als volgt:

iPhone ontgrendelen

1. Til op om te activeren of tik om uw iPhone te activeren.
  2. Kijk naar uw iPhone.
  3. Wanneer het hangslotsymbool op uw scherm wordt geanimeerd van gesloten naar geopend, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm om te ontgrendelen.

Om deze functie in of uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en tikt u op 'iPhone-ontgrendeling'.

Face ID gebruiken om aankopen te doen

U kunt Face ID gebruiken om aankopen met Apple Pay en in de iTunes Store, App Store en iBooks Store te verifiëren.

Face ID gebruiken met Apple Pay

Met Apple Pay

Om Face ID te gebruiken met Apple Pay, controleert u of Apple Pay is geconfigureerd op uw iPhone en ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Voer vervolgens deze stappen uit.

Een aankoop doen in een winkel:

1. Dubbelklik op de zijknop om uw standaardkaart te gebruiken. Om een andere kaart te gebruiken, dubbelklikt u op de zijknop, tikt u op uw standaardkaart en kiest u een andere kaart.
  2. Kijk naar uw iPhone om u te identificeren met Face ID.
  3. Houd de bovenkant van iPhone in de buurt van de contactloze lezer.
  4. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

Een aankoop doen binnen een app of op een website in Safari:

1. Wanneer u er klaar voor bent om te betalen, tikt u op de knop 'Koop met Apple Pay' of kiest u Apple Pay als de betaalmethode. Bevestig uw betaalinformatie. Als u een andere kaart wilt kiezen om mee te betalen, tikt u op > naast uw kaart.
  2. Dubbelklik op de zijknop en kijk naar uw iPhone.
  3. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

In de iTunes Store, App Store en Books Store

Om Face ID te gebruiken om materiaal aan te schaffen in de iTunes Store, App Store en Books Store, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en controleert u of 'iTunes en App Store' is ingeschakeld. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de iTunes Store, App Store of Books Store en tik op iets wat u wilt kopen.
  2. Wanneer u wordt gevraagd te betalen, dubbelklikt u op de zijknop en kijkt u naar uw iPhone.
  3. Wacht op 'Gereed' en een vinkje in het beeldscherm.

U wordt mogelijk gevraagd om uw Apple ID-wachtwoord in te voeren voor de eerste aankoop die u doet in de iTunes Store, App Store of Books Store.

Inloggen met Face ID

U kunt Face ID gebruiken om in te loggen bij bepaalde apps en gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites in Safari automatisch in te laten vullen.

Inloggen bij apps

U kunt Face ID gebruiken om in te loggen bij apps die inloggen met Touch ID ondersteunen. Dit doet u als volgt:

1. Open de app en tik op 'Log in'.
  2. Als daarom wordt gevraagd, geeft u de app toestemming om uw gebruikersnaam of wachtwoord te gebruiken.
  3. Kijk naar uw iPhone om in te loggen.

Om te zien welke apps Face ID gebruiken om in te loggen, en om deze apps te beheren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en tikt u op 'Andere apps'.

Als u een app gebruikt die Face ID ondersteunt, maar u wordt niet gevraagd om Face ID te gebruiken om in te loggen, moet u wellicht eerst handmatig inloggen bij de app.

Wachtwoorden in Safari automatisch invullen

U kunt Face ID gebruiken om bewaarde gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in te vullen voor websites in Safari. Ga eenvoudig naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakel 'Automatisch invullen in Safari' in. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open Safari en ga naar een website.
  2. Tik op het veld 'Log in'. Als uw gebruikersnaam of wachtwoord boven het toetsenbord wordt weergegeven, tikt u erop.
  3. Kijk naar uw iPhone om uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch in te vullen.