De nauwkeurigste metingen verkrijgen met uw Apple Watch

Een Apple Watch gebruikt de persoonlijke gegevens die u invoert om enkele waarden voor uw dagelijkse activiteiten te helpen berekenen. U kunt de nauwkeurigheid verder verbeteren door deze tips te gebruiken.

Uw persoonlijke gegevens up-to-date houden

Een Apple Watch gebruikt uw persoonlijke gegevens, zoals uw lengte, gewicht, gender en leeftijd, om bijvoorbeeld te berekenen hoeveel calorieën u verbrandt.

Open de Watch-app op uw iPhone om uw persoonlijke gegevens bij te werken. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Gezondheid' > 'Gezondheidsdetails'. Tik op 'Wijzig' en tik vervolgens op het onderdeel dat u wilt wijzigen.

Gezondheidsprofiel op iPhone met geboortedatum, lengte en meer.

Krediet voor bewegen en trainen verdienen

Elke volle minuut die u aan minstens de intensiteit van een stevige wandeling beweegt, wordt meegeteld bij uw dagelijkse trainings- en bewegingsdoelen. Met Apple Watch Series 3 of nieuwer kunnen uw cardioconditieniveaus worden gebruikt om vast te stellen wat u flink vindt. Voor rolstoelgebruikers wordt dit gemeten in flinke duwbewegingen. Alle activiteiten lager dan dit niveau tellen alleen mee voor uw dagelijkse bewegingsdoel.

Tijdens wandelingen verdient u krediet voor trainen door uw arm met de Apple Watch natuurlijk te laten bewegen. Als u bijvoorbeeld uw hond uitlaat, laat u de arm met de Apple Watch vrij zwaaien terwijl u met de andere hand de riem vasthoudt.

Als u tijdens het wandelen beide handen moet gebruiken, zoals wanneer u een kinderwagen voortduwt, kunt u nog steeds krediet voor trainen verdienen met de Work-out-app. Open de app op uw Apple Watch en tik op 'Buiten wandelen'. De Activiteit-app volgt de bewegingen aan de hand van de beweging van uw arm en een versnellingsmeter terwijl de Work-out-app de versnellingsmeter, de hartslagsensor en GPS kan gebruiken.

Ervoor zorgen dat draagdetectie is ingeschakeld

Als draagdetectie is uitgeschakeld, krijgt u geen staan-meldingen en kan de Apple Watch uw voortgang niet bijhouden. Achtergrondmetingen van de hartslag (zoals de hartslag in rust en wandelhartslag) worden niet opgenomen als draagdetectie is uitgeschakeld.

Open de Watch-app op uw iPhone om de instelling te bekijken. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Toegangscode'. Zorg ervoor dat draagdetectie is ingeschakeld.

Hartslag in rust en wandelhartslag zijn alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 1 of nieuwer.

Toegangscode-instellingen op iPhone

Controleren of de Apple Watch passend wordt gedragen

Als u de Apple Watch op de juiste manier draagt (niet te strak, niet te los en met genoeg speling zodat uw huid kan ademen), zit de Apple Watch comfortabel om uw pols en kunnen de sensors hun werk doen.

Mogelijk wilt u uw Apple Watch-bandje strakker aanspannen tijdens work-outs. Maak het dan weer losser als u klaar bent. Daarnaast werken de sensors alleen als u de Apple Watch bovenop uw pols draagt.

Meer informatie over het dragen van uw Apple Watch

De nauwkeurigste hartslagmetingen verkrijgen

Voor een nauwkeurige meting van uw hartslag tijdens het gebruik van Work-out zorgt u ervoor dat de Apple Watch goed op uw pols zit. De hartslagsensor moet zich dicht bij uw huid bevinden. Lees meer over de nauwkeurigheid en de beperkingen van de hartslagsensor.

Als u een Apple Watch Series 3 of nieuwer hebt, kunt u uw cardioconditieniveaus bijhouden om in de Work-out-app te meten hoe hard uw hart werkt tijdens een wandeling buiten, hardloopsessie of wandeltocht.

Als u Hartslag uitschakelt in de privacyinstellingen, krijgt u ook geen hartslagmeting. Als u wilt zien of 'Hartslag' is uit- of ingeschakeld, opent u de Watch-app op de iPhone en tikt u op 'Privacy'.

De beste work-out kiezen

Wanneer u de Work-out-app gebruikt, kiest u de optie die het best past bij wat u gaat doen. Als u bijvoorbeeld hardloopt op een loopband, kiest u 'Binnen hardlopen'. Als u een work-out doet die niet wordt vermeld, tikt u op 'Voeg work-out toe' en kiest u de work-out die het beste overeenkomt met de activiteit die u doet.

Lees meer over iedere work-out.

Work-out 'Binnen hardlopen'

Uw Apple Watch kalibreren

Kalibreer uw Apple Watch voor een grotere nauwkeurigheid bij het meten van uw afstand, tempo en calorieverbruik. Het kalibreren kan de Watch helpen uw fitnessniveau en stappentellen te leren.

Lees hier hoe u uw Apple Watch kalibreert

Wat is er nog meer van invloed op uw hartslagmeting?

Er zijn veel factoren die de prestatie van de Apple Watch-hartslagsensor kunnen beïnvloeden. Huidperfusie (de hoeveelheid bloed die door uw huid stroomt) is één zo'n factor. Huidperfusie varieert nogal van persoon tot persoon en kan ook worden beïnvloed door de omgeving. Als u bijvoorbeeld in de kou traint, is de huidperfusie op uw pols mogelijk te laag voor de hartslagsensor om een meting te kunnen doen.

Permanente of tijdelijke veranderingen van de huid, zoals bepaalde tatoeages, kunnen ook van invloed zijn op de prestaties van de hartslagsensor. De inkt, het patroon en de verzadiging van bepaalde tatoeages kunnen het licht van de sensor blokkeren, waardoor betrouwbare metingen moeilijk worden.

Beweging is een andere factor die van invloed kan zijn op de hartslagsensor. Ritmische bewegingen, zoals rennen of fietsen, geven betere resultaten in vergelijking met onregelmatige bewegingen, zoals tennis of boksen.

Als u vanwege een van deze factoren geen consistente meting kunt verkrijgen, kunt u de Apple Watch draadloos met externe hartslagmeters zoals Bluetooth-borstbanden verbinden. Lees hier hoe u Bluetooth-accessoires koppelt.

Hartslag is een van de vele factoren waarmee de Apple Watch uw activiteiten en trainingen meet. Afhankelijk van de work-out selecteert het apparaat de meest passende invoer voor die activiteit. Als u bijvoorbeeld binnen hardloopt, gebruikt het apparaat ook de versnellingsmeter. Meer informatie over hoe uw Apple Watch GPS en de hartslagsensor gebruikt wanneer u de Work-out-app gebruikt