Films met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos zoeken en afspelen

Lees hier welke videostructuren van hoge kwaliteit u kunt afspelen op uw apparaat wanneer u films huurt vanuit de Apple TV-app.

Ontdekken welke structuren beschikbaar zijn in de Apple TV-app

Symbolen die worden weergegeven op de productpagina van een film in de Apple TV-app geven de structuur van de hoogste kwaliteit aan die de Apple TV-app aanbiedt. Wanneer u vanuit de Apple TV-app een film huurt of koopt, wordt deze automatisch afgespeeld in de structuur met de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor het gebruikte apparaat.

4K-symbool

4K-video wordt in een hogere resolutie afgespeeld. HD-video's ondersteunen een resolutie van 1920 x 1080, maar de resolutie van 4K-video's is 3840 x 2160. Dat biedt scherpere en gedetailleerdere beelden.

HDR-badge Dolby Vision-badge

HDR-video's hebben een breder scala aan kleuren en luminantie.

Op een Apple TV 4K wordt het materiaal automatisch afgespeeld in de HDR-structuur die compatibel is met uw televisie.

Dolby Atmos-symbool

Met Dolby Atmos ervaart u driedimensionale audio als u een compatibel audiosysteem gebruikt. Meer informatie over het gebruik van Dolby Atmos in combinatie met uw thuisbioscoopsysteem en de Apple TV 4K.

Wat u nodig hebt om video in de hoogst mogelijke kwaliteit te bekijken

Als u een film huurt of koopt vanuit de Apple TV-app, kunt u deze streamen op het apparaat waarop u deze hebt gekocht en op al uw andere apparaten. U moet dan wel op al uw apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID. Lees wat u moet doen als u geen films of tv-programma's kunt streamen. Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV wordt de video automatisch in de beste kwaliteit afgespeeld die beschikbaar is voor het apparaat en de internetverbinding.

Als u een film in SD (Standard Definition) koopt of huurt, kunt u geen versies van hogere kwaliteit afspelen.

Als u een bericht ziet waarin wordt gemeld dat een apparaat mogelijk geen 1080p- (HD) of 4K-video's kan afspelen

Wanneer u een film of tv-programma koopt of huurt vanuit de Apple TV-app, verschijnt op het gebruikte apparaat mogelijk een waarschuwing dat 1080p- (HD) of 4K-videomateriaal niet kan worden afgespeeld. Het apparaat speelt dan automatisch de versie met de hoogst mogelijke kwaliteit af. U kunt de versie met de hogere kwaliteit afspelen op uw andere Apple apparaten als deze compatibel zijn.

De kwaliteit van eerdere aankopen controleren

Als u een HD-film hebt gekocht vanuit de Apple TV-app, kunt u op een compatibel apparaat mogelijk de 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-verbeteringen afspelen. Als van uw aankoop momenteel nog geen versie in hogere kwaliteit beschikbaar is, wordt deze mogelijk later toegevoegd.

Als u de beeldkwaliteit wilt controleren, tikt of klikt u op een film in de bibliotheek. Zoek bovenaan de pagina naar 4K-symboolHDR-symboolDolby Vision-symbool of Dolby Atmos-badge.

Controleer de internetverbinding

Voor het afspelen van videostructuren van hoge kwaliteit hebt u een snelle internetverbinding nodig. Apple raadt voor het streamen van 4K-materiaal een minimumsnelheid van 25 Mbps aan. Als uw internetverbinding niet snel genoeg is, schakelen uw Apple apparaten automatisch over op een lagere videokwaliteit.

U kunt een kopie van een HD-film downloaden naar een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc en mogelijk kunt u ook de HDR- en Dolby Vision-versies naar de iOS- en iPadOS-apparaten downloaden, maar geen 4K-versie.