Films met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos zoeken en afspelen

Lees hier welke videostructuren van hoge kwaliteit u kunt afspelen op uw apparaat wanneer u films huurt vanuit de Apple TV-app.

In de Apple TV-app wordt op de productpagina van een film met behulp van symbolen zoals 4K-symbool, HDR-symbool, Dolby Vision-symbool of Dolby Atmos-symbool aangegeven wat de hoogste kwaliteit is waarin het materiaal via de app wordt aangeboden. Wanneer u vanuit de Apple TV-app een film huurt of koopt, wordt deze automatisch afgespeeld in de structuur met de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor het gebruikte apparaat. Hier ziet u welke videostructuren uw apparaat kan afspelen.

Structuur Beschrijving

4K
4K-symbool

De video wordt in een hogere resolutie afgespeeld. Terwijl HD-video's een resolutie van 1920x1080 ondersteunen, is de resolutie van 4K-video's 3840x2160, waardoor de beelden gedetailleerder en scherper zijn.

HDR10
HDR-symbool

HDR-video's hebben een breder scala aan kleuren en luminantie.

Op een Apple TV 4K wordt het materiaal automatisch afgespeeld in de HDR-structuur die compatibel is met uw televisie.

Dolby Vision

Dolby Vision-symbool

Dolby Atmos

Dolby Atmos-symbool

Video's die worden afgespeeld met Dolby Atmos in combinatie met een geluidssysteem dat Dolby Atmos ondersteunt, leveren audio waarmee u zich kunt onderdompelen in driedimensionale surroundsound. De Apple TV 4K speelt audio af op uw geluidsinstallatie, die automatisch de optimale luidsprekercombinatie kiest. Meer informatie over het gebruik van Dolby Atmos in combinatie met uw thuisbioscoopsysteem en de Apple TV 4K.

Wat u nodig hebt om video in de hoogst mogelijke kwaliteit te bekijken

Als u een film huurt of koopt vanuit de Apple TV-app, kunt u deze streamen op het apparaat waarop u deze hebt gekocht en op al uw andere apparaten. U moet dan wel op al uw apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID. Meer informatie over films en tv-programma's streamen. Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV wordt de video automatisch in de beste kwaliteit afgespeeld die beschikbaar is voor het apparaat en de internetverbinding.

Als u een film in SD (Standard Definition) koopt of huurt, kunt u geen versies van hogere kwaliteit afspelen.

Video's met 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos in de iTunes Store zoeken

Om te zien of een film in 4K kan worden afgespeeld op een compatibel apparaat, kijkt u of het symbool 4K-symbool op de productpagina staat. Standaard kunnen alle films die u vanuit de Apple TV-app koopt of huurt, worden afgespeeld in HD.

Films in de Apple TV-app zijn mogelijk ook beschikbaar in HDR10 HDR-symbool, Dolby Vision Dolby Vision-symbool of Dolby Atmos Dolby Atmos-symbool. Materiaal wordt automatisch afgespeeld in de HDR- en audiostructuur waarmee het apparaat compatibel is.

De kwaliteit van eerdere aankopen controleren

Als u een HD-film hebt gekocht vanuit de Apple TV-app, kunt u op een compatibel apparaat mogelijk de 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-versie afspelen. Als van uw aankoop momenteel nog geen versie in hogere kwaliteit beschikbaar is, wordt deze mogelijk later toegevoegd.

Als u de beeldkwaliteit wilt controleren, tikt of klikt u op een film in de Bibliotheek. Zoek bovenaan de pagina naar het 4K-symboolHDR-symboolDolby Vision-symbool of Dolby Atmos-symbool.

Controleren welke beeldkwaliteit een apparaat kan afspelen

HD-video's bieden een hogere resolutie dan SD-video's. Sommige video's hebben zelfs beelden in hogere resolutie met de 4K-optie voor apparaten die compatibel zijn met 4K.

Zoek uw apparaat op in de onderstaande tabel om te controleren of het 4K-, HDR-, Dolby Vision- of Dolby Atmos-materiaal kan afspelen.

Apparaat

Media

iPhone 8 en nieuwer

Geschikt voor het afspelen van HDR- en Dolby Vision-materiaal.

iPad Pro (12,9-inch, 3e generatie)

iPad Pro (11-inch)

iPad Pro (12,9-inch, 2e generatie)

iPad Pro (10,5-inch)

Geschikt voor het afspelen van HDR- en Dolby Vision-materiaal.

iPad Pro (11-inch) en iPad Pro (12,9-inch, 3e generatie) zijn geschikt voor het afspelen van 4K-, HDR- en Dolby Vision-materiaal op compatibele aangesloten beeldschermen of tv's.

Apple TV 4K

Geschikt voor het afspelen van 4K-, HDR- en Dolby Vision-materiaal op compatibele aangesloten tv's. Meer informatie over het afspelen van 4K-, HDR- en Dolby Vision-materiaal op een Apple TV.

Geschikt voor het afspelen van Dolby Atmos-materiaal op een compatibele aangesloten geluidsinstallatie. Meer informatie over de instellingen voor surroundsound op de Apple TV 4K.

Compatibele Smart-tv's

Geschikt voor het afspelen van 4K-, HDR- en Dolby Vision-materiaal dat u via AirPlay afspeelt vanaf uw Apple apparaat. Meer informatie over systeemvereisten voor AirPlay en Smart-tv's die geschikt zijn voor AirPlay 2.

Geschikt voor het afspelen van films en tv-programma's in 4K of HDR vanuit de Apple TV-app.

Als uw apparaat er niet bij staat, raadpleegt u de technische specificaties van uw Apple product om te zien of op uw apparaat 4K-, HDR- of Dolby Vision-video's kunnen worden afgespeeld.

Als u een bericht ziet waarin wordt gemeld dat een apparaat mogelijk geen 1080p- (HD) of 4K-video's kan afspelen

Wanneer u een film of tv-programma koopt of huurt vanuit de Apple TV-app, verschijnt op het gebruikte apparaat mogelijk een waarschuwing dat 1080p- (HD) of 4K-videomateriaal niet kan worden afgespeeld. Het apparaat speelt dan automatisch de versie met de hoogst mogelijke kwaliteit af. U kunt de versie met de hogere kwaliteit afspelen op uw andere Apple apparaten als deze compatibel zijn.

Controleer de internetverbinding

Voor het afspelen van videostructuren van hoge kwaliteit hebt u een snelle internetverbinding nodig. Apple raadt voor het streamen van 4K-materiaal een minimumsnelheid van 25 Mbps aan. Als uw internetverbinding niet snel genoeg is, schakelen uw Apple apparaten automatisch over op een lagere videokwaliteit.

U kunt een lokale kopie van een HD-film downloaden op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc en mogelijk kunt u ook de HDR- en Dolby Vision-versies naar het iOS-apparaat downloaden, maar geen 4K-versie.