Een herstelcode aanmaken na de upgrade naar twee-factor-authenticatie

Als u twee-staps-verificatie gebruikt en inlogt op een apparaat met iOS 11 of macOS High Sierra, wordt uw Apple ID automatisch bijgewerkt naar twee-factor-authenticatie. Nadat uw account is bijgewerkt, krijgt u de mogelijkheid om een nieuwe herstelcode aan te maken.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een herstelcode is niet vereist voor twee-factor-authenticatie, maar biedt wel meer controle over de beveiliging van uw Apple ID. Wanneer u een nieuwe herstelcode aanmaakt, schakelt u daarmee andere accountherstelmethoden uit. Als u later uw wachtwoord opnieuw wilt instellen, kan dat alleen met behulp van uw herstelcode.

Houd er rekening mee dat het verlies van uw herstelcode kan betekenen dat uw Apple ID-account permanent ontoegankelijk wordt. Bewaar uw herstelcode daarom op een veilige plek. Het kan handig zijn om een kopie van de herstelcode aan een gezinslid te geven of kopieën van de herstelcode te bewaren op verschillende plaatsen. Op die manier beschikt u altijd over uw herstelcode als dat nodig mocht zijn.

U maakt een nieuwe herstelcode aan in Instellingen of Systeemvoorkeuren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Tik op 'Herstelcode'.
  3. Schakel 'Herstelcode' in.
  4. Tik op 'Gebruik herstelcode' en geef de toegangscode van uw apparaat op.
  5. Schrijf de herstelcode op en bewaar deze op een veilige plek.
  6. Bevestig uw herstelcode door deze in te voeren in het volgende scherm.

Op een Mac

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Accountgegevens'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Klik op 'Beveiliging'.
  3. Klik in het gedeelte 'Herstelcode' op 'Schakel in'.
  4. Klik op 'Gebruik herstelcode'.
  5. Schrijf de herstelcode op en bewaar deze op een veilige plek.
  6. Klik op 'Ga door'.
  7. Bevestig uw herstelcode door deze in te voeren in het volgende scherm.