Een Apple Watch kalibreren voor grotere nauwkeurigheid van Work-out en Activiteit

Je kunt een Apple Watch kalibreren voor meer nauwkeurigheid bij het meten van je afstand, tempo en calorieverbruik. Het kalibreren van een Apple Watch helpt ook om de Watch informatie te geven over je fitnessniveau en stappen, wat de nauwkeurigheid verbetert wanneer gps beperkt is of niet beschikbaar is.

Controleer de instellingen

Controleer de volgende instellingen op de iPhone om ervoor te zorgen dat de Apple Watch de nodige informatie kan ophalen:

1. Open de Instellingen-app op de iPhone.

2. Tik op 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen'.

3. Zorg dat 'Locatievoorzieningen' ingeschakeld is.

4. Scrol naar beneden en tik op 'Systeem'.

5. Zorg dat 'Bewegingskalibratie en afstand' ingeschakeld is.

Het scherm 'Systeemvoorzieningen' op de iPhone.
  6. Ga verder met de stappen hieronder.

Je Apple Watch kalibreren

1. Doe de Apple Watch om en ga naar een vlak, niet-overdekt gebied buiten met goede gps-ontvangst en een heldere hemel.

2. Als je een Apple Watch Series 2 of nieuwer hebt, heb je alleen de Apple Watch nodig.* Als je een Apple Watch Series 1 of ouder hebt, neem je je iPhone mee voor het gps. Houd de iPhone in je hand of draag het apparaat in een armband of broekband.

3. Open de Work-out-app en tik op 'Buiten wandelen' of 'Buiten hardlopen'. Als je een doel wilt instellen voordat je begint, tik je op de knop 'Meer'het symbool '...'.

Work-out 'Buiten wandelen' op Watch met wit bandje.
  4. Wandel of loop hard in je normale tempo gedurende ongeveer twintig minuten.

Als je geen tijd hebt om een work-out te voltooien, kun je de twintig minuten verspreiden over meerdere Work-out-sessies in de open lucht.  Als je work-outs op verschillende snelheden doet, moet je ook twintig minuten kalibreren bij elke snelheid waarmee je wandelt of hardloopt.

Wanneer je buiten wandelt of hardloopt aan de hand van de bovenstaande stappen, blijft de Apple Watch de versnellingsmeter kalibreren door je staplengte op verschillende snelheden te leren.  De kalibratie kan ook de nauwkeurigheid van de berekeningen van het calorieverbruik in de Work-out-app verbeteren, en de berekeningen van het calorieverbruik, de afstand, Bewegen en Trainen van de Activiteit-app.

De nauwkeurigheid van Work-out en Activiteit verbeteren

Een Apple Watch gebruikt onder andere je persoonlijke gegevens zoals lengte, gewicht, geslacht en leeftijd om te berekenen hoeveel calorieën je verbrandt en meer. Lees hoe je je persoonlijke gegevens kunt bijwerken.

De kalibratiegegevens opnieuw instellen

Lees hier hoe je je kalibratiegegevens opnieuw instelt:

1. Open de Watch-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Privacy' > 'Herstel conditiekalibratiegegevens'.

Privacyinstellingen op iPhone

* De Apple Watch Ultra en nieuwer, Series 8 en nieuwer, en SE (2e generatie) gebruiken de ingebouwde Apple Watch-gps, zelfs wanneer je iPhone in de buurt is. Oudere Apple Watch-modellen gebruiken de gps van je iPhone indien mogelijk om de gebruiksduur van de batterij te verlengen.